Ti år eldre over natta

Skulle neste tro at 4åringen er blitt ti år eldre over natta. Hun vil ikke stå opp. Kan minnes at det liksom er en ungdomsting. Da jeg kom opp med frokosten sa hun " å mamma det hva bra at du kom med grøt. For hva akkurat på tur å rop at æ ville ha grøt i senga". 

Det er deilig at hun endelig kan nyte å være i senga. For Thea er ikke kjent for å tilbringe for mye tid akkurat der. Etter to timer kom hun ned. Gikk rett på badet, og etter fem minutter kommer det " æ e ferdig". Da er tanken du tenkte tidligere om at du hadde fått en ungdom i hus forbi.

Ha en fin lørdag alle sammen!♥

Texas hver dag

Ikke få røverhistorier er blitt fortalt av fireåringer. Barnet har sansen for de dramatiske hendelser, og legger gjerne på litt når ting skal fortelles. Barnet tror på det det selv forteller deg, eller er bare vagt bevisst på at dette kanskje ikke har hendt i virkeligheten.    Kilde:mammanett

Har mammanett vært på besøk hos oss i huset på toppen? For dette er som å høre vår 4 åring for tiden. Ting er så dramatisk for tiden at naboene må tro at det er texas her hver dag.  Er jeg så uforsiktig å kommer borti 4åringen, ikke med vilje - så er det krise.

Tårene spruter, å når hun da skal gjenfortelle hva som har skjedde fortelles det gjerne slik:  

 Du slo mæ hardt i hode sånn at æ datt frem i golve å fikk veldig ondt!

Det som egentig skjedde:

Jeg var så vidt borti henne da jeg fikk forbi henne. Jeg kjente ikke en gang at jeg var nær henne.Er dette noe som du har/hadde lagt merke til hos din 4åring?


Hva var det jeg sa?!

"Æ skal bære bære.." Vellkjente ord i 4åringens munn. Jeg setter vannglasset hennes midt på stuebordet. Dette fordi jeg VET at hvis ikke, så klarer hun å tippe det. Jeg snur meg, og Thea har satt glasset på enden av bordet - og vips så har gulvet fått seg en vask.

Thea skal ta på tannkrem selv. Hold deg over vasken for ellers blir det bare gris, sier jeg. Neida mamma, sier hun. To sekunder seneren sitter 4åringen med en stor klyse tannkrem på fanget og et stort glis om munnen. Noen ganger får jeg bare lyst til å rope " hva var det jeg sa!"

Ikke løp på isen, det er glatt!, roper jeg etter ungen da vi løper om kapp inn i barnehagen. "æ klar det. Æ fall ikke å slår mæ". To sekunder etterpå ligger hun paddeflat på astfalten å hyler som en stukken gris. Da får jeg lyst til å sette meg ned på kne å si " hva var det jeg sa?"

Thea får vondt i magen av melkeprodukter. Og det er hun veldig klar over selv. Men noen ganger frister det veldig med litt for mye av det gode. Selv om jeg advarer henne flere ganger, så lukker hun det øret. Hvem er det da som trøster da hun får vondt i magen. Da har jeg veldig lyst til å si " hva var det jeg sa?"

Magen blir som oftes mett før øynene. Ingen unntak for 4 åringen. Og jeg vet av erfaring hvor mye mat Thea trenger før hun er mett. Så når hun takker for maten, og det ligger MYE igjen - da får jeg lyst til å si oppgitt " hva var det jeg sa? "Noen ganger( eller stort sett alltid!) vet vi mammaer best. Det er bare slik i denne verden at de små må få sin egen erfaring. Å noen ganger må de lære på den harde måten.

Gullkorn - korsn blei æ laga?

Pappa, kor kommer æ fra?, Thea ser på han med store øyne. Jeg kjenner Tony, og vet at nå skulle han ønske at han kunne løpe.

Jeg er ute å legger Kaja i vogna, da vinduet blir åpnet å et lite lyst hode kommer til syne.

Mamma, kor kommer æ fra? Korsn blei æ laga?

Jeg ser meg rundt. Heldigvis er det søndag å ingen ute.

Ehhh, du blei laga av mæ og han pappa

Jeg ser at hun tenker. Var dette alt tenker jeg. Kjøper hun denne, kan jeg komme unna med det meste.

Plutselig kommer det ut av det blå: fra tuten tell han pappa?

Jeg ser på henne. Ansiktetet hennes lager ikke ei mine. Hun er dønn seriøs.

Ja, sier jeg - som det er den stor selvfølge.

Okey, sier hun å lukker vinduet.Greit at de små skal lære alt. Men noen ganger hadde det vært greit å få en liten advarsel om det som kommer. Noen ganger trenger man å forbrede seg. Nå håper jeg bare at Thea har glemt denne saken. Stakkars Tony om han kommer i barnehagen i morgen å får høre fra de andre små at Thea kom fra tuten hans.

Thea`s ønskeliste

Thea er ei jente som heller ikke mangler noe som helst. Det flyter både på rommet og på lekerommet av ting og tang. Men hva ville ei jul uten gaver ha vært? Så derfor prøver jeg i år å "ønske nyttinge ting".

Thea går stort sett bare i strømpebukser og tights. Og hun elsker at de har fine farger og mønster på. Hun må ha str 104/110. Hverdagskjoler bruker hun hver dag. Og skjørt i str 110. Hobbyting som maling, saks ( Thea er venstrehendt) lim, stempler og divers til lange mørke vinterkvelder! Super gave. Klær generelt blir jeg som mamma veldig glad om hun får.

Helst i all evighet

Det er da ei som vet å nyte godt av at mammaen går hjemme hele tiden. Her i huset er det stort sett ingen stressende morgen med trøtte barn. Thea vil aller helst sitte en evighet i nattdrakten, få servert frokost foran tv og se på barnetv i en hel evighet. Noen dager er det også helt greit at hun gjør det.  Syns egentlig det er litt rart at hun ikke har gitt mer uttrykk for at det er urettferdig at hun må i barnehagen hver dag, når Kaja og jeg er hjemme.Ha en fin dag alle sammen - om du er hjemme elle ei!♥

Den aller første..

Fra sol og bar asfalt til flere cm med snø, og dette var over natta. Selv om hun ikke helt er i form, måtte vi ut å teste snøen. Å skiene som har hengt i garsjen i hele sommer fikk endelig komme ut. Nå gleder vi oss bare til en hel vinter med turer, kakao og fult kaos ( ok, det siste kan vi spare oss for). Men hver årstid har hver sin sjarm, syns jeg.

Ha en fin lørdag!
Det klirrer i vaskemaskinen

Det klirrer i vaskemaskinen.  Kan ikke huske at jeg vasker noe som ska lage slik lyd! Lydene høres ut som tusen små stein som går rundt og rundt. Tenker fort igjennom hva det var jeg kasta inn i maskenen da jeg hadde min daglige speedrydding. Bukser, genser, sokker oooogg... jo, jakkene til Thea. Selvfølgelig har den lille rampen puttet lommene full av stein og skjell. Og nå blir det vasket gulleren i vaskemaskinen.

Nesten alle jakkene hennes er fulle av stein og annet nips hun finner langs veien. Hun finner bestandig en eller annen fin stein som hun MÅ ha med hjem. Og har hun ikke lommer selv, da putter hun den enten i noen annen sin lomme eller i vogna. Utenfor huset vårt har hun et lager av alt hun finner. Hun elsker å pusle med det hun finner. Aller helst ville hun nok ha tatt det med seg inn, og jeg har stoppet henne flere ganger. 

Da jeg fikk med mega såre pupper i sommer da lillesøster akkurat var kommet til verden var jeg overlykkelig over at vi har en "samler" til datter. For etter å ha lett på alle byens apoteker etter ammeskjell og ingen hadde - hvem hadde det da? Jo, Thea hadde. Etter våre mange fine strandturer i sommer hadde en fint lager med mange skjell, deriblandt ammeskjell. Veldig kjekt! Og med det sier jeg : Ha en nydelig kveld!

Æ har en menstruasjon!

En 3 dagers fest er over. Bare 1 år til neste gang. Hovedgjesten eller sjefen er godt fornøyd. Barnebursdagen alla prinsessebursdagen på lørdagen var høydepunktet. 11 små prinser og prinsesser spiste muffins, drakk brus og spiste godterispyd til den store gullmedalje. Og lillsøster sov som ei stein igjennom all bråket. 

Dette med bursdag har Thea vært opptatt av i lengre tid. Og da vi endelig hadde lagd ferdig invitasjonene, og skulle levere dem ut  - kom det fra Thea da hun skulle gi en ut en invitasjon " æ har en menstruasjon tell dæ. Du må kom i min bursdag"

Invitasjon eller menstruasjon eller vell nesten det samme, er det ikke? Nå er siste gjestene dratt. Mo, Tina og onkel har vært her i helga for assistanse under bursdagen. Så nå blir det avslapping i sofaen mens vi venter på at graderen skal stige ute. Det skal vist blir full sommer i nord igjen ,25 grader. Kanskje vi må dra på tur med den nye campingvogna vår da.

Ha en fin søndag alle sammen!

Endelig 4 år

Vi lister oss så stilt på tå for vi skal vekke Thea. Hun har bursdag i dag. Å som et annet barn på 4 år har hun ikke snakket om noe annet i det siste. Dagen er rimelig godt planglagt. Selv om pappaen er på jobb, og det er bare oss jentene i dag. Det var lenge klart at hun skulle jo selvfølgelig  ha frokost på senga. MED PAKKER. Så da måtte mor sette på vekkeklokka å stå opp å fikse frokost til divaen i andre etasje. To trøtte foreldre sang bursdagssang for full hals inne på prinsesserommet. 


Nå er 4åringen kommet seg i barnehagen med rosa glitterkjole og rosa glittersko. Hun kunne ikk ordne håret for da ville ikke bursdagskrona sitte godt nok på. I morgen blir det feiring med hele familien. Du kan tro det er ei som gleder seg stort.

Lurer du på hva hun fikk i pakkene? Jo, hu fikk turndrakt og turnsko, og ei skrivebok med lås. Rart hvordan ønskene forandrer seg. Syns ikke det er så lenge siden hun fikk Drømmehagenfilm i bursdagsgave.

Nu må du ikke skrik, før æ e veldig...

Min aller første dag som alenemamma. Og Tony`s første døgn borte fra jentene. Rart å plutselig skulle gjøre alt selv.  Syns jeg har klart meg bra. Middagen ble servert før klokken fire, varm rett fra ovnen - kanskje ikke helt etter boka - men den ble servert fremfor tv. Hva gjør man ikke for litt stillhet og fred? 

Men når man står på kjøkkenet midt oppi kokende spagetti så hører man fra stua:

Nu må du ikke skrik før æ veldig sulten. For hvis du skrik så kommer ho mamma å tar dæ opp, å da får ikke æ middag.


Thea har skjønt det, så derfor passer hun ekstra godt på lillesøster rundt middagstid. Veldig kjekt for mammaen også.

Ikke rart det går i ball for storesøster

Det er Thea som oftes får spørsmålet hva lillesøster heter. Stakkars lille, hun står der som et spørsmålstegn. I nesten 9 mnd har vi bare kalt magen for babyen. Så på sykehuset sa vi lillesøster, og nå Kaja. Ikke rart det går i ball for storesøster. I går fikk Thea spørsmålet igjen om hva lillesøster heter.  Helt ut av det blå sa hun " ho heite Salami". Hun sa det med en slik selvfølge og stolthet. 
Thea, det kan faktisk vær en...

Thea, kan det kan faktisk vær en lillebror i magen, sier pappa Tony forsiktig. Her må man bare trå veldig varsomt. Da vi har prøvd før å ta denne samtalen med henne.

Men pappa, det e ei lillesøster. Det veit æ. Æ vil ikke ha en lillebror. Æ vil ha ei lillesøster som kan lån lekan mine og skoen mine.

 

Vi har ikke fått klarsignal fra JM om at det er 100 % sikker på at det er ei jente som gjemmer seg i magen.  Den dagen vi var på ultralyd var Thea med, og JM sa direkte til Thea " æ trur nok du får dæ ei lillesøster". Og akkurat det sitter brent hos henne. Jordmora har jo sagt at det kommer ei lillesøster, og da blir det ei lillesøster, har Thea sagt hele tiden.

Uansett hva som kommer - er det hjertlig velkommen i vår familie♥ Jeg kjenner at det er ekstra spennende nå som vi liksom ikke vet hva som kommer. 
Viste du hva slags kjønn du har/hadde i magen?

Gullkorn fra barnemunn - ønske til jul

Veit dokker ka æ ønska mæ i julegave?, sier Thea.

Nei, ka du ønska dæ, svarer jeg.

Sånner tenner som man kan ta inn og ut av munnen, sier Thea med den store selvfølge.

Et gebiss?,spør jeg. Sånn som gamle folk på sykehjemme har

Ja, æ har sett det på film. Da kan man legg de et glass vann på nattborde, så får man penga før alle tenneren hver dag. Og så putta man bære alle tennern inn i munnen igjen på dagen. Du kan kjøp det på lekebutikken i Bærje ( Sverige).Ikke rart det kalles gullkorn, når de er som gull. Disse små tanker og meninger de små kommer med. Jeg bare elsker dem alle sammen. 

Når ordene tar reisen igjennom en 4 åring sine ører

Det som hører til med å være mamma til ei overaktig snart 4 åring i munntøyet har sine fordeler. Hun hører stort sett det meste vi sier, å det kommer ut av hennes munn også - men ikke bestandig like rett. Som den gangen hun fikk "kjeft" i barnehagen for å si negerduller. Det var overhode ikke slik i ordet forstand hun mente ( hvilken 3 åring gjør egentlig det?), men de i barnehagen mente det var et FY FY ord. Det Thea skulle si og mente var kanelsnurrer. Noe så uskyldig som det.

I sommer fikk Thea denne dukken hos ei gammel dame. Thea syns den er så fin. Å hun har lekt en del med den. Da hun spurte hva dukka het - svarte jeg bare HARRY POTTER.  Ordene tok reisen sin igjennom en 4 åring sine ører, og kom ut slik - HÆLI PETTER.

Så folkens, hils på HÆLI PETTER!Det er så herlig disse tider når det lille store mennesket skal lære seg både det å fortå og bøye de rette ordene. Ikke alltid så lett, men gøy er det. Å i hvert fall når ordene blir litt feil, å får en helt annen betydning.

Hvilket hull kommer bæsjen ut?

Du vet at du har fått store barn når du må snakke i kode eller på et annet språk når man er i samme rom sammen med små ører. Verre er det da ungen begynner å lærer seg disse kodeordene som du har brukt. Å stave ordet hjelper heller ikke, for det har også ungen lært seg. 

Du vet at du har en unge som er nyskjerrig på hva dere snakker om i framsete på bilen, da det kommer fra baksetet - slå av musikken, æ hør ikke ka dokker sei!

Du vet at du har en unge som tenker mye rart da det kommer fra baksetet - mamma, korsen bæsja mannfolkan? Korsn hull kommer bæsjen ut? Kan han pappa stå å bæsj?Det er det som er så fantastisk med å være mamma til Thea. Hun overrasker til stadigheter. Aldri et kjedelig øyeblikk med henne. Hun har bestandig et lurt spørsmål eller har hun selv funnet hennes egen forklaring på hvordan ting henger sammen. Å være mamma til en snart 4 åring er ikke slik jeg hadde sett det for meg. Fra å gå fra ei tikkende bombe til å blafre med dådyrøynene kan det få de små grå til å spinne noen runder. Men aldri i verden ville jeg ha byttet det ut. Vi har aldri lært så mye på kort tid og vi aldri ledd små mye. Rett og slett herlig tid.

Gullkorn/tanker fra storesøster

Gullkorn fra storesøster Thea:

Mamma, når du får pupp i melken så kan babyen få masse mat

Mamma, ka e det du har svelgt? En fotball!

Vent et øyeblikk, æ e litt opptatt nu. Kom tellbake om 5 min

 Huff, æ kommer tell å bli så sliten når æ må trill babyen opp alle bakkan tell huse

Tenk kor trøtt æ blir når babyen skrik heile natta

Æ e sekker på at babyen kommer tell å bli veldig gla i mæ

 

Det er så gøy med alle disse gullkornenen som hun kommer med. Viktig å ta vare å dem alle sammen.

Tips på hvor oppbevare tegninger

Fremtidige kunstner? Plutselig fikk Thea øynene opp for tegning. Bare for en liten stund siden tegnet hun bare kruseduller. Og nå tegner hun flotte prinsesser, sol og hus. Gøy å se at hun får det så bra til. At hun forstår hvor plasseringen av armer og bein skal være.


Det går ikke en dag uten at jeg kommer hjem fra barnehagen med en haug med tegninger. Tydeligvis en av favoritt tingene til Thea for tiden. Jeg samler en god del av dem i ei mappe. Der har jeg samlet tegninger fra første stund, malerier og andre ting Thea har lagd. Til og med hennes første belønningsark med klistremerker for å gå på do, ligger der.

Tar du vare på tegninger og diverse? Hvordan lagrer du dem?

Lekerommet blir babyrom - det er ikke storesøster enig i

Plutselig var lekerommet ryddet, tømt og malt - og gulvet skal også byttes. Roma er ikke bygd på en dag, sa jeg Tony. Det er han som står for oppussingen. Vet ikke helt om jeg liker min rolle oppi alt det her -   å se på! Liker det ikke, å ikke helt det som jeg pleier å gjøre når vi pusser opp. Det er som regel jeg som har ledelsen da. 

Ei som overhode ikke var fornøyd med det vi hadde gjort med lekerommet var det kommende storesøster. Hun gråt siden modige tårere da hun sto i døråpningen å så inn på rommet.

"Men mamma, babyen skal jo ligg ilamme mæ!" gråt hun.

"Kor skal æ ha alle lekan mine", hylte hun!

Vi har ventet på en slik reaksjon med alt det nye som skjer rundt henne. Men jeg ble litt overrasket da den kom. Prøvde på en samtale for å forklare at når man får søsken så må man dele, og i dette tilfelle må lekerommet bli babyrom. Thea hadde overhode ikke lyst til å høre på den gravide mammaen, å hoppet i stede i armene på pappaen - gråt ennå litt mer - mens han forklarte ennå en gang hvorfor vi gjør som vi gjør. Kanskje Thea trodde at vi hadde kastet alle lekene. Så da hun kom opp på loftet å så alle lekene på rommet og i gangen - så var alt glemt. Å ungen ble værende på loftet resten av ettermiddagen. Plutselig ble lekene gøy å leke med igjen. Å babyrommet - det er nå helt greit at babyen skal få det. Thea har tatt over som byggeleder. Å er stadig inne å sjekker hvor langt pappaen er kommet.


Dette var vell bare en smakebit på hvordan vi vil få det etterhvert. Tenk når vi får to unger med sterke meninger. Gud, hjelpes meg!

Bare når det er helg

Frk Speedy i yndlingsskjørtet sitt, en genser som hun selv kjøpte for penger hun fikk fra Ba og den aller nyeste strømpebuksa si. Hun har hatt på seg bukse i dag. Da kom det heldigvis ingen tårer. Men da ungen skulle være med til byen på kafe, måtte hun ha skjerf i halsen - kort oppsumert så tok det ca 10 min ekstra før vi kom oss ut av døra, bare fordi hun absolutt ikke følte seg fin nok i skjerf. I dag har vi vært på rundttur den "store" flotte øya som Mo og Ba bor på. På veien rundt øya stoppet vi for å se på smålammene som akkurat var sluppet ut på marka. Vi kjørte forbi en traktor som spredde møkk på marka. Thea holdt seg så hardt i nesen, å lurte fælt på hvorfor de måtte gjøre slik. Vi stoppet på en kirkegård for å se på navn. Thea lurte da på hvor alle de døde var nå. Og da Mo sto ved siden av ei grav, sa Thea " Mo nu står du oppå en som e dø, du kan ikke stå der".

Vi stoppet for å se på noen geiter som sto ved veien. Da oppdaget Thea hvordan ei geit bæsjer og tisser. Det var tydeligvis veldig kult. Og da geitekillingen drakk melk, lurte Thea på om babyen også kom til å gjøre slik.

Da vi kom hjem fra rundturen laget vi taco, som vi spiste i stua.Thea spør ofte om vi kan spise middag i stua. Og i helgene bruker vi å gjøre det. Da kose hun seg. Etterpå lekte Thea baby med Mia. Og nå ligger Mia utslitt etter å vært baby i mange timer. Thea er også lagt seg - men hun ligger å ser på film på Ipaden. Det får hun bare lov til å helgene.Ha en fortsatt god helg♥

Les mer i arkivet » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013
Jeg heter Therese og er en jente på 23 år som er mamma til verdens fineste jenter som er født 2 September ?09 og 23 Juli ?13.
I Januar 2012 flyttet vi fra Vesterålen og til Vakre Lofoten, da pappa Tony fikk seg fast jobb. I en alder av 22 år var vi begge ferdig utdannet som ambulansearbeidere.
Kos deg med de fine bildene mine, og hyggelige lesning. Hyggelige kommentarer blir jeg veldig glad for.

Og du..ta ikke ALT så dønn seriøst av det som står her. Noen av tekstene mine er ekstremt overdrevet bare fordi at det skal være morsomt å lese.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Instagram

Mine prinsesser

Photobucket Photobucket

Kategorier

Arkiv

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak mammaoglillemor. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Designet vises best i Safari og Google Chrome. Designet er ikke tilpasset mobil/iPad/iPhone. Noen forskjeller vil forekomme i Firefox.

Design og koding av Mamma Moen Design
Photobuckethits