Som ei innstilt

Det er når hele huset sover, bortsett fra deg selv at du merker hvor stille det kan bli. Bittelillemor er som ei innstilt klokke. Hver morgen er vi oppe litt for syv. Helt greit. Allerede en timer etterpå er hun mega trøtt å vil bare legge seg igjen. Så da få jeg nyte min aller første kaffekopp i fred. Litt data tid i stillhet mens barntv surrer( gammel vane å slå på NRKsuper).

Det er blitt jul i stua. Rød jul, slik som det skal være. Juletreet dropper vi år, siden vi ikke skal være hjemme. Huset var nyvasket. Men nå kan jeg skimte små maiskorn under spisebordet. Komme nok fra i går ettermiddag da vi hadde tacobord for 11 stk her. 8 voksne, 3 unger og 3 babyer var samlet. Utrolig koselig. Det kommer vi nok til å gjøre til en tradisjon.I dag får vi besøk. Og da skal det bakes med Regal. Spennende!

Ha en flott dag!

Mus & hus

 

Ååh, mus ropte Thea da vi åpnet denne pakken. Pakken var full av mus og et hus. Musene og huset er fra Sylvanian Familes.

Perfekt for ei jente på 4 år som elsker å dulle med hus og hjem. 

♥Lekene er lett å leke med

♥Ikke for mange eller små deler

♥Tar ikke stor plass

♥Kan kjøpes ekstra møbler og flere mus, større hus og diverse. Sjekk gjerne ut nettsiden HERInnholdet i innlegget er sponset

Hadde ikke trodd at jeg skulle bli..

Om du syns ting henger litt på halv åtte her inne, så har du nok rett. Jeg er rett og slett internett lei. Hadde aldri trodd at jeg skulle bli det. Men sånn har det altså blitt. Passer da ypperlig at jula står for tur. For da skal min gamle, men akk så kjære data få seg en vell fortjent ferie. Godt for den og ekstra godt for alle rundt meg. For dem slipper å høre tikkingen fra min ekstreme skriving på tastaturet eller vage svar på spørsmål, siden jeg er alt for opptatt med å sjekke Finn.

Det er bare noen små dager igjen, å jeg kan nesten ikke vente. Jeg er nesten verre enn et lite barn.Jeg oppfordrer alle til å tenke over den tiden de bruker på internett, data og tlf nå i jula. Begrens den så mye så mulig. Kos deg med de rundt deg. ♥


Plutselig er dagen her

Store & små sover. Mia ligger strak ut på sofaen med beina til værs. Huset er ryddet og pyntet i rødt ( alt for tidlig,jeg vet..) Jeg har pakket inn de aller siste julegavene. Og jeg kan endelig si at vi er klar. Bare en liten tur på butikken for å handle godteri så kan jula bare komme. Desember måned har gått så alt for fort. Den gjør vell det hvert år egentlig. Men når jeg ser på Kaja hvor mye som har skjedd bare nå de aller siste dagene. Hun er liksom ikke baby lengre. Hun snurrer rundt på gulvet som en snurrebass. Hun hermer etter hver bevelgelse vi gjør. Og får hun tak i en kopp eller en nese, så kliper hun tak.  Hun babler om en foss, og smiler til de hun kjenner. 

Timeplanen vår denne uka er stappefull. Selv om jobben min er her hjemme, er det aldri et ledig øyeblikk. I morgen er det avslutting på turninga for i år. Da blir det godteri og brus for alle penga. Thea foreslo at hun skulle ha med seg brødskiv og saft, for hun kom til å være så sulten. Slik fornuftighet har hun ikke fra meg. I morgen er det også duket for Kaja`s 5 mnd konrtoll og sprøyter, og i tillegg julelunsj med damene og babyene fra Babysang. 

Torsdag er min pappa her med hurtigruta. Så da må vi ned på kaia å besøke han. Fredag har vi invitert til tacokvelds. Da blir det fult hus med unger og voksne. Kjenner jeg gleder meg veldig til en koselig kveld med venner. Veldig lenge siden vi har invitert til mat i dette huset. Det tok liksom slutt da jeg ikke kunne drikke vin til maten. 

Lørdag får vi besøk av min svigerbror med familie. Og søndag er blank - enn så lenge. Mandag er lillejulaften, og da kjører vi til Stokmarknes. Min mamma har bursdag. Så da feirer vi bursdag og pynter tre. 

Så er det plutselig dagen her... Å i år gleder jeg meg ekstra!♥Om du er i rute eller ei, så kos deg i kveld. Jul blir det uansett!

Det har vell aldri skjedd før

Å huffda, jeg har jo en blogg som jeg overhode ikke har tenkt på i helga. Det var det som slo meg da jeg atter en gang prøvde å få min lille speedy baby til sove da klokken bare var så vidt passert 04.30. Tjaa, kanskje vi bare da skal stå opp så får jeg i hvert fall noe ut av dagen, tenkte jeg. 

Egentlig så er man jo tullete som tenker slik. Men jeg har lært at om jeg da blir liggende å bli mer og mer irritert for at Kaja ikke vil sove noe mer, så blir det bare verre. Så da står man heller opp. Armer og bein gikk i hundre da hun forsto at hun hadde vunnet denne kampen, og vi sto opp. Sånn egentlig er det helt greit for meg å stå opp så tidlig, så lenge jeg ikke er trøttt. Men som en mammakropp og mammasinn har den lært etterhvert overleve på lite søvn. Utrolig kjekt til tider. I hvert fall nå som det er mørketid å mange sliter ekstra.

Planen for å stå opp så tidlig er da å aktivisere seg selv og babyen slik at vi igjen blir trøtte etter en time. No problemo. Men da jeg tar i døra på stua går strømmen. Fint, flott og supert!, tenkte jeg. Hva nå? Skal vi sitte her i bekkmørkna? Jeg måtte jo ha tv, data, kaffe og varme.

Det er lenge siden eller det har vell aldri skjedd, at jeg tenner flust av stearinlys og tenner i ovnen så tidlig. Nøyaktig en time etterpå ligger vi begge på sofaen å rimelig smal på øynene. Bittelillemor sovner med en gang, mens jeg blir bare liggende. Typisk!

På slaget en time senere er lille babykroppen like spinnvill i sofaenden, å da er det bare å komme seg opp igjen. Men NÅ er kroppen og hodet trøtt. Veldig trøtt. Da passer det ekstra fint at Jul i Svingen er på tv. Så kommer Thea ned trappa. Med håre alle veier. 

Så koselig det var her, mamma sier hun - før hun tar sats å hopper opp i sofaen sammen med oss. 

Nå skal jeg sove litt igjen. Det gjelder å ta igjen litt tapt søvn når man kan. 
Lurt av en 4 mnd gammel baby

Lille Baby makrell som holder det gående til det er leggetid for voksne. Makrellen legger seg fint for å sove kl 19. Men på slaget en time etterpå er hun lys våken, sint og lei. Og til tider irriterende lys våken og blid. Og siden pappaen ikke klarer å motstå når blidfisen slår til, er det mammaen i huset som står for leggerutinene. Rart at de mannfokene skal være så forbanna lett å overtale. Smil og le litt, så får du komme opp i stua. Det har nemlig Kaja funnet ut av. Pappaen er lurt av en 4 mnd gammel baby.

En blandig mellom sliten, trøtt, vondt i munnen og kanskje litt luft i magen - det høres i hvert fall slik ut. Det braker sånn inne på rommet hennes på kveldstid, at i går fikk jeg slylden for fisen. Men søt er hun, selv om hun ikke vil sove når jeg trenger det aller mest. Hun har vært så flink siden hun kom til verden, så en eller annen gang måtte jo hun også tulle litt på kvelden. Det er jo  nesten obligatorisk når man har fått baby. Man forventer sene kvelder og nattvåk. Heldigvis sover hele gjengen på natta. Om ikke, så hadde denne mammaen dratt av seg noen hårtufser.

Og nå, som lille makrellen min sover - så skal jeg bake babytreff-snurrer. For i dag er det vår tur til å ha besøk av så mange flotte jenter & babyer. Og avisen kommer i tillegg. Så det blir super spennende. Ha en nydelig dag!

 

To blå

To små blå kuler som titter opp på deg. To små blå kuler som speider etter deg hele tiden. To små blå kuler som lyser opp når hun ser akkurat deg. To små blå kuler som blir fylt med tårer når noe er leit. Øynene lyser av nyskjerrighet. Nyskjerrig på livet. Og hva det har å by på.  Ofte ligger hun bare her å titter - hun ser seg rundt.

I kveld er disse nydelig blå øyene lukket. Hun sover og heldigvis for det. Pittelillemor er plaget med tenner for tiden. Det er absolutt ikke like enkelt å bare være 4 mnd å skal få tenner. 


God natt♥

Den siste halvtimen..

Du som mamma vet at den siste halvtimen på ettermiddagen kan være hard for både små og store. Ikke vil de ligge på gulvet, ikke vil de leke og heller ikke synge en sang. Man duller og tuller -men nææ, ungen er like misfornøyd. 

Opp av sakosekken, av med strømpebuksa og synge litt. Ikke bra nok. Ungen rynker bare på nesen, å er tydeligvis ikke fornøyd med underholdningen. Thea prøver - hopper opp og ned i sofaen ( åhh, har jeg sagt det mange ganger at DET IKKE ER LOV Å HOPPE I MØBLENE). Ungen smiler nesten....

Så prøver pappaen - hoppe litt på fanget, må gråte litt, leke fly - nææ ungen syns heller ikke det var så gøy.

 

Og når endelig klokka bikker lalletid løper du nesten inn på badet med ungen i armene. Badetid og stell - her gjelder det å dra ut tiden i det aller lengste. Den følelsen da du kommer ut av badet med en nybada baby, som i tillegg er trøtt - men nå blid som ei sol, DEN følelsen er herlig. Og da hun slokner med en gang hun treffer puta, DEN følelsen er også ganske så god.
Min svakhet

Min svakhet - sjokolade - og penn og papir. Selv om vi har facebook og meldinger er det ingen ting som slår et julebrev på den gamle måte. Det trenger heller ikke være så langt. Det er tanken som teller, tenker jeg. Jeg vet i hvert fall at de som mottar brevene mine setter ekstra pris på det.

Og negelakken - det er multitasking på høyt nivå. Selv om jeg har nedslitte negleslumper så trenger de et strøk lakk av og til. Å jeg eier ikke en lakk selv, så denne har jeg "lånt" av Thea sitt store lager. For hun har en hel bataljon av regnbuens farger.Ha en fin kveld!

Lykken i dag..

Lykken for meg denne 2 søndagen i advent er å få drukket kaffen min mens jeg sitter i sofen ( rart at hvor mye foranderer seg - før kunne det ikke falle meg inn å verken drikke kaffe eller å ligge på gulvet å nyte den). Lykken i dag er å ha en nydelig liten snill baby som sover så godt mens mammaen får gjort unna litt klesbretting. Lykken for meg i dag er at Thea kan sitte lenge for seg selv på kjøkkenet å tegne, klippe og lime. Lykken i dag er vi alle har det bra og er frisk♥

 Tenn det 2 andre lyset å vær snill og god mot alle rundt deg♥

 

Et lite problem

Vi har et lite problem. Eller vi og vi, fru blom. Jeg er så vant med å uttale meg i flertall. Det er vell ikke jeg som har et problem. Men når en av ungene mine sliter, så har jo jeg også et problem.  Lille tullemor har et avføringsproblem. Ikke det at det ikke kommer noe. Heller omvent. Det fosser rett og slett over. Og opp til 7 ganger daglig. Jeg er blitt imun mot grønn babybæsj. Det har faktisk gått så langt at jeg ikke en gang enser at jeg har grønn bæsjflekk på meg selv. Jeg rister bare på hode, å prøver å tørke det av.

Etter kveldsbadet på jentene. Nybadet, smurt med oljer og lukta helt himmelsk - DA eksploderer det på den hvite NYE håndduken min. Jaja,tenker jeg - så lenge det bare er der, så er det greit. Jeg har så vidt snudd ungen på rygg før ei ny salve skytes ut. Nå utover beinet hennes. Nå trenger jeg hjelp, så da må storesøster trå til. Med den ene hånda godt plassert over nesen holder hun et øye med sin lille bæsjkanon. Jeg får kastet håndduker på gulvet å tatt babyen opp i armene da jeg kjenner hun trykker til - i ren panikk dytter jeg den hjelpende storesøster unna da hun var farlig nært skuddhullet. 

SPLÆÆSSJJ utover det hvite gulvet på badet. Nå kjenner jeg at jeg har denne bæsjinga opp i halsen. Thea får fullstendig latterkrampe mens hun prøver å tørke opp grønn bæsj av gulvet. Og bittelillemor aner fred og ingen fare - og enser ikke det kaose av bæsj hun har stelt i stand for oss.

Da vi endelig hadde fått Kaja ren og badet likeså sa storesøster - mamma, æ gleda mæ tell ho Kaja skal begyn å gå på do.Livet som tobarnsmamma er herlig♥

Jeg har en plan

Titt titt, sier det store bustetrollet som har gjemt seg bak dataen. Store lilla briller, nyvasket bustet hår og en utvasket topp. Slurpende på kaffekopp nr 2. Det er Fredag. Tony har jobbhelg. Men jeg har en plan. Husmora slo til å går, å jeg lagde ferdige hvite kakemenn deigen som står i kjøleskapet. Så om det skulle bli for kjedelig i ettermiddag, har jeg deigen i kjøleskapet på lur. Heldigvis er været NYDELIG. Så i stede for å sitte her, skal jeg komme meg ut døra. 


♥God helg!♥

O`hellige tid

O` hellige adventstid og alt det koselige som hører med. Her i huset på toppen er alt i sjønneste orden. Så nå kan jula bare komme. Syv slag er for lengst bakt, huset er totalt vasket og ryddet og alle julegavene er kjøpt,  og pakket inn.

I whish! - Bildet under beskriver vell tider og stunder hjemme oss. Selv om jeg er i permisjon sliter jeg overhode ikke støvkluten. Prosjekt Perfekt julebilde som dere ser resultatet av nedenfor kan også beskrive hvordan vi som foreldre følte oss da speedy nr 1 og 2 skulle i seng. Rimelig svette tilstander. Og når endelig det er stille, så stille at du kan høre ei mus - da slenger du deg på sofaen. Og da gleder man seg bare til neste dag. For da er det en ny dag med de aller herligeste barna♥Ha en flott kveld!

Svar på spørsmålsrunden

Ka e favorittan dine tel baby når det gjeld: klea, leka og "hygiene"?

♥ Når det gjelder klær er jeg blitt mer bevist på at jeg handler klær med god kvalitet. Jeg kjøper heller en body fra Joha til 200 kr, enn 2 bodyer på H&M til samme prisen. Kaja har lite klær. Men det hun har er av god kvalitet. Jeg er veldig glad i NameIt, Joha, Nøstebarn,LilleLam for å nevne noen. 

Når det kommer til leker har Thea i alle formern, "merker" å fra både dyre og billige kjeder. Kaja har også fra forskjellige butikker. På bade av hygienartikkler har vi mest SebaMed og naturprodukter. Ellers har jeg veldig tro på rent varm vann. 

hva gikk du 1 året på vgs?

♥Da jeg gikk Helse & Sosial på Stokmarknes vidregående skole. Føles som en evighet siden, å det er det vell. Et veldig lærerikt år som jeg sent vil glemme. Jeg lærte mye om meg selv det året, og fikk venner for livet. Tony gikk forresten i klassen min da, og vi var veldig gode venner.

hva ville du bli da du var yngre?

♥Har bestandig hatt lyst på min egen kaffebar eller jobbr i butikk. Alltid vært en drøm.

vet Thea hva hun vil bli?

♥Det var en stund hun skulle jobbe på Rema å pipe varer, som hun sa. I dag da hun fikk samme spørsmålet sa hun at barnehagen var jobben hennes. 

hvor skal dere være på julaften?

♥I år som alle andre jul skal vi være hjemme hos mine foreldre. Sammen med oss skal svigerfar, tante, søskenbarn og bestemor. Så til sammen blir vi 10 voksne og to barn.

Hvor lenge har du å samboeren vært ilag?

Vi har vært sammen i 7 år. Helt sykt så lenge egentlig. Men tiden går i flott selskap.

Hva er det beste/verste med å ha barn?

♥Her kunne jeg har svart med en hel roman til svar. Men for å gjøre det enkelt å greit:

Beste: Kjærligheten, lykken, minnene

Værste: sure unger, trass, sykdom, skavanker et svangerskap gir deg

Kan du si litt om din barndom?

♥Å hvor skal jeg begynne. Er vokst opp på en liten plass i Nord. Bodd i 3 forskjellige hus i hele min barndom. Mammaen og pappaen min er fortsatt gift. Min pappa jobber på hurtigruta der han er 3 uker på, og 3 uker hjemme. Har hatt en helt vanlig oppvekst med ingen turbulanse overhode. Har en lillebror som er 4 år yngre enn meg som jeg har bestandig følt et stort ansvar for. Har bestandig hatt gode venner rundt meg, og aldri manglet noe. Sommerferiene dro vi alltid til syden. I oppveksten hadde vi både hytte og båt som ble brukt. Er vant med å dra på tur i skog og mark. Har alltid vært ei jente som gjorde som jeg fikk fortalt. Har aldri i mitt liv kommet forseint til noe. Var sånn passe god på skolen. Da jeg begynte på ungdomsskolen hadde jeg et lite "opprør".

Hva er det beste med samboeren din?

At han har så omsorg for oss alle sammen.

Har Kaja også et mellomnavn?

Kaja har ingen mellomnavn. Ser at Thea har såpass langt navn byr på problemer når hun etterhvert ska skrive under på diverse.

Hva liker du å best å gjøre på fri tiden - med og uten barn ?

Jeg er veldig glad i å dra på tur. Trenger ikke å være så langt, men bare ut slik at ungene kan kose seg. Når jeg skal  kose meg alene eller med venner så er en skikkelig fest aldri feil. Eller drapå kafe.

Hva fyller du dagene i permisjon med?

Jeg har evig nok å henge finregene i. Vi er med på babysang hver Onsdag. Og en dag i uken møtes vi i fra barselgruppen vi hjemme hos hverandre. Og om været er bra triller vi tur med andre mammaer hver dag. Også har jeg et hus somav og til trenger litt omsorg. Å en samboer som også har fri på formiddagene noen ganger.Har du begynt med noe fast føde til Kaja?

2 uker før hun ble  4 mnd fikk hun grøt første gangen. Hun er overhode ikke så begeistret for det. Har prøvd med litt annen mos som banan, men det var ikke suksess i det hele tatt. Det med grøten tar vi det med ro. Hun spiser litt mer for hver dag som går. Men om det metter mer, det vet jeg ikke. Hun sover i hvert fall ikke noen lengre på natta enn hun gjorde før vi begynte med grøt.

Hvordan er det å campe med en baby?

Det er til tider veldig trangt. Nå har ikke Kaja og jeg vært så forferdelig mye å overnattet i campingvogna. Men alt går, om man vil.

Hvordan fungerer det med barn og to foreldre i turnusarbeid?

Det fungerte ikke, så derfor jobber jeg dagvakter på et sykehjem. Rett og slett. Jobbe døgnbaserte vakter skal jeg gjøre når barna er blitt større,tenker jeg.

Har dere noen faste rutiner om morgene og kvelden for barna, og har det blitt anderledes etter at Kaja kom?

Thea og Kaja har samme leggetid, stort sett. De spiser kveldsmat, bad og så i seng. Veldig greit ha begge i seng til samme tid. 


Tusen takk til alle som la igjen spørsmål!

Pakkekalender

Hurra for snille besteforeldre som lager pakkekalender til Thea. Siden ingen av oss vet hva pakkene inneholder er det like spennende for alle.
Du vet du er småbarnsmamma når...

♥Du vet du er babymamma når du syns du har sovet lenge når du har sovet i 5 timer

Kaja sover sjeldent( ehh.. det har vell bare hendt et par ganger at hun har sovet mer enn 5 timer i strekk) mer enn 5 timer. Men likevell så føler jeg at jeg får nok søvn. Mammakroppen er helt fantasisk på den måten. Den har som også den psyskiske delen av kroppen, forberedt seg på mindre søvn.

 

♥.... når du vugger på handlevogna

Denne er klassisk. Hvem har vell ikke gjort det? Jeg vugger til og med meg selv når jeg sitter i sofaen. 

 

♥Du glemmer å stappe inn puppen etter amming

Offentlig amming eller puppeglipp. Litt for ivrig i en samtale å pupper blir glemt. Helt vanlig i barselgruppa.

 

♥Du danser inne på babyrommet for å få den lille til å sove.

Det er helg, men det er ikke på dansegulvet på Bacalao jeg tripper. Kaja er trist og lei seg, så da hjelper det å være lett på beina. 

 

♥Når du ikke syns den svarte buksa som er full av babygulp og babygrøt ikke er så skitten at det gjør noe.

Grensen på hygiene er vell flyttet seg et par hakk. Barna mine bader hver dag, men ikke jeg. 

 

♥når du bergner tiden du bruker på butikken som meg-tid

Er ikke det rart? Før hatet jeg å¨dra på butikken. Nå er det liksom blitt som en liten escape fra alt hjemme.

 

♥når du velger å gå med vogna stort sett hvor enn du skal, slik at den lille får sove

Fint for babyen, og fint for mammaen. Jeg har nesten glemt hvordan jeg kjører bil.

 

♥Du prioriterer annerledes

Dette skulle ha vært obligatorisk - men desverre så er det ikke slik. I hvert fall for meg er ungene mine pri nr 1

 

♥når babyklær er mye morsommer å handle enn klær til deg selv

Alle mødre kjenner seg vell igjen på denne.

 

♥Når du ser andre med jevnaldrene barn som potensielle venner

Da slår du to fluer i en smekk. Ungene har noen å leke med når du får være sosial.

 

Når du ikke kan følge med på Hotel Cæsar fordi det er akkurat i leggetiden

Har ikke sett en hel episode siden Thea var baby

 

 

Les mer i arkivet » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013
Jeg heter Therese og er en jente på 23 år som er mamma til verdens fineste jenter som er født 2 September ?09 og 23 Juli ?13.
I Januar 2012 flyttet vi fra Vesterålen og til Vakre Lofoten, da pappa Tony fikk seg fast jobb. I en alder av 22 år var vi begge ferdig utdannet som ambulansearbeidere.
Kos deg med de fine bildene mine, og hyggelige lesning. Hyggelige kommentarer blir jeg veldig glad for.

Og du..ta ikke ALT så dønn seriøst av det som står her. Noen av tekstene mine er ekstremt overdrevet bare fordi at det skal være morsomt å lese.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Instagram

Mine prinsesser

Photobucket Photobucket

Kategorier

Arkiv

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak mammaoglillemor. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Designet vises best i Safari og Google Chrome. Designet er ikke tilpasset mobil/iPad/iPhone. Noen forskjeller vil forekomme i Firefox.

Design og koding av Mamma Moen Design
Photobuckethits