Lexibook - nettbrett for barn


Morsomt og pedagogisk nettbrett for barn
Dette morsomme og underholdende nettbrettet kommer med kamera foran og bak og WiFi-tilgang med mulighet for foreldrekontroll på Internett. Nettbrettet er en spillplattform med tilgang til mer enn 19 000 apper som ANGRY BIRDS, FRUIT NINJA og TEMPLE RUN. Inkl. 25 spill og mer enn 3 timer med LEGO videoer som LEGENDS OF CHIMA og LEGO Friends.

Det var vell julaften, bursdag og 17 mai på samme tid da denne falt ned i postkassa. Noe skeptisk til dette, brettet vi opp armene hele gjengen. Vi nesten sloss om å prøve den først. Thea fant fort sine favoritter i både spill og filmer. Brettet er lett for å henne å forstå. Da det er viktig siden hun skal kun bruke det alene. Hun er blitt en reser på nettbrettet. Og hun knuser oss alle sammen i bowling, noe som er hennes favoritt spill.Viktig fakta:

Produktspesifikasjoner:
? Android 4.1-operativsystem
? Cortex 1,0 GHz
? 7" kapasitiv berøringsskjerm med skjermrotasjon 800 x 480 pikseloppløsning
? 8 GB internt minne ? kan utvides til opptil 32 GB med et SD-minnekort (følger ikke med)
? 512MB RAM-minne
? Wi-Fi: 802.11 b/g/n
? Lyd: innebygd monohøyttaler
? Bildeformat: JPEG, BMP, GIF
? Lydformat: MP3
? Videoformat: støtter de fleste videoformater
? Kamera foran: 0,3 Mpix
? Kamera bak: 2 Mpix
? Mål: 19,2 x 11,4 x 0,98 cm
? Vekt: 304 g
? Tilkoblinger: 1 micro USB 2.0-port, 1 spor til microSD-kort, 1 lydutgang, 1 DC-utgang
? Batteri: 1 stk. 3 000 mAh innebygd Li-Polymer-batteri
? Batteriets levetid: Opptil 5 timer kontinuerlig bruk (5 dager standby) - 

 

                                                                                                                                                                                                                                 Produktet i innlegget er sponset


Rart,trist og med glede

Jeg sitter å gnir meg i øynene. Ikke fordi jeg ikke har sovet i natt, for det har jeg. Men fordi uka har gått så fort. Med skikkelig dritt vær de første dagene av uka fikk jeg gjort mye i huset. Med Thea i barnehagen, Tony på jobb og Kaja som sov opptil 4 timer i vogna, da ble det gjort litt av hvert i huset. Ondag var det duket for babymasassje kurs. Utrolig lærerikt. Det er noe jeg kommer til å ha veldig nytte av. Prøver å bruke noe av grepene jeg lært hver kveld mens bittlillemor ligger på stellebordet.

På Torsdag var Thea i kirka for å øve til hun skal motta 4 årsboka. Ungen har ventet hele uka på den dagen, og hun kunne ikke sitte stille. Det var kjempe stas å være i kirka. Og da vi kom for å hente henne fikk vi en leksjon om hvem Jesus er, og hvordan han ser ut. Viste du at Jesus er helt hvit? Å man bare kan se han om man lukker øyenene? Det er helt sant. Thea så han på soverommet sitt den kvelden.

I går solgte jeg vugga til Kaja. Nesten så jeg måtte gråte en skvett da vi pakken den ned. Utolig rart, trist og med glede at hun er blitt så stor at vugga var knapp. Nå har Kaja fått seg sprinkelseng. Senga er kjøpt brukt, å trenger seg en malingsskvett eller to, da da har jeg noe å pusle med neste uke også.

I går pyntet til advent her i huset. Vi sniker ikke i køen her, så det blir adventsfarge FØR jula kommer. Og kalenderen til Thea er hengt opp. Thea lurte fært på om ikke hun kunne åpne bare en i dag.Nå skal jeg senke skuldrene. Drikke kaffen min før den blir kald. Ha en nydelig flott dag♥


Hvor bor reven?

Promp, fis og bæsj og sånn.. Det er akkurat slik en 4 åring liker å prate om. Å når mammaen hiver seg med på lasset er å blir "like barnslig", da står hun bare der å måper til meg. Usikker på om hun skal skyte inn en eller annen bæsj eller om hun skal gå å hjemme seg under et bord.

Det hele begynte med en helt vanlig rev. Men her i Nord sier vi "RÆV" som også er et annet ord for rompe. Detter er jo hysterisk morsomt å si, i hvert fall når man egentlig mener den andre enn dyret. Så sier jeg til ungen da vi begge står på kjøkkenet:

veit du kor ræven bor?

Thea: ehhh... i skogen vell

meg: ja, kor i skogen?

Thea: i et hull - et revehull

meg: ja, et RÆVHÅLL

Ungen blir stor i øynene før hun stunderer meg nøye. Akkurat som hun trengte et lite sekund eller to på å koble hva jeg egentlig mener. Da holder hun seg for munnen mens hun fniser høyt. Så løper hun avsted til pappaen for å gjenfortelle hvor reven bor.
Med en liten tvist

Det er så typisk meg. Med en gang bloggen skyter i været både med lesere, mailer og kommentarer så mister jeg veldig lysten til å skrive. Tro om det er en indre "stemme" som sier at " hysj nå Therese. Må du ikke dele så alt for mye om dere nå. Det vil alltid slå tilbake på deg". Det har jo skjedd før, og det kan jo skje igjen. 

Jeg har vell den oppfattningen av at denne dagboken min ikke skal være en jobb for meg. Og om du som leser plustelig begynner å kreve ting av meg, da stille jeg meg på bakbeina med en gang. Det skal være gøy. Å gøy det er det. Det er gøy så lenge dere liker det jeg skriver. 

Jeg prøver å tenke på hver enkelt av dere som klikker dere inn på min blogg. Hva er det første dere tenker når dere kommer hit? Å du som aldri har sett oss på ordenlig. Du som "bare kjenne oss igjennom det jeg skriver". Tenker du noen ganger på om vi virkelig er slik som jeg beskriver?

Det tenker jeg når jeg leser en hverdagsblogg. Er det virkelig slik som forfatteren skriver?

Jeg håper at jeg klarer å skildre vår hverdag som slik som den er. Ikke svever jeg på rosa babyskyer, ingen perfekt husmor eller supermamma. Her er det bunn og grunn typisk familie hverdag med både oppturer og nedturer. 

Etter å ha lest det jeg skriver håper jeg at du sitter igjen med en følelse at dette kunne ha vært deg, eller at du kjenner deg igjen i det jeg skriver. Det er det som er min hensikt. At vår hverdag som er de aller fleste, - med en listen tvist, selvfølgelig. Det er vell det som gjør alle familier spesielle ♥
To ønsker

Jeg hadde to ønsker i går kveld. Det ene var at det skulle bli Tirsdag og det andre var at det skulle bli bedre vær, slik at man kom seg ut døra. Til nå er ingen av dem gått i oppfyllelse. Det blåser fortsatt like mye og det snør i alle retninger. Kjenner jeg blir ordentlig værsyk av dette. 


Ha en flott dag!


KAJA - oppdatering 4 mndWow, 4 mnd har allerede♥  Lille Kajamor som stadig overrasker oss. Nå føler vi at vi alle sammen kjenner lillesøster. Og det er liksom ikke "bare min jobb" lengre. Kaja er stort sett blid og veldig fornøyd. Hun elsker å prate, som sin søster og mamma. Hun har til de grader funnet stemmen sin, og den bruker hun høylytt. Om du legger henne på gulvet ligger hun ennå pal. Hun har med andre ord god tid. I det siste har hun fått øyenene opp for leker, og det er jo kjempe gøy. Hun er blitt ei selskapssyk frøken som ikke liker å ligge så alt for lenge alene på gulvet. 

Hun smiler når de som er henne nær og kjær snakker til henne. Hun er kjempe kilen i nakken, ryggen og under armene. Hun ler høyt og lenge om du tuller med henne. Hun elsker at vi bruker kroppen hennes til å tulle med. Om jeg drar armene over hodet henne, da hyler hun nesten av fryd.


Kaja elsker fortsatt å sove i vogna. Aller best er det hvis jeg triller i det ustanslige. Da kan hun sove i en evighet. Men det går helt greit å sove inne eller om vogna står i ro på trappa. Som regel sover hun 2-3 ganger iløpet av en dag. På formiddagen sover hun lengst, noen ganger opptil 3-4 timer.  Siden hun var 6 uker er hun blitt lagt i egen seng på rommet sitt. Men da mammaen er alt for trøtt på natta, havner hun alltid sammen med meg. Ingen ting er så herlig som å våkne til en liten babyfot i magen, en finger i øret og babypludring.

For inntil 2 uker siden ble Kaja fullammet. Nå har vi sakte begynt med grøt til kvelds. Noe som ikke helt er falt i smak, ennå i hvert fall. 

Ellers er Kaja en super sosial baby, bare at hun ikke vet det selv engang. For hun sover som regel når vi er ute på farten. Hver onsdag er vi med på babysang, da vekker jeg henne slik at hun får være med. Trilleturer sammen med andre mammaer og babyer gjør vi stort sett hver dag. Og for å ikke glemme barseltreffene våre. Vi er med på ei herlig barselgruppe♥

 

Vinneren av give away

 

 Gratulere! Jeg har videresendt mailen din til sponsoren som vil sende deg Bella så snart som mulig.

Hva lurer DU på?

Siden leserantallet mitt har doblet seg de siste ukene er det vell på tide med en liten spørsmålsrunde.

Hva lurer du på? Jeg svarer når jeg har fått inn nok antall spørsmål.
Ti år eldre over natta

Skulle neste tro at 4åringen er blitt ti år eldre over natta. Hun vil ikke stå opp. Kan minnes at det liksom er en ungdomsting. Da jeg kom opp med frokosten sa hun " å mamma det hva bra at du kom med grøt. For hva akkurat på tur å rop at æ ville ha grøt i senga". 

Det er deilig at hun endelig kan nyte å være i senga. For Thea er ikke kjent for å tilbringe for mye tid akkurat der. Etter to timer kom hun ned. Gikk rett på badet, og etter fem minutter kommer det " æ e ferdig". Da er tanken du tenkte tidligere om at du hadde fått en ungdom i hus forbi.

Ha en fin lørdag alle sammen!♥

Plutselig følte jeg meg så...

Plustelig følte jeg meg så alene. Jeg satt å vugget Kaja i armene mine. Bare en time etter hun sovnet for kvelden, var hun uthvilt å ville stå opp. Så da ble jeg sittende der en stund. Med en baby som kjentes ut som en potetsekk. Trøtt, men skal ikke sove. Hun skal smile så fint til mammaen sin. Le litt, vise hvor høyt og mye hun kan prate. Selvfølgelig skal man sjarmere mammaen i senk når man egentlig skulle sove. 

På bordet i stua står tacoen som Thea og jeg skulle kose oss med. Thea har vært hos naboene i hele ettermiddag. Ute har det regnet i hele dag. Tenk, alt av snø som vi fikk dagen før - det er bare is og slaps igjen av. Skikkelig dritt vær.  Jeg og Kaja har bare vært hjemme i dag. Bortsett fra å hente Thea i barnehagen, en liten tur på postkontoret og på butikken, så har jeg kun snakket med unger i dag. 

Det gjør liksom noe med meg. Å kun snakke forenklet eller med babystemme. Ringer Tony nå  så blir jeg å svare med babystemme til han også.  Jeg følte meg alene fordi Tony er på jobb. Han har vært på jobb siden i går, å kommer ikke hjem før på Tirsdag.

Det er ikke det at jeg ikke klarer meg alene. Men det er så fryktelig kjedelig. I hvert fall når været er slik som det er.

Thea var ikke sulten likevell. Hun rørte bare et par maiskorn. Jeg stappet i meg en to lefser og masse saft. Thea hadde visst spist kake hos naboene. Jeg MÅ lære ungen å si i fra til meg når hun har spist og ikke spist.


Nå sover jentene. I hver sin etasje. Jeg var "streng" med bittelillemor. Når man først er lagt seg, får man ikke komme opp igjen. Heldigvis er hun ikke like sta som mammaen sin. Hun gir seg fort. Så har jeg  sendt melding til min kjære at han er savnet her hjemme og svar fikk jeg også.  Nå skal jeg slappe av resten av kvelden. Å pønske ut hva i alle dager vi skal bruke resten av helgen på.

Ha en fin kveld.

I en rosa boks

Kjærliget i en rosa boks, kos på rosa boks - eller rett og slett veldig kjekt å ha I EN ROSA BOKS♥

Da Kaja kom til verden fikk en hel kurv med gode stelleprodukter av sin bestemor.  Det er en genial barselgave. Det vil garantert bli bruk, og det blir mer satt pris på enn kanskje en body.
Har du lyst på en av flaskene? Så rop ut, så kanskje det er akkurat deg jeg sender den til♥

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Et fåtall av produktene er sponset

Julekjolene til jentene

 

 Endelig fant jeg like kjoler til jentene♥ Kjøpt og betalt på Lindex ( eller det er sponset av barnas bestefar♥ )

Så stolt at hun sprekker

Ser det ikke er herlig ut med ei storesøster som vil dulle, bære og kose hele tiden? Thea er så stolt at hun sprekker, og Kaja.. ja, uttrykket hennes forklarer hva hun mener til tider.Ønsker deg en nydelig fin vinterdag! Her i Lofoten er det blitt full vinter med en halv meter snø iløpet av natta.

Meld deg på give away`en min HER

Texas hver dag

Ikke få røverhistorier er blitt fortalt av fireåringer. Barnet har sansen for de dramatiske hendelser, og legger gjerne på litt når ting skal fortelles. Barnet tror på det det selv forteller deg, eller er bare vagt bevisst på at dette kanskje ikke har hendt i virkeligheten.    Kilde:mammanett

Har mammanett vært på besøk hos oss i huset på toppen? For dette er som å høre vår 4 åring for tiden. Ting er så dramatisk for tiden at naboene må tro at det er texas her hver dag.  Er jeg så uforsiktig å kommer borti 4åringen, ikke med vilje - så er det krise.

Tårene spruter, å når hun da skal gjenfortelle hva som har skjedde fortelles det gjerne slik:  

 Du slo mæ hardt i hode sånn at æ datt frem i golve å fikk veldig ondt!

Det som egentig skjedde:

Jeg var så vidt borti henne da jeg fikk forbi henne. Jeg kjente ikke en gang at jeg var nær henne.Er dette noe som du har/hadde lagt merke til hos din 4åring?


Give away

LAMAZ - foreldrene er de viktigste lærrene et barn har. Det er derfor avgjørende at du bruker tid på å stimulere barnet mest mulig i de timene et er våkent.Det er også viktig at du gjør det på en måte som er tilpasset det utviklingstrinnet din baby er på. Barnets hjerne og sanser utvikles og stimuleres av den måten som foreldrene og barnet tilbringer tid sammen på. En LAMAZ- leke er utviklet slik ar barnet får presis de impulsene og utfordringene som passer til utviklingstrinnet og alderen.

Har du lyst til å vinne BELLA THE BUNNY?

Lamaze er en stor favoritt i babygymmen. Kaja har allerede rukket å fått en liten samling av disse lekene.Legg igjen en liten kommentar om hvem som skal få Bella the Bunny så er du med i trekningen!

AVSLUTTET!

Jeg skal bare bare..

Tusen takk til dere alle nye mennesker som stakk innom her i går. Men ingen av dere la igjen en liten hilsen til meg. Noen ganger blir det som å snakke til en vegg dette her. Eller som jeg "snakker" med meg selv. Sånn sett er det jo veldig greit, for da tror jeg at alle i hele verden mener og tror akkurat det samme som meg. Tenk - da hadde det ikke vært krig i verden da. Ingen som trengte å mene noe stygt om noe eller noen eller være uvenner.

Og tenk om alle kunne ha det samme tidsperspektivet. Da ville mammalivet vært noe enklere. Enklere slik som når Kaja helst skulle ha hatt pupp i går, og når hun er trøtt skulle hun egenlig har sovnet for lenge siden. 4 åringen lever i si egen tidsboble. Hun stiller seg i rekken sammen med Albert Åberg. Jeg SKAL BARE BARE.

Er det da så rart at det fine søskenbilde jeg skulle ta av dem ble seende slik ut? Jo for storesøstra brukte så lang tid på å komme seg ned på gulvet sammen med lillesøster at hun ble sliten. Mannfolk og tid er et helt annet kapittel som jeg ikke en gang har TID til å gå inn på i dag. Men dere damer vet nok helt sikkert hva jeg snakker om.Om du skulle ta turen innom her en gang til i løpet av dagen vil du finne en liten give away!  Ha en flott tirsdag!

Slutt å bare prate om deg selv

Noen ganger må man bare stoppe opp. Slutte å bare prate om seg selv. Slutte å syte om hverdagslige ting som sure unger, baby som ikke vil sove eller rotete hjem. Slutt å tenke på at de få kiloene som egentlig skulle vært borte for lenge siden som ennå klamrer seg godt i kjærlighetshåndtakene. Ikke minst - slutt å tenke at du ikke er bra nok! Du skal være glad. Glad i dem du har rundt deg og de som er glad i deg. 

Jeg skal være så takknemlig for det jeg har og de menneskene jeg har rundt meg. Og ikke minst barna mine. Det er med gråten i halsen jeg skriver om dem. Gråt fordi jeg er så inderlig glad i dem. Så glad for at de er som de er, og at akkurat vi er så heldig som får være mamma og pappa til dem. 

Tenk det hvor heldig du er - neste gang du egentlig mest har lyst til å gråte fordi du er sliten eller fordi du har glemt å handle melk.  Gi barna eller en du er glad i en ekstra klem før du legger deg i kveld.

Og kanskje du kan sende en god tanke brødrene Dennis & Kasper♥

Godbiter fra..

Julemesse hører med før jul. I år intet unntak måtte mamma og jeg stikke innom. Selv om alle bodene ikke helt er etter min smak, fant jeg noen godbiter. Det kan fort bli litt mye strikka lester, dorullnisser, skjerf og lefser. De skal ha klapp på skuldrene alle disse damene som sitter år etter år å selger lester. De er flinke dem også. I en av bodene fant jeg pyntesmekke til Kaja, og i en annen fant jeg bukse til Thea. Buksa satt som støpt, så slik vil jeg gjerne ha flere av.

Jeg er ikke hysterisk når det kommer til hvilke produkter jeg bruker på ungene. Men etter at jeg fikk prøve forsjellige naturprodukter er det stort sett det vi smører oss med. Fra før har vi ringblomstsalve som jeg lovpriser. Men på Kaja sin eksem(?) funker den rett og slett ikke. Så da måtte jeg prøve denne.


Nå er bittelille og lillemor i seng. Mia ligger strak ut på rygg på sofaen med labbene rett til værs. Og jeg - jeg venter på at min mamma skal komme hjem med godteriet som jeg hadde så lyst på. Deilig å være hjemme♥
Ha en fin kveld!

Å ha ei søster

Hva har man søstre til? Jo, til å leke med. Men når de ennå er så små som Kaja er, da kan bruke dem som dukke.Vår  lillesøster er godt  vant til å bli brukt som" leke". Hun ligger som regel fornøyd på gulvet å følger med når storesøster leker både oppå og rundt henne. Og nå som Thea endelig får lov til å løfte litt på henne og flytte henne rundt på teppet - da er det ekstra stas å være storesøster. 

Når man har søsken, så har man en evig lekekamerat og en venn♥God helg fra oss her i stormen til dere alle sammen!

Vi har rømt

Vi har rømt til min mamma og pappa i helga. Det er sendt ut ekstrem varsel. Jeg er egentlig ikke pyse,husredd eller noen sånt - men Tony har jobbhelg, å jeg regner med at det er nok mange som vil trenge hans hjelp i helga. Å jeg vil ikke sitte alene i uværet med jentene. Så nå er vi godt planetet i mitt barndomshjem. Og her blir vi til mandagen.Ha en fin kveld!

Les mer i arkivet » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013
Jeg heter Therese og er en jente på 23 år som er mamma til verdens fineste jenter som er født 2 September ?09 og 23 Juli ?13.
I Januar 2012 flyttet vi fra Vesterålen og til Vakre Lofoten, da pappa Tony fikk seg fast jobb. I en alder av 22 år var vi begge ferdig utdannet som ambulansearbeidere.
Kos deg med de fine bildene mine, og hyggelige lesning. Hyggelige kommentarer blir jeg veldig glad for.

Og du..ta ikke ALT så dønn seriøst av det som står her. Noen av tekstene mine er ekstremt overdrevet bare fordi at det skal være morsomt å lese.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Instagram

Mine prinsesser

Photobucket Photobucket

Kategorier

Arkiv

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak mammaoglillemor. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Designet vises best i Safari og Google Chrome. Designet er ikke tilpasset mobil/iPad/iPhone. Noen forskjeller vil forekomme i Firefox.

Design og koding av Mamma Moen Design
Photobuckethits