Ikke min lille hemmelighet lengre

Om ikke mange dager er ikke dette min lille hemmelighet lengre. Da kan alle se hvem som står bak bloggen og lese den. Veldig rart. Og egentlig er det overhode ikke meg å takke ja til en avisintervju. Jeg måtte gå noen runder med meg selv før jeg takket ja. Hadde det ikke vært for Tony hadde jeg avlyst i siste sekund. Jeg er redd for hva konsekvensene av at "alle i byen" vet hvem vi er og bloggen min. Det kan da umulig bare komme noe postivt ut av det. Det finnes bestandig noen bedrevitende der ute som mener at det jeg gjør og mine valg er feil.


Gjort er gjort og spist er spist, er det noe som heter. Jeg har vært ute en vinternatt før!

Ha en super dag!

 

Thea`s ønskeliste

Thea er ei jente som heller ikke mangler noe som helst. Det flyter både på rommet og på lekerommet av ting og tang. Men hva ville ei jul uten gaver ha vært? Så derfor prøver jeg i år å "ønske nyttinge ting".

Thea går stort sett bare i strømpebukser og tights. Og hun elsker at de har fine farger og mønster på. Hun må ha str 104/110. Hverdagskjoler bruker hun hver dag. Og skjørt i str 110. Hobbyting som maling, saks ( Thea er venstrehendt) lim, stempler og divers til lange mørke vinterkvelder! Super gave. Klær generelt blir jeg som mamma veldig glad om hun får.

Den tiden er over

Oppe før det er blitt lyst. Vi er oppe før dem som skal på jobb er stått opp. Den tiden da vi sov lenge er over. Egentlig litt godt det også. Da får jeg fulgt med på Thea før hun drar i barnehagen, og snakket litt med min bedre halvdel før vi suser avgårde. Jeg setter på kaffen, steller Kaja og kler på meg selv. Så hører jeg dusjen i andre etasje. Like etterpå hører jeg små barneføtter som kommer forsiktig ned trappa. Etter 3 mnd har hun endelig lært seg å være stille på morgenen.

Koffer e du opp nu, sier Thea med håret til alle veier. Hun la seg med vått hår i går.

Tenkte vi skulle si hade til dæ,sier jeg.

Jeg kler på henne mens hun ligger vannrett på gulvet. Noen dager er det lov å være ekstra trøtt, å i dag er tydligvis en slik dag.Heldigvis er det siste barnehagedag for denne uka, da barnehagen har planleggingsdager både Torsdag og Fredag.

Så kommer Tony ned, og før jeg vet ordet av det er de på tur ut døra. De har litt dårlig tid, så kaffe og litt mat foran tv ble det ingen ting av.  Da er det bare meg og Kaja igjen. Så spiser jeg litt,drikker ennå mer kaffe. Ligger på gulvet å prøver å få Kaja til å le ennå mer.

Så blir hun trøtt. Nøyaktig 1,5 timer etter at vi sto opp er hun lagt igjen. Og hun sovner før hun treffer puta. Da skal jeg drikke ennå mer kaffe, rydde på badet og finne frem klær til vi skal ut. Onsdag i dag å det betyr babysang og turning.Ha en flott dag!

Helst i all evighet

Det er da ei som vet å nyte godt av at mammaen går hjemme hele tiden. Her i huset er det stort sett ingen stressende morgen med trøtte barn. Thea vil aller helst sitte en evighet i nattdrakten, få servert frokost foran tv og se på barnetv i en hel evighet. Noen dager er det også helt greit at hun gjør det.  Syns egentlig det er litt rart at hun ikke har gitt mer uttrykk for at det er urettferdig at hun må i barnehagen hver dag, når Kaja og jeg er hjemme.Ha en fin dag alle sammen - om du er hjemme elle ei!♥

Forskjellen på da og nå

En vanlig lørdagskvelden for noen år siden var å dålle seg på badet og drikke vin før man som regel drakk seg full,gikk ut på byen, nach og hjem - og søndag DÅRLIG! Måtte le litt da vi i går kveld stod begge to på badet med hver sin unge. Den ene gråt mer enn den andre. Den ene gråt fordi såret under plastret var nå grodd, og den andre gråt fordi hun var trøtt. Der stod jeg med badevann opp til armene i det nye skjørtet jeg kjøpte meg da vi var i byen. Nå kjøper jeg ikke klær lengre med tankte på at jeg skal ut på byen, men hvor praktisk og behagelig dem der.  Hvem hadde trodd at jeg, Therese skulle stå her med to barn i en alder av 24 år? 

I stede for å ligge halvdø på en søndag slik jeg ville ha gjort for noen år siden er vi nå oppe i det jeg kom hjem fra fest. Jeg har dusjet, satt på en maskin med klær og spist frokost før klokken er litt over åtte. Og før klokken er ni skal jeg være ferdig med å trene også. Den gamle livsstilen min er ikke så tristende lenger. Selv om bildene fra festen i går som florere på face ser veldig gøy ut. Men jeg vet at i dag er det jeg som har det best.
Kaja`s ønskelisteLillLam dress og tøfler finner du HER. Ønsker dette i str 74. Hylle og gulvteppe fra Bohus.  Babycall fra Elkøp. Ellers ønsker hun seg klær i ULL. Joha og Name It har gode, billige og minst fine klær Til jul må Kaja ha str 68 i klær.

Til hun flytter hjemmefra

Det kan selfølgelig være heftig for Thea å skulle dele mamma og pappa. For hun har jo tross alt vært alene om kjærligheten og oppmerksomheten i nesten 4 år. Thea har på ingen måte sloss om oppmerksomheten vår eller ei viser hun noen som helst tegn til sjalusi, heller motsatt. Hun viser stor kjærlighet for lillesøstra og vil innkludere henne i hverdagen. Thea har vokst kolossalt på dette året og blitt ei stor jente med både sterke meninger og vilje. Det er ikke til å stikke under en stol at trassen finnes fortsatt i henne. Og den regner jeg med ikke blir værende der til hun flytter hjemmefra. Men alt med måte. 


Kaja har fra hun var bare noen uker gammel ligget på gulvet under babygymmen slik at Thea har hatt mulighet til å se på henne, kose og snakke med henne når hun måtte ønske.  Thea elsker når vi "trenger hennes hjelp" under stell. Da holder hun for nesen mens hun hjeper så godt hun kan. Jeg ser det på henne at hun blir stolt - stolt fordi vi virkelig trenger hennes hjelp.

Iløpet av dagen vil Thea ha Kaja på fanget. Dette bare for å kose og for å kjenne hvor tung hun har blitt. Da lar jeg Thea få styre litt selv. Kaja er blitt såpass stor nå at hun tåler litt. Og Thea er så forsiktig som hun kan bli. Men hun blir fort lei og da er det veldig fint å levere henne tilbake.Hvordan forholdet mellom jentene blir etter hvert blir spennende. Heng på så kommer DEL 2 om ikke så lenge.

God helg!

Smokk eller kos? Trenger råd

Se på den bustesveisen da!♥ Gøy å ha en baby som faktisk har litt hår på hodet. Gud, så mye tyn vi fikk da Thea var totalt skallet til hun var over 1 år. Fra bustesveis og over til noe annet -  kos og smokk. Alle som er foreldre kan med hånda på hjerte si at smokken eller kosen har reddet og hjulpet dem i mange situasjoner. Ikke vet jeg hva som er med mine barn, for ingen tar smokk. Nå har vi prøvd i 3 mnd med Kaja, og vi har smokker i alle former for mange hundre kroner i skuffa.

Så da smokken er et tapt prosjekt tenkte jeg at å ha en kos er perfekt. Så hvordan går jeg frem? Noen som har barn som er avhengig av bamse,klut o.l gi meg tips.

Kan ikke skylde på tidsklemma

Ti kilo dårlig samvittighet faller av skuldrene nå som jeg endelig kom meg ut av babybobla å fikk svette litt. Tidsklemma kunne jeg ikke skylde på lenger siden jeg har en baby som for øyeblikket sover best om hun får ligge i senga. Så det vil si at jeg holder meg mest hjemme på dagtid.Ha en fin dag!

KAJA - oppdatering 3 mnd


Tiden flyr i godt selskap, er det ikke det de sier? Det stemmer i hvert fall med vårt lille selskap. Dagen suser avgårde. Føler vi nesten nettopp har stått opp, før vi igjen tar på nattdrakten. For det er samme rutine hver kveld på bitte lillemor. Å det har det vært siden hun var 6 uker gammel. 

Men nå har hun passert den ene viktige linja. Vi er fordi den første fasen av babytiden. Nå kjenner vi Kaja ganske så godt. Hun er også mye mer med i familien. Hun krever mer av oss, og vi gleder oss bare til hun vil kreve enda mer. Hun prater og til tider roper hun. Hun ligger stort sett på gulvet i babygymmen enten på magen eller på rygg. Babygymmen har nemlig blitt det nye samligstedet vårt i familien. Det er på gulvet de kule er.

Kaja fullammes og er fornøyd med det. Men det er ikke til å stikke under en stol av vi gleder oss til hun er blitt enda 1 mnd slik at vi kan begynne å teste hva hun liker. Bitte lillemor er fremdels veldig glad i å sove. Vi starter dagen som regel i 7-8 tiden. Og allerede en time etter vi har slått opp øyenene er Kaja klar for å lukke dem igjen. Da sover hun oppe på gjesterommet i senga i et par timer. På formiddagen har hun som regel en skikkelig lang blund på 2-3 timer, før hun igjen sover en siste liten blund i 17 tiden. Da er det så vidt hun klarer å holde seg våken til hun igjen legger seg kl 19. Vi bader eller dusjer hver kveld. Dette syns jeg er en fin måte å avslutet dagen på.

Hvor mange ganger hun er oppe iløpet av natta har vi ennå ikke noen faste rutiner på, men det blir noen ganger iløpet av natta. Men ingen av oss er våkne, så det går fint. Kaja legger seg i sin seng på egent rom, men så trøtt som jeg er på natta - havner hun i babynesten samme med meg.

Og hvordan har mor det? Jotakk, bare fint. Selv om jeg fikk et lite slag i tryne da jeg gikk på vekta i dag. Denne ammingen hjelper ikke så mye som de sier. Her må det nok større tiltak til om jeg skal tilbake som normalen. Men bortsett fra det så er det veldig fint.

Ha en fin kveld♥

Støpt i samme form

Søstre♥


Søstre. Støpt i samme form, så utrolig like - men likevell helt forskjellig. Lurer på hvordan det vil bli fremover. Vil de bli gode venner? Kommer Kaja til å være like tidlig ute med det meste, slik som Thea var? Jeg ser virkelig frem til når Kaja får øynene opp for storesøster, og at hun vil sette pris på henne. Det er en lekekamerat for livet. Thea vil bestandig være der for Kaja. I tykt og tynt. Tenk når de har sin første krangel. Blir spennende. Herregud, jeg høres jo helt syk ut - tenk at man gleder seg til barna skal krangle. Vet at når den tid kommer, vil jeg nok angre på det jeg sier nå.

Tenk når Thea kommer sladrene til oss om at lillesøster er både plagsom og følger etter henne. Eller omvendt - når storesøster absolutt må plage lillesøster. Gleder meg til det også jeg.  Det er disse små tngene i livet jeg gleder meg til fremover. 

Gled deg over de små tingene i hverdagen! Ha en fin tirsdag!

 

Jeg er blitt en typisk

Jeg e blitt en typisk kaffedrikker. Jeg subler kaffe fra tidlig morgenen til langt på ettermiddagen. Å det har jeg begynt med nå etter at jeg ble tobarnsmamma. Jeg føler at jeg bare MÅ ha den koppen med kaffe. At jeg fortjener den etter en morgenrunde med bæsj opp til nakken. At den stunden med kaffe med melk i ( mer melk med kaffe i, i følge Tony) er bare min. Den nyter jeg i stillhet mens resten av huset sover. Det er ikke det at hverdagen i dette huset er så sinnsykt slitsomt at jeg styrker meg med kaffen. Neida, livet her på toppen går sin gang. Jeg liker overhode ikke å verken skryte eller å klage, redd for at karma skal komme å ta meg - å alt vi har jobbet for er da bortkastet. Men så snart jeg er klar, skal dere også få ta del i rutinene her. Rart hvor mye rutiner har å si egentlig.

Nå skal jeg supe i meg resten av kaffen, ryddet fort over huset her før vi begynner dagen. Vi får nemlig besøk av avisen i dag. Skummelt, veldig skummelt. Mer om den saken får dere nok vite om litt.

Ps: Sjekk langefingrene til lillemor. Tydeligvis ei som ikke syns at mamma er så kul som hun tror


Hei & Hopp! Ha en flott Mandag!

Den aller første..

Fra sol og bar asfalt til flere cm med snø, og dette var over natta. Selv om hun ikke helt er i form, måtte vi ut å teste snøen. Å skiene som har hengt i garsjen i hele sommer fikk endelig komme ut. Nå gleder vi oss bare til en hel vinter med turer, kakao og fult kaos ( ok, det siste kan vi spare oss for). Men hver årstid har hver sin sjarm, syns jeg.

Ha en fin lørdag!
Luksus

Fredag, helg og husvask og litt spysyka oppå der igjen. Det er vell slik som hører med. Dette er faktisk første gangen Thea har spysyka, så det var vell på tide. Over natta er det blitt full vinter her i Lofoten, så egentlig hadde vi mest lyst til å gå ut å kaste snøball. Vi får nyte synet fra nyvaskede vinduskarmer. Er velsignet å ha ei datter som elsker å vaske. Gi henne en klut og en spray å hun vasker ned hele kåken. LUKSUS!God helg♥

Jeg er ikke storesøstra,- jeg er mammaen!

Jeg syns selv at jeg ikke går under betegnelsen UNG MAMMA lengre. Da jeg fikk Thea som 20 åring var jeg det. Men da tv programmet Unge Mødre spurte i et intervju hvor gammel jeg var i en alder av 21, var jeg for gammel. Nå i en alder av 24, mamma til to, samboer med samme mannen i 8 år, hundeeier, bileier (stasjonsvogn) og campingvogneier. Huseier, fast jobb osv. Da er jeg sånn midt på treet i følge alder. Mange på min alder er ikke ferdig utdannet en gang. Mange av mine barndomsvenninner svirrer fortsatt rundt i sus og dus på hyblene sin. Jeg var ferdig med hybellivet for 5 år siden. Jeg setter fortsatt veldig stor pris på en skikkelig fest ( blir vell aldri for gammel til ei skikkelig skitfylla, som vi nordlenninger sier). Men et glass vin eller to til en bedre middag sammen med gode venner, setter jeg nok mer pris på en flatfylla. 

Her om dagen da jeg var på sentret ble jeg stoppet av bestemora til ei barnehagevenninne av Thea. Jeg har møtt henne mange ganger i bringe/hente situasjoner i barnehagen. Hun har hele tiden trodd at jeg var storesøsteren til Thea. Det var først nå, når hun så at jeg trillet på vogn at hun forsto at det faktisk er jeg som er mammaen hennes. Hvor går grensen for hva en ung mamma er? 

Vinneren av give away

Vinneren av Barbie give awayen ble Karoline. Du hadde ikke lagt igjen e-postadressen din. Send meg den, så får du premien din snart i posten.
#bakfasaden - vår forklaring

#bakfasaden går som en farsott på Instagram for tiden. Der de som kanskje bare viser bilder der det ikke er et støvkorn på mils omkrets, bruker lang tid på å style hvert bilde osv. Unødvendig bruk av tid, spør du meg. Men om du går igjennom alle de jeg følger på instagram finnes det mange av dem. Meningen med #bakfasaden er å vise "oss vanlige" mennesker at også dem er menneskelig i form av rot, unger og søl. Noen av dem prøver jo selføleglig alt for hardt, å viser stylet rot. Og noe tar bilde av en sokk på badegulvet å kaller bilde #bakfasaden

Stua mi. Bildet er tatt en ettermiddag. Dette er veldig typisk oss. Bordet vår er bestandig rot på. Enten kopp eller leker. Plata under bordet har jeg gitt opp å rydde. Det havner bestandig ting der. Teppet som ligger slengt i sofaen blir brettet hver dag, men uansett hvor mange ganger - fyker det fort ut igjen. Noen ganger blir det brukt som hav på gulvet eller som hytte over stolene. Babytingene som står fremme i stua er jo kommet for å bli - i hvert fall for en stund. Vippestolen er overhode ikke så pen å se på. Har ikke telling på hvor mange ganger jeg har snublet over den fordi den "plutselig" sto midt på gulvet.

Støvmagnet nr 1 er babygymmen. Et glorete rosa aktivitetssenter for lille sjefen. Passer overhode ikke inn i resten av interiøret, men et absolutt et must i hverdagen. Og for dere som har øynene med dere så har dere kanskje lagt merke til den hvite ulldotten som ligger i vinduet på hvert et bilde jeg har tatt av stua. Hun matcher kanskje veggene og noe av interiøret - men hun griser ut vinduene og HUN er grunnen for at jeg ikke kan ha så mye dilla dall i vinduene. Hun krever nemlig sine faste plasser, og står det noe i veien dytter hun det ned.


Men selv alt dette trives vi så fint her. Og Thea - hun vil jo helst ikke dra noen plasser.Bare være hjemme. Så noe riktig gjør vi.

Ha en flott dag da folkens♥ Baby K og jeg skal ut å nyte det fine høstværet, og på babysang.

Ny sjef

Ikke er det han som tjener mest, som er tyngst og lengst. Ikke er det han som kjører best ( i følge han selv), han som bytter dekk på bilen eller han som er bautaen i familien. Det er heller ikke hun som er eldst, hun som har mest roller i familien - mamma, kokk ( når pappaen er borte), sykepleier, underholder og tryggheten. Det kunne forsåvidt har vært den mellomste familien - og hun var akkurat det i 4 år, før den nyeste, ferskeste og minste babygullet kom - jeg snakker om sjefen i huset. For den rollen har Kaja tatt over. Hun rekker nok ikke mer en litt over en halv meter, og muligens 6 kilo ( fløtepupper). Ikke kan hun kommandere, men hun kan rope eller skrike sin missnøye. Og når hun er glad og fornøyd ,gurgler hun høyt og ler!

En sjef med bare 12 ukers erfaring er ikke alltid den beste. Hun vet ikke det beste, selv for seg selv. Men gud det finnes krutt i den lille kroppen. Å når hun først setter i gang, så spretter vi alle mann opp å vet ikke hva godt vi kan gjøre for henne. 
Dobler mine sjanser

Fine Eline har en give Away der man kan vinne en Lille Lam ulldress. Jeg må jo selfølgelig doble alle mine sjanser siden vi (les jeg) ønsker en slik så sinnsykt mye.
Julekjoler - trenger hjelp


Les mer i arkivet » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013
Jeg heter Therese og er en jente på 23 år som er mamma til verdens fineste jenter som er født 2 September ?09 og 23 Juli ?13.
I Januar 2012 flyttet vi fra Vesterålen og til Vakre Lofoten, da pappa Tony fikk seg fast jobb. I en alder av 22 år var vi begge ferdig utdannet som ambulansearbeidere.
Kos deg med de fine bildene mine, og hyggelige lesning. Hyggelige kommentarer blir jeg veldig glad for.

Og du..ta ikke ALT så dønn seriøst av det som står her. Noen av tekstene mine er ekstremt overdrevet bare fordi at det skal være morsomt å lese.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Instagram

Mine prinsesser

Photobucket Photobucket

Kategorier

Arkiv

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak mammaoglillemor. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Designet vises best i Safari og Google Chrome. Designet er ikke tilpasset mobil/iPad/iPhone. Noen forskjeller vil forekomme i Firefox.

Design og koding av Mamma Moen Design
Photobuckethits