Da ville det sett slik ut:

Sporadisk blogger som virkelig må grave dypt for å finne noe å skrive til dere. Jepp, der er meg for tiden.  Vet av erfaring at blogger der man skriver hva man har gjort iløpet av dagen - er rett og slett drit kjedelig. Da ville i hvert fall det sett slik ut hos meg: 

Sto opp klokken 9. Inn på badet å så meg i speilet. Shit, du ser trøtt ut, tenkte jeg. Håret som jeg fikk fikset for 1000 kr ser plutselig ikke like bra ut med ei flette som har hengt i 3 dager. Hiver i meg frokost. Og skroller nedover facebook. Sjekker også Ebay( Ttotalt dilla, farlig!). Jeg har lært om man skal få spise i fred, må man spise fort.  Jeg får akkurat nyte havregrøten i fred før jeg hører rop fra soverommet. Lille baby K er våken. Etter en liten påtår i senga er det klart for stell. Vasking av rompe foregår under rennende vann i vasken. Etter andre uka, 50 skitne vaskekluter sluttet jeg å bruke vaskekluter for en miste ting. Rennende vann er best, å man sparer seg for mye vask.

Akkurat 20 min etter at Kaja våknet er hun trøtt igjen. Men for å få gjort litt i huset legger jeg henne i babygymmen mens jeg løper rundt i huset å samler skittenklær, rydder og bretter klær.Etterhvert er det ei som klager noe fryktelig på gulvet. Hun er trøtt. Og da vil hun aller helst sove oppå meg.

Jeg ser ut vinduet i høststormen. Jeg sender ei melding til naboen for å høre om vi skal trimme litt med barnevognene. Negativt svar kommer ganske så raskt,. Mia begynner å pipe og ule når hun ser at jeg finner frem ytterklærne. Hun vil være med ut på tur. Kaja er nå så trøtt at øynene går i kryss. Hun sovner på gulvet mens jeg kler på meg. Jeg stabler meg ut med baby i ene armen, veska i andre og Mia å bånd. Vi går i en time i regn, sol og vind. Mia får gjort alt sitt fornødende og Kaja sover som et lam.

Når vi kommer hjem sover Kaja akkurat en halv time før hun våkner å heller vil sove oppå meg. Da drikker jeg litt iskaffe, ennå litt mer Ebay mens Kaja sover på brystet mitt. Jeg er blitt ganske så god på å gjøre ting i fra sofaen. 

Klokken to drar vi på butikken. Jeg bruker sikker ti minutter på finne ut hvordan jeg fester bilstolen på handlevogna. Ble sint da jeg ikke fant ut av det, å måtte heller holdet bilstolen mens jeg trille handlevogna. Da droppet jeg liksågreit å handle for resten av uka. Kun middag for dagen, å litt melk.

Etter butikken hentet vi Thea. Det er som regel jeg som gjør det. Syns det er greit siden Tony bestandig leverer om morgenen.Etter barnehagen er det tv tid for Thea. Hun ser bestandig på NRKsuper. Kaja sover ennå og blir da lagt på rommet sitt slik at hun får sove i fred. Jeg begynner å forberede middagen til Tony kommer hjem klokken 16.30. Inn i mellom våkner Kaja for litt kos eller pupp. Tony kommer ikke hjem til avtalt tid ( bakdelen med en slik jobb), så vi spiser alene. Etterpå rydder vi litt på rommet til Thea. Klokken 18.30 ber Thea selv om å få kveldsmat. Hun spiser en yougurt før hun tar seg et bad. Thea er blitt veldig selvstendig etter at hun ble storesøster. Hun steller seg selv, kler av og på seg selv. I det hun er på tur i seng kommer Tony hjem. Kaja sover fortsatt på rommet sitt. Thea lgger seg i åtte tiden. Jeg rekker akkurat å spise før Kaja våkner.  Da er det tid for babykos, stell og mat for Kaja. Siden hun har sovet nesten hele ettermiddagen er hun i kjempe humør å smiler til den store gullmedaljen til Tony som lager grimaser til henne. 

En liten time etter hun våknet er hun i drømmeland igjen. Men da i nattdrakt og klar for natta.

Dette var en dag i vårt liv kort forklart. Ingen dager er like, heldigvis for det.I dag skal Kaja og jeg møte arbeidskollegaer på kafe.

Ha en flott dag♥

 

My life be like - Den første måneden

 

Bildet beskriver veldig godt hvordan den siste måneden i mitt liv har vært. Den aller første måneden i Kaja sitt liv:


Nr1: De første ukene etter fødselen blør du en del. Så bind i alle størrelser var en stor del av hverdagen min. Nr2: Ammebh`er i alle størrelser, farger og fasonger. Det gikk den del av disse de første ukene. Så det gjelder å ha MANGE! Nr 3: Min kjære trofaste Iphone som er blitt 4 år. Jeg har nesten ikke "hatt tid" til å sitte på dataen etter at Kaja kom til verden. Så mens jeg ammer eller blir brukt som soveplass oppdaterer jeg meg på omverden og instagram. Nr4: Redning til en sliten og bleik mamma? Nei, men man føler seg plutselig litt bedre med litt farge i kinnene.

Nr5: Ammeinnlegg. I begynnelsen måtte jeg både ha to og tre i for å klare å holde meg tørr. Gikk noen pakker med ammeinnlegg de første ukene. Nr6: Bleier i str 1. Pitte små søte bleier. Nå har vi akkurat begynt med nr 2 bleier.  Nr 7: Gulpekluter. Vi har tydeligvis fått en baby som både må må dunkes på rompa og strykes på ryggen. Hun raper som en mann. Og jeg har lært at kluten må aldri være langt unna da denne babyen kan sprut spy om hun er for ivrig i matfatet. Har skiftet noen ganger i uka på senga fordi hun spyr ut hele madrassen. Nr 8: Mine kjære klær som er gode, behagelig og ikke strammer. Jeg har ikke pakket bort gravidklærne ennå. De første ukene er det digg å gå i vide klær. Stress ikke med å få på deg de gamle klærne. Og siste men det aller viktigste Nr9: Baby Kaja. Der jeg er, er hun ikke langt unna. Jeg er tryggheten, den enste hun kjenner og maten hennes. 

Tror hvordan bildet endrer seg til neste måned. Blir spennende å se! Ha en flott uke.

KAJA - oppdatering

1 mnd har gått siden vi ble 4 i familien. En tid fylt med lykke og glede. Kaja er det de eldre vi kalle en snill baby. Hun sover, spiser og bæsjer.  Hun sover hele natten avbrutt med en til to måltider der ingen av oss egentlig er våken. Hun er den som sover lengst i familien. Hun liker å være på badet der det er varmt og godt. Hun blir rolig av vann fra springen og når noen pusser tennene. Kaja er veldig glad i å bade.  Hun sover ekstra godt når hun får ligge på noen, eller når vogna er i bevegelse. Hun gråter ikke, bare roper. Å det gjør hun om hun blir liggende alene for lenge på gulvet. Hun både smiler, ler og gråter i søvne. Hun kommer nok til å bli like glad i å prate som mammaen og søstra, for allerede nå prøver å "prate" med oss. Kaja er også like sta som sin søster.

I dag på sin 1 mnd-dag smilte hun også til meg♥ selvfølgelig var det ingen andre enn oss to hjemme.
Barsel-ører og innestemme

Jeg har fått det som kalles for "barsel-ører". Tilstanden vil si at jeg er overfølsom for lyder og mennesker som snakker høyt. Innkludert min lille datter på snart 4 år som prater så SINNSYKT HØYT. Hun roper når hun skal snakke. Dette har jeg ikke lagt merke til før, men nå som det nesten hele tiden ligger et lite menneske å sover - enten på meg, ved siden av meg eller i vugga - da merker man alt.  Så nå om dagen har vi avvenning av roping. Det holder at jeg bare ser på henne med skrå øynene, så forstår hun at volumet må senkes et par hakk. Det hører vell med til barseltiden at man er "litt hysterisk" for at babyen skal våkne, så derfor overfølsom mot høye lyder. 

Hverdagen med innestemme, harmoniske barn - nei vent - jeg har min andre dag som alenemamma siden Tony er på døgnvakt. Thea er hjemme fra barnehagen med øyekatar, det regner i bøtter og spann - og baby Kaja vil bare sove, helst oppå meg. Fikk en smule panikk da plutselig alle trengte meg samtidig! - Mia måtte ut på do, Thea satt på do å ropte på meg, spagettien var akkurat ferdig kokt og Kaja ville ha kos. Akkurat da ble jeg litt svett, men gud så effektiv man kan bli i en slik stund. Å Kaja har ikke vondt av å vente. Er det ikke slik at baby nr 2 er mer tålmodig? Thea som satt på do gikk heller ingen plass. Spagettien som var ferdig kokt smakte like godt selv om den var en smule overkokt. 

Nå skal vi bare komme oss gjennom resten av ettermiddagen. Har lovet storesøster at vi skal bake. Må vell skynte oss å gjøre det mens Kaja ennå sover.

Ps: Meld deg på Give awayen min HER

Selv om jeg "bare går hjemme"...

Vell overstått helg. Dagene går så alt for fort her i huset. Selv om jeg teknisk sett "bare går hjemme" har jeg evig nok å henge fingrene i. Fortsatt veldig uvant å ikke kunne gjøre ting og tang når jeg akkurat vil. Har noen av mine små sjefer bestemt at nå trenger de meg, kan ikke jeg sette meg på bakbeina. Den minste sjefen pleier å utnytte at jeg er sulten eller egentlig skulle ha gjort litt husarbeid. På fredag brukte jeg en hel dag på å rydde og vaske lett over første etasjen. Det tar mye lengre tid når man må vugge på vogna og gi litt mat inni mellom.Men tross for all husvask og rot - så er babykos mye koseligere. Til en viss grad, vell og merke. Det er også veldig deilig å kunne gå på do alene, spise frokosten sin i fred og ro og å bruke god tid i dusjen.Nå skal jeg prøve å få bak noen brød og skrive handleliste til ukeshandlingen. Og om dagen ennå ikke er omme - skal jeg vaske litt klær.

Ha en fin dag♥

Husk å melde deg på give awayen min HER

Give away - barneklær

På tide med en ny give away for å feire lillesøster♥ I samarbeid med Vivitra  vil vinneren få en valgfri vare/tøy fra henne. 

Vivitra lager både ørebobber, gutteklær og nydelig flotte kjoler.Det eneste du trenger å gjøre er:

♥Like Vivtra på facebook HER

♥Og instagram @vivluytra ( om du ikke har facebook holder det med insta)

Husk å skrive mailen din slik at jeg får tak i deg om akkurat du vinner


Og hun syr dukkeklær.


Vinneren trekker vi Fredag 23 August.

Nu må du ikke skrik, før æ e veldig...

Min aller første dag som alenemamma. Og Tony`s første døgn borte fra jentene. Rart å plutselig skulle gjøre alt selv.  Syns jeg har klart meg bra. Middagen ble servert før klokken fire, varm rett fra ovnen - kanskje ikke helt etter boka - men den ble servert fremfor tv. Hva gjør man ikke for litt stillhet og fred? 

Men når man står på kjøkkenet midt oppi kokende spagetti så hører man fra stua:

Nu må du ikke skrik før æ veldig sulten. For hvis du skrik så kommer ho mamma å tar dæ opp, å da får ikke æ middag.


Thea har skjønt det, så derfor passer hun ekstra godt på lillesøster rundt middagstid. Veldig kjekt for mammaen også.

Energi som ei høns, men...

Med lillesøster på utsiden av magen ble skrivelysten helt borte. Rart, for jeg har energi som en annen høns. Vi sover godt hele gjengen, det er rolige dager og stort sett ingen stress. Men jeg finner ikke lysten til å skrive. Tiden jeg brukte på bloggingen på kveldstid er erstattet med strak ut på sofaen med en liten babyball på brystet.  Facebook blir stadig sjeldere og sjeldnere brukt. Hva skjer med meg? Har jeg mistet grepet? Nei, jeg nyter dagene. Nyter tilværelsen som nybakt tobarnsmamma. 

Jeg kommer endelig inn i alle buksene mine, puppene er fortsatte store som meloner og drypper som en voss. Jeg er VARM.  MEN - jeg liker det.  Thea er fortsatt stolt som en hane, og Tony likeså. 

Mailboksen går varm av mailer fra både lesere og eventuelle sponsorer. Men likevell har jeg klart å bruke hele 3 dager på dette lille innlegget.  Jeg skal ta meg selv i nakken å bli flinkere til å skrive om vår hverdag. Både oppturer og nedturer. Opplevelser og erfaringer. For en ting er sikkert - for hver dag som går blir vi sterker i erfaringer og lærdom.

En liten titt på nyfødbildene av Kaja♥
 

Ha en fortsatt god helg!

Med nr 1 mister man all frihet, og med nr 2..

Stillhet. Tiden man har for seg selv.Før var denne tiden hellig for meg. Tiden på morgenen og tiden etter leggetid på kvelden. Da måtte jeg ha en pust i bakken. Nå er det andre boller. Vi har fått en ny liten sjef i huset. Heldigvis er denne sjefen veldig snill. Hun sover stort sett på kveldene. Og er bare våken 1-2 ganger iløpet av natta. Så mammaen skal ikke klage. Men rart er det likevell. I mange år har det bare vært oss 3. Vi var jo ikke vant med nattevåk, bleier og vogn. Føler jeg er blitt en reser på bleieskift allerede. Ikke så rart - det går sikkert 10 bleier iløpet av døgnet. Det har allerede florert av bannskap fra badet da lille Kaja plutselig fant ut at hun ikke var ferdig å bæsje akkurat i det Tony tok vekk bleien.

Vaskemaskinen er fornøyd. Den står ikke å støver ned for å si det slik. Jeg har aldri i mitt liv vasket så mye klær som etter at vi ble fire i familien. Jeg lekker som ei sil fortsatt og Kaja bidrar med sitt - da blir det klesvask. Badekaret er blitt et tørkestativ nr 1, og ellers på badet henger det klær til tørk. Skal jeg nevne at jeg gleder meg til melka har stabilisert seg?

Ellers er hverdagen som foreldre til to veldig likt slik som den var. Det kreves jo selvfølgelig litt mer planlegging, men vi er blitt veldig flinke til det også. Da Thea var nyfødt satt jeg inne de første månedene fordi jeg mente og trodde at det ble for mye styr å ta med en baby noen plass. Men denne gangen kan jeg ikke det. Kaja har allerede vært på hyttetur og en tur på båten. 

Jordmor sa det så fin da vi var på føden " MED NÅR 1 MISTER MANN ALL FRIHET. MED NR 2 MISTER MAN INGEN TNG, FOR MAN HAR ALLEREDE MISTET DET".  

På en måte stemmer det, og på en måte ikke. Tolk det som du vil.
 

Fra første dag har Thea kysset henne midt på hodet

Det er som en slags rus. En evig lykkerus. Man kan bare sitte å se på det lille vesnet uten stopp. Lille Kaja vet ikke hvor høyt hun allerede er elsket.  Øynene hennes går nesten rundt for å hun prøver å få med seg mest mulig. Hun vil utforske verden. Men hun er fortsatt så liten. Hun blir for trøtt - og da kjemper hun for å holde seg våken. Kaja blir rolig av storesøsters stemme. Fra første dag har Thea kysset henne midt på hode. 

Det er kun pappaen som får til å rape Kaja. For hun må rapes etter hvert måltid - noe mammaen glemmer ofte. Da blir hun urolig helt til pappa kommer til unnsetning.


Hver morgen siden vi kom hjem fra sykehuset har vi alle fem vært samlet i senga for å se på barnetv. Dette er blitt som en fast ting vi gjør sammen før vi står opp. Samtidig får mammaen og pappaen tid til å våkne før dagen begynner. For etter vi ble foreldre til to har dagene på mystisk vis blitt med færre timer. Hvor de er blitt av det vet vi ikke. Vi savner de ekstra timene, for vi vil ikke at tiden skal gå så fort som den gjør nå. Jeg er så takknemlig for at vi har fått to så flotte jenter ( guuud, jeg høres ut som ei klisje kjerring). På hver sin måte er de spesielle begge to♥

Les mer i arkivet » August 2013 » Juli 2013 » Juni 2013
Jeg heter Therese og er en jente på 23 år som er mamma til verdens fineste jenter som er født 2 September ?09 og 23 Juli ?13.
I Januar 2012 flyttet vi fra Vesterålen og til Vakre Lofoten, da pappa Tony fikk seg fast jobb. I en alder av 22 år var vi begge ferdig utdannet som ambulansearbeidere.
Kos deg med de fine bildene mine, og hyggelige lesning. Hyggelige kommentarer blir jeg veldig glad for.

Og du..ta ikke ALT så dønn seriøst av det som står her. Noen av tekstene mine er ekstremt overdrevet bare fordi at det skal være morsomt å lese.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Instagram

Mine prinsesser

Photobucket Photobucket

Kategorier

Arkiv

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak mammaoglillemor. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Designet vises best i Safari og Google Chrome. Designet er ikke tilpasset mobil/iPad/iPhone. Noen forskjeller vil forekomme i Firefox.

Design og koding av Mamma Moen Design
Photobuckethits