Ikke rart det går i ball for storesøster

Det er Thea som oftes får spørsmålet hva lillesøster heter. Stakkars lille, hun står der som et spørsmålstegn. I nesten 9 mnd har vi bare kalt magen for babyen. Så på sykehuset sa vi lillesøster, og nå Kaja. Ikke rart det går i ball for storesøster. I går fikk Thea spørsmålet igjen om hva lillesøster heter.  Helt ut av det blå sa hun " ho heite Salami". Hun sa det med en slik selvfølge og stolthet. 
Hei. Det er jeg som er...

Hei. Det er jeg som er Kaja. Etter nesten en uke som navneløs ble endelig mamma og pappa enige.  Det er jeg som har gjemt meg i magen i nesten 9 mnd. Det var jeg som kom til verden i rekordfart. Som den eneste og den største jenta på føden - det er meg. Jeg bruker dagene på å sove, sove litt til og bæsje. Å spise selvfølgelig.  Hørte rykte om at jeg hadde lagt på meg nesten et halv kilo på 4 dager. Så har jeg det godt. 

Verden virker så stor, så jeg liker best å sove. Jeg liker ikke å gråte. Tror ikke jeg kan gråte en gang. Nå skal jeg bare bli bedre kjent med mammaen, pappaen min og storesøster. Så får dere høre mer fra meg etterhvert♥

Barseltårer og anger som topper seg med dårlig samvittighet?

Du lurer vell veldig på hvordan vi har det her hjemme? Nå som vi er blitt tobarnsforeldre. Er det fullstendig kaos?. Rot, skriking fra både liten og stor? Sjalusi? Barseltårer og anger som topper seg med dårlig samvittighet? 

Nei, overhode ikke noe av det der. Jo, rot har vi - det hadde vi før vi gikk en ny sjef i huset. Dagene går i ett. Lofoten bader i sol og varme, Thea er fornøyd, lillsøster er verdens snilleste og Tony er fantastisk. Å meg - jeg går her som Pamela Anderson ( helloo store melone) som drypper og er til tider vond. Jeg sliter overhode ikke med melkeprodusjonen, for å si det slik. Lillesøster klarer ikke å svelge unna alt. Men gud så herlig vi har det. Ingen ting av det jeg var redd for av følelser og dårlig samvittighet er til stede. Og til alle dere som har sendt oss gratulasjoner og fine ord: Tusen takk!♥  Mange av dere luere på om hun har fått navn. Vi er nesten enige. Må bare tenke litt til.

Sommerdagen da lillesøster kom til verden

Dagen før kom sola endelig til Vesterålen. Jeg hadde gått med masrier og kvalme i et par dager. Egentlig skulle jeg bare inn på kontroll på føden den dagen. Men etter en kjapp CTG "slapp" jeg ikke ut. Lillesøster var meget klar til å komme ut, men trengte bare litt hjelp på veien. 

Den 23 Juli klokken 14.00 ble vannet mitt tatt med en type hekkelkrok av ei svensk jordmor. Jeg fikk en time på meg - om ikke kroppen startet med rier selv, måtte jeg få drypp.

Siste magebilde. Endelig i mål♥Kroppen min trengte overhode ikke hjelp for å få riene i gang. Som en perle på en snor kom dem. Vi rakk bare å gå et par runder rundt i gangene før jeg måtte inn på føderommet igjen. Der inne hørte vi på musikk og snakket litt mellom riene. Det var kun meg og Tony der, og det var deilig. Jeg kunne konsentrer meg om å puste meg igjennom riene, og bare la det være stillhet.

Kommende tobarnspappa gikk rett inn i jobbmodus da den fødende "griset" fostervann på gulvet. Du kan tro jordmor fikk seg en god latter da hun kom inn å så Tony med blåhansker på.To timer etter vannet ble tatt ble jeg undersøkt av jordmor. 7 cm, nesten 8! Jordmor sa at jeg kom til å kjenne når jeg var over 8 cm, for dem er værst.  Tror ikke jeg gikk mer enn et par skritt bort fra senga før jeg kjente at jeg måtte presse. Tony løp ut på gangen for å finne jordmor. Hun rakk så vidt å få på seg hanskene før hun måtte jobbe.

Nå var klokken 16.25. Tid for å presse!

På under ti minutter og 4 press så lillesøster verdens lys. I rekordfart kom hun til verden♥

Lillesøster er født: 23 Juli 3013 

Klokken: 16.36

Vekt: 3918 g og 51 cm

Ikke all verden å skrive siden alt gikk så fort. Jeg var oppe å gikk med en gang.  Og storesøster fikk komme inn med en gang for kysse på lillesøster♥

Og slik oppsumerte pappaen det♥:
Thea, det kan faktisk vær en...

Thea, kan det kan faktisk vær en lillebror i magen, sier pappa Tony forsiktig. Her må man bare trå veldig varsomt. Da vi har prøvd før å ta denne samtalen med henne.

Men pappa, det e ei lillesøster. Det veit æ. Æ vil ikke ha en lillebror. Æ vil ha ei lillesøster som kan lån lekan mine og skoen mine.

 

Vi har ikke fått klarsignal fra JM om at det er 100 % sikker på at det er ei jente som gjemmer seg i magen.  Den dagen vi var på ultralyd var Thea med, og JM sa direkte til Thea " æ trur nok du får dæ ei lillesøster". Og akkurat det sitter brent hos henne. Jordmora har jo sagt at det kommer ei lillesøster, og da blir det ei lillesøster, har Thea sagt hele tiden.

Uansett hva som kommer - er det hjertlig velkommen i vår familie♥ Jeg kjenner at det er ekstra spennende nå som vi liksom ikke vet hva som kommer. 
Viste du hva slags kjønn du har/hadde i magen?

Magen fra uke 30 til uke 38

På tide med fortsettelsen på innlegget som jeg laget HER. Der er alle bildene fra uke 12 og til uke 30.

 

Uke 31: Her var det varmt. Jeg følte at magen aldri skulle slutte å vokse. Jeg hadde stadig mindre klær å ha på meg.

Uke 32:  Sliten, men med godt mot.

Uke 33: Joggebuksa og stor toppen er kommet på. Noen ganger er det greit å bare slaske rundt

Uke 34: Dette bilder ligger også på instagram. Fikk noen reaksjoner på hvor stor kulemagen egentlig er. Denne uken føltes det som den falt også.

Uke 35:Da var nesten magen i vater med det aller helligste.

Uke 36: Alle trodde jeg var gal som dro på ferie så seint i svangerskapet. Det var overhode ingen problem. 

Uke 37: Magen er nå helt i vater med det aller helligste. 

Uke 38: 5 cm åpning og moden, som fy.  Denne uka kom vi på avlastning hjemme hos mine foreldre. Jeg har mye kynnere, og går rett og slett bare å venter på at det skal skje noe.


Uke 39 er i morgen. Spennende om det kommer baby da♥

Soon to be tobarnsmamma - hva er planen?

Soon to be tobarnsmamma. Har jeg lagt noen plan? Nei, faktisk ikke. For jeg aner virkelig ikke hva jeg går til. Jeg har jo selvfølgelig fått prøvd meg som mamma til to, men det er noe helt annet når man bare låner en baby - enn når det er ditt egent kjøtt og blod. 

Jeg er forberedt på at jeg blir en del alene. Men det var jeg også med Thea. Og så lenge man er innstilt på det fra begynnelsen av, vil man nok ikke ofre det en tanke en gang. Vi er kjempe heldig som har ei så stor, flink og hjelpen snart 4 åring. Vi har forberedt henne og oss i snart 9 mnd. Hun vet at nå er det ikke lenge til hun må dele både mamma, pappa og resten av familien. 

Thea forstår veldig godt hva det å vente vil si. Hun vet at når jeg sier at hun må vente på tur, så må hun vente. Alt kan ikke skje med en gang. Iløpet av svangerskapet har hun lært at mammaen ikke kan være med på alt. Hun har fått en helt annet forhold til sin pappa, og "strikken" mellom oss er blitt mer tøyelig. 

Hun har vokst kjempe mye på bare disse 9 mnd jeg har gått gravid. Hun har "gitt bort" lekerommet sitt. Noe vi som foreldre trodde hun aldri vil gi opp så lett. Hun har sett at vi har kjøpt ting til bare babyen, å ikke henne. Hun hjelper til med å vaske, rydde og sortere leker og klær til babyen.

Hvordan hverdagen blir det vet jeg rett og slett ikke. Men jeg tenker at alt går seg til etterhvert. Roma ble ikke bygd på en dag. Å min rolle som rutinert tobarnsmamma vokser nok med meg. Å heldigvis er jeg ikke alene. Det er ikke bare jeg som får rollen som to - Tony blir tobarnspappa. Tenker at han stresser litt mer enn meg når det kommer til rutiner. Men vi lærer så lenge vi lever.Om et par uker eller måneder kommer et lignende innlegg. Og da en del klokere og mer erfaring. Spennende!

Det føles rart...

Dag 4 fra avlastningsoppholdet mitt/vårt. 

Føles rart at jeg ikke kan dra hjem.  Å bo i koffert 3 mennesker og en hund er ikke det opptimale, i hvert fall ikke når man er høygravid. Men jordmor var ganske så bestemt på at hvis jeg ikke ville føde i en ambulanse på veien mellom Lofoten og Stokmarknes, måtte jeg bare holde meg her. Så her blir vi. Vi skal altså være her hos Mo og Ba ( mine foreldre) til babyen er kommet. Tony var hjemme en tur i går i Svolvær å pakket klær, ryddet og vasket hus. 

Så det vi egentlig gjør nå er bare å få dagene til å gå. Thea har ferie helt til babyen er kommet, og Tony likeså. Heldigvis!

Ha en flott dag alle sammen!

Statusoppdatering fra magehuset - kanskje den siste?

♥ Termin: 31Juli♥ 

♥ Uker på vei:38+4

♥ Dager igjen:13.♥

♥ Kjønn: Lillesøster sa jordmor. Alle rundt meg er sikker på at det blir en gutt.

♥ Navn: Vet hvem... kanskje det gjemmer seg ei Martine, Vilde, Nora,Ida eller kanskje en Emil i magen.

♥ Neste kontroll: På termindatoen kl 09 på føden.

♥ Søvnmønster: Sover veldig lett. Våkner av den minste ting. 

♥ Aktivitet:  Merker at babyen er "roligere" nå enn den var for 2 uker siden. 

♥ Vann i kroppen: Jepp, pølsefingre fra og med i går. Kom som lyn fra klar himmel

♥ Kynnere: Ja, ofte og nesten vondt. Kunne de bare godt over til rier nå.

♥ Vekt: 17 kilo. Men JM kunne ikke fatte hvor jeg har lagt alle kiloene. For jeg har ingen problem med å få på meg mine vanlige bukser. Vann, konstanterte hun. Håper hun har rett.

♥ Strekkmerker: Ingen nye. 

♥ Plager:  I forhold til hva man kan ha av plager i løpet av et svangerskap - har jeg vært heldig. Ingen plager, bortsett fra kvalme som tok slutt i uke 16.

♥ Humør: Som normalt.

♥ Utålmodig: Ja, noe helt grusomt. Jeg prøver alt av kjerringråd for å få fortgang.

♥ Matkick: Jeg har ingen ting dille som jeg absolutt MÅ ha, å heldigvis for det.  

♥ utstyr: Det kan du lese om HER, HERHERHERHERHER, HER og HER

♥ Barnerom: Er ferdig pusset opp. Vugga er kommet på plass. Men mangler en del, før jeg er fornøyd. Babyen skal likevell sove sammen med oss de første månedene,så stresser ikke. Greit å ha noe å pusle med i tiden fremover.

♥ Melk i brystene: Nei

♥ Tungt: Ja, det kjennes at jeg bærer på ekstra vekt.

♥ Høygravid:Jepp

♥ Hodet festet: Alt er klart. Til og med 5 cm åpning. Så nå kan babyen bare komme. 

♥ Leie: Hode ned.

♥ Tanker om fødselen: Om det går like bra og fort som med Thea, blir det bra. Bare håper at vi er hjemme hos mamma å dem når det skjer. Har lite lyst til å sitte på ferga med rier.  

♥ Sykehusbagen: Ja. Det kan du lese om HER
Fødebag - hva er i min?

 


Huskeliste til meg selv og Tony. Det er ikke sikkert at jeg får tid til å pakke siste rest selv, og da er det greit at Tony har ei liste å følge. Det som blant annet ikke er pakket er kamera, ladder, data og toalettsaker som jeg bruker til vanlig.


Toalettmappe, to ammebh`er og en sportstopp. 

To truser ( har du ikke prøvd disse trusene, anbefaler jeg dem på det sterkeste - beste som fins!)

Sokker

Toalettmappe - det ligger allerede tannbørste,tannkrem, hårstrikk og diverse småting der. Resten fylles når det virkelig står om.

To gensere. Disse er store og behagelig. I tillegg ammevennlig. Jeg vet at kroppen ikke blir seg selv med en gang, så pakk klær som sitter løst.

To topper - disse også ammevennlig.

Kortbukse. Det er jo faktisk sommer. Hvem vet om det er fint vær og varmt når vi er der, eller når vi skal hjem.

Svart sportsbukse fra H&M. Denne har i tilegg et " strikk" over magen. Veldig godt når man føler alt bare henger og slenger. 

Behagelig og løs dongeribukse med strikk i livet. Greit å se litt fin ut da man skal reise hjem. Denne gangen har vi jo faktisk en kjøretur på 1 time + ferge på 25 min.Da tror jeg at jeg har det meste klart. Nå er det bare å vente♥

Du vet du har fått stor mage når du må...

Du vet du har stor mage og nærmer deg slutten av svangerskapet når du må prøve mer enn 5 gensere for å finne en som dekker magen. Å det selv om alle klærne i klesskapet er klær som du har brukt igjennom svangerskapet.  Jeg var tilig ute med å rydde bort klær som jeg aldri ville passe i graviditeten.Og så blir du plutselig i bedre humør da du både finne en genser som passer - og den vanlige gode bukse di, som IKKE er en gravidbukse. Den passer og er behagelig på. Da er alt glemt for en liten stund. Helt til neste dag da du skal kle på deg


Uke 38, og i morgen blir det en liten ultralyd på oss. Jordmor er så usikker på hvordan babyen ligger, så da må man inn på sjekk. Krysser fingrene for at den ligger med hodet ned.

Ha en fin dag ♥

Tipp dato og kjønn

Bare for gøy - hadde vært morsomt å se om noen treffer med både dato og kjønn.Om du ikke vet så har jeg termin den 31 Juli, og jordmor trodde det var ei jente.

Gullkorn fra barnemunn - ønske til jul

Veit dokker ka æ ønska mæ i julegave?, sier Thea.

Nei, ka du ønska dæ, svarer jeg.

Sånner tenner som man kan ta inn og ut av munnen, sier Thea med den store selvfølge.

Et gebiss?,spør jeg. Sånn som gamle folk på sykehjemme har

Ja, æ har sett det på film. Da kan man legg de et glass vann på nattborde, så får man penga før alle tenneren hver dag. Og så putta man bære alle tennern inn i munnen igjen på dagen. Du kan kjøp det på lekebutikken i Bærje ( Sverige).Ikke rart det kalles gullkorn, når de er som gull. Disse små tanker og meninger de små kommer med. Jeg bare elsker dem alle sammen. 

Stelleplassen

Nok en gang har vi et bad som det egentlig ikke er plass til stellebord. I hvert fall ikke et stort og fint, som man drømmer om. Ikea stellebordet etter Thea funker ypperlig, tar liten plass og har god lagringsplass. Det fikk seg et par strøk med maling tidliger i sommer. Den store gamle kommoden ble byttet ut med en mindre, slik at vi fikk plass. 

Thea har de 3 nederste skuffene, og babyen har de 3 øverste.

 

Ha en fin dag♥

En 9 mnd lang berg og dalbane

De tolv første ukene er du drit nervøs. Tørr nesten ikke tenke på hva som vokser i magen, redd for å miste det lille du bærer på.  Vi holdt det hemmlig helt til de tolv ukene var godt.  Man har vanskelig for å sjule det. Plutselig har man ikke energi lenger. Så når man endelig kommer over de 12 ukene, slapper man av.  Man begynner å glede seg til nok en gang til å bli mamma. Følelsene er som en berg og dalbane som aldri stopper. Noen ganger er alt bare rosen rødt å man vil ikke at reisen skal stoppe. Å stopper man selv opp - blir litt redd. Gråter litt. Så er det hele over, og hverdagen går sin gang igjen. 


Magen blir sakte, noen dager ALT for sakte større. Man kjenner spark fra babyen som vokser. Man fryder seg over magen, og har aldri følt seg finere. Så kommer de dagene der du er så lei. Lei av å ikke kunne gjøre alt du har gjort før. Lei av å bestandig føle seg sliten, og til dels tung. Slik går dagene,ukene og måneden. Nå - 37 uker senere kan du nesten ikke fatte at tiden snart er ute. Om ikke lenge er jeg i mål. Det føles ut som jeg har løpt maraton, tideneste treningsøkt for å så avslutte det hele med en tur på Mount Everest. Kroppen er sliten. Men hodet er med. Jeg ser frem til å få babyen ut, og hjem. Til å starte hverdagen uten å bare vente. For det er det vi har gjort i snart 9 mnd - vi har ventet,ventet og ventet. Men snart er premien her. Heldigvis♥

Statusoppdatering fra magehuset - ploooopp så var magen..

♥ Termin: 31Juli♥ 

♥ Uker på vei:37+5

♥ Dager igjen:19.♥

♥ Kjønn: Lillesøster sa jordmor. Alle rundt meg er sikker på at det blir en gutt.

Navn: Vet hvem... kanskje det gjemmer seg ei Martine, Vilde, Nora,Ida eller kanskje en Emil i magen.

Neste kontroll:Jordmor har tatt ferie, så nå er det to kontroller til hos legen før jeg eventuelt får en overtidskontroll på sykehuset. Skal til legen på tirsdag. Regner med at kontrollen i uke 40 tar jeg på føden på Stokmarknes

♥ Søvnmønster: Sover veldig lett. Våkner av den minste ting. 

♥ Aktivitet:  Merker at babyen er "roligere" nå enn den var for 2 uker siden. 

♥ Vann i kroppen: Jo, litt er det kommet. Men det går helt fint. Jeg er jo ferdig snart. 

♥ Kynnere: Ofte, og "nesten regelmessig".

♥ Vekt: 17 kilo. Men JM kunne ikke fatte hvor jeg har lagt alle kiloene. For jeg har ingen problem med å få på meg mine vanlige bukser. Vann, konstanterte hun. Håper hun har rett.

♥ Strekkmerker: Ingen nye. 

♥ Plager:  I forhold til hva man kan ha av plager i løpet av et svangerskap - har jeg vært heldig. Ingen plager, bortsett fra kvalme som tok slutt i uke 16.

♥ Humør: Som normalt.

♥ Utålmodig: Ble helt sånn plutselig lei da vi kom hjem fra ferie. Nå er alt klart, å vi alle går bare å venter.

♥ Matkick: Jeg har ingen ting dille som jeg absolutt MÅ ha, å heldigvis for det.  

♥ utstyr: Det kan du lese om HER, HERHERHERHERHER, HER og HER

♥ Barnerom: Er ferdig pusset opp. Vugga er kommet på plass. Men mangler en del, før jeg er fornøyd. Babyen skal likevell sove sammen med oss de første månedene,så stresser ikke. Greit å ha noe å pusle med i tiden fremover.

♥ Melk i brystene: Nei

♥ Tungt: Ja, det kjennes at jeg bærer på ekstra vekt.

♥ Høygravid:Jepp

♥ Hodet festet: Begynner å tvile siden det virker babyen tar noen saltoer i magen til tider. 

♥ Leie: Ligger ennå ikke helt i ro. Varier med ryggen på midten eller til høyre.

♥ Tanker om fødselen: Om det går like bra og fort som med Thea, blir det bra. Bare håper at vi er hjemme hos mamma å dem når det skjer. Har lite lyst til å sitte på ferga med rier.  

♥ Sykehusbagen: Noe er pakket, men ikke alt.

Plopp - så var magen nesten nede ved lårene mine. Håper det er et tegn på at et nytt kapittel i livet vårt begynner♥
Jeg er blitt spådd

Mens vi venter på lillesøster - som jeg forresten ble spådd til å være en gutt som skal komme den 30 Juli kl 09.18, og som alle andre tror er en gutt - skal komme. Babyen måtte også få litt fra Sverige.

Fortsatt like forelsket i Newbie 


Kurven med babyklærne som bare venter på å bli brukt♥Hva tror du gjemmer seg i magen min?

Når ordene tar reisen igjennom en 4 åring sine ører

Det som hører til med å være mamma til ei overaktig snart 4 åring i munntøyet har sine fordeler. Hun hører stort sett det meste vi sier, å det kommer ut av hennes munn også - men ikke bestandig like rett. Som den gangen hun fikk "kjeft" i barnehagen for å si negerduller. Det var overhode ikke slik i ordet forstand hun mente ( hvilken 3 åring gjør egentlig det?), men de i barnehagen mente det var et FY FY ord. Det Thea skulle si og mente var kanelsnurrer. Noe så uskyldig som det.

I sommer fikk Thea denne dukken hos ei gammel dame. Thea syns den er så fin. Å hun har lekt en del med den. Da hun spurte hva dukka het - svarte jeg bare HARRY POTTER.  Ordene tok reisen sin igjennom en 4 åring sine ører, og kom ut slik - HÆLI PETTER.

Så folkens, hils på HÆLI PETTER!Det er så herlig disse tider når det lille store mennesket skal lære seg både det å fortå og bøye de rette ordene. Ikke alltid så lett, men gøy er det. Å i hvert fall når ordene blir litt feil, å får en helt annen betydning.

Et ørlite håp

Den dagen jeg ble akutt lei av å gå gravid. Nå som alt av ferie er over, regnværet høljer ned og tåka ligger tett - da passer det fint at lillebabyen vil komme ut. Selv om det fortsatt er 20 dager til termin, er jeg lei.  Det er første gang på snart 9 mnd at jeg kan si at jeg er lei. Magen er noe større enn den var med Thea, energien er på bånn og humøret er sånn passe så nå jeg er så lei.  Det poppes ut babyen på alle gravidforum som jeg er med i. Da er det kjipt å være sist i køen. Jeg er egentlig veldig innstilt på at babyen blir en August-baby. Men et ørlite håp er vell lov?

Alt er klart til at vi skal bli 4  + hund i denne familien♥

Noe du har lyst at jeg skal vise frem av babyting/klær?

Ferieminner - camping!

Hei. Glemt oss? Det er vi som rømte til Sverige, jeg som høygravid - å ingen som trodde meg da jeg fortalte at vi skulle på ferie så sent i svangerskapet. Og pappa Tony som hadde ansvaret for pengeboka og lille store Thea som ikke hadde snakket om noe annet enn "Bærje" de siste 3 ukene. Nå er vi hjemme, til alles glede. Å det ble ingen partysvenke av babyen i magen.  Vi har hatt en helt fantastisk tur til Luleå.  Bilderas fra ferien hører med, å det skal dere få:

Første stoppested - Kiruna. Der sov vi over i et døgn.

Dag 2: Klar for utsjekk å noen timer til i bil.

Øvre Kalix - endelig utebasseng, sol og is.


First Camp Luleå. Her bodde vi 4( to av dem gravid) voksne og 2 barn i ei lita hytte i en uke. Campinglivet er herlig på alle måter.

 

Kan vell si at vi er blitt "bitt av basillen" camping, og har allerede sett på campingvogner til Sverigeferien til neste år. Kanskje jeg ikke bare er et sydenmenneske likevell.

Les mer i arkivet » August 2013 » Juli 2013 » Juni 2013
Jeg heter Therese og er en jente på 23 år som er mamma til verdens fineste jenter som er født 2 September ?09 og 23 Juli ?13.
I Januar 2012 flyttet vi fra Vesterålen og til Vakre Lofoten, da pappa Tony fikk seg fast jobb. I en alder av 22 år var vi begge ferdig utdannet som ambulansearbeidere.
Kos deg med de fine bildene mine, og hyggelige lesning. Hyggelige kommentarer blir jeg veldig glad for.

Og du..ta ikke ALT så dønn seriøst av det som står her. Noen av tekstene mine er ekstremt overdrevet bare fordi at det skal være morsomt å lese.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Instagram

Mine prinsesser

Photobucket Photobucket

Kategorier

Arkiv

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak mammaoglillemor. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Designet vises best i Safari og Google Chrome. Designet er ikke tilpasset mobil/iPad/iPhone. Noen forskjeller vil forekomme i Firefox.

Design og koding av Mamma Moen Design
Photobuckethits