Hormontroll som syns mest synd i seg selv

Uke 32!

- wæææ, tenker jeg. Om ikke så lenge er jeg tobarnsmamma. Og av og til blir jeg alenemamma til to. 

Hva svirrer oppi hode mitt for tiden? Ærlig? Helt ærlig så er jeg dritt lei. Kan ikke fatte og forstå de som vil gå gravid gang på gang. Jeg vil gjerne ha kroppen min tilbake. Savner å være lettere på foten. Jeg savner muligheten til å røyke - selv om jeg ikke gjorde det før jeg ble gravid. Men da hadde jeg i hvert fall muligheten. Jeg savner å kunne drikke alkohol. Selv om jeg heller ikke gjorde det så ofte, så savner jeg muligheten og kosen.

Jeg savner å være mer aktiv, å kunne delta mer i det som skjer. Nå svikter energien. Jeg skulle ønske jeg ikke var en hormontroll som vil gråte for alt. Jeg må flere ganger ta meg i nakkeskinnet å fortelle stille for meg selv " ta dæ sammen Therese!". Når Tony jobber mye føler jeg meg helt alene i verden. Rart - for før jeg ble gravid var dette en tid jeg nøt. Nå syns jeg fryktelig synd i meg selv.Neste jordmortime skal vi snakke om dette med psykisk helse under svangerskapet. For selv om dette skal være den lykkligste tiden i ditt liv, trenger ikke alt å være rosen rødt. Å det er normalt å føle seg litt lei, sliten og redd. Til tider føler jeg at livet mitt er satt på vent - på vent helt til jeg har babyen i armene. Da kan livet mitt begynne igjen. 

Hverdagen går jo rundt for alle rundt meg. Men jeg går bare å venter, venter og har ventet i snart 9 mnd. Det er lenge å vente, så det er ikke rart at vi gravide damer av og til blir litt gal.

Heldigvis oftere enn jeg er lei, kan jeg stoppe opp å tenke hvor heldig jeg er. For at jeg får muligheten til å gå gravid, for det er ikke en selvfølge.  Jeg nyter hvert spark, og alle forberedelsene som hører med. Da tenker jeg at alt er verdt det. Å jeg vet at så snart jeg er ferdig med å være gravid, vil jeg savne magen.

Vasket, brettet og lagt så fint på plass - babyklær

Da har jeg endelig fått vasket, brette og lagt så fint på plass i skuffer. Alt i str 50 og 56. Veldig rart å tenkte på at nå er det like om hjørnet. Det er ikke så lenge til en liten baby skal bruke klærne som jeg nettopp har brettet.

Sengklær som passer til dyna i vugga eller i vogna. Alle er etter Thea♥


Første vasken med pledd. Disse er også etter storesøster♥


Bodyer med både kort og lang arm. Bukser, nattdrakter og luer. Pittesmå¨babysokker♥

To hvite heldresser fra NamIt og Newbie. Kjøpt bukt på Finn. Kjolene er etter storesøster♥


En tykk heldress ( håper ikke vi får bruk for denne, med tanke på at vi venter en sommerbaby) og to selebukser etter storesøster♥Herligheten som jeg gleder meg til alle disse klærne skal på en liten baby♥

Jeg har ennå litt mer i str 50 og 56. Lyst til å se?

Statusoppdatering fra magehuset -bare 64 dager igjen

♥ Termin: 31Juli♥ 

♥ Uker på vei:31+2 fullgåtte uker ( begynner på uke 32 )

♥ Uker igjen:9 uker.♥

♥ Kjønn: Lillesøster♥ Men Tony er bombesikker på at det er gutt. Å nå begynner jeg også å tvile litt, siden han er så sikker.

♥ Navn: Det skal vi ikke besemme oss for før vi har sett babyen

♥ Neste kontroll: Jordmor 7juni

♥ Søvnmønster: Sover veldig lett. Våkner av den minste ting. 

♥ Aktivitet: Kjenner spark som bare det nå. Fra helt ned i skambeinet til helt opp i ribbeina♥ Hele magen buler ut. Til tider smertefult.

♥ Vann i kroppen:  Jeg får sokke-merker, noe jeg aldri ellers får.

♥ Kynnere: Stort sett hele døgnet.

♥ Vekt: 10 blank.

♥ Strekkmerker: Alt for tidlig å si.

Plager:  Varmt - jeg er så utrolig varm hele tiden! Rastløse/kramper bein.

Prøver meg på et gammelt kjerringråd - ulltråd rundt anklene. Funker til nå.♥ Humør: Som normalt.

♥ Utålmodig:Ja, nå er jeg lei.

♥ Matkick: Jeg har ingen ting dille som jeg absolutt MÅ ha, å heldigvis for det.  

♥ utstyr: Det kan du lese om HER, HERHERHER og HER

♥ Barnerom: Babyen skal sove inne hos oss de første månedene, så tar hun over lekerommet etterhvert.

♥ Melk i brystene: Nei

♥ Tungt: Ja, det kjennes at jeg bærer på ekstra vekt.

♥ Høygravid:Nei,ikke ennå. Men ikke så alt for lenge til heller.

♥ Hodet festet:Nei, når man er andregangsfødende trenger det ikke å gjøre det.

♥ Leie: Merker at det blir trangere der inne. For det meste ligger babyen med hodet ned. 

♥ Tanker om fødselen: Om det går like bra og fort som med Thea, blir det bra. Bare håper at vi er hjemme hos mamma å dem når det skjer. Har lite lyst til å sitte på ferga med rier.

♥ Sykehusbagen: Nei, men har begynt å tenke litt på hva jeg skal ha med.
Det blir mye slik:

Med det fine været som har vært siden for 17 Mai, sliter  jeg med å få ting gjort.

Det blir mye slik:

Istede for å vaske hus, rydde, blogge og diverse. 


Dagene går heller til noe så deilig som dette:


Og de søte små babyklærne som jeg vasket ligger ennå slik: Trøster meg med at verden går overhode ikke under selv om hybelkaninene danser fritt i huset, rene klær hoper seg opp ( ingen problem å få vasket klær. Fint vær = perfekt tørkevær) Verre er det å få dem brettet og på plass.

Bloggen drar heller ingen plasser uten meg. Jeg er innom her hver dag, selv om jeg ikke legger igjen spor etter meg. 

Håper alle nyter det fine været( om dere har) om ikke - så nyt hverdagen♥

Livet som gravid kan

Hilsen fra den vaggende storhvalen som sitter så fint i solveggen med iskaffe, lunsj og et blad. Livet som gravid kan også være rimelig herlig - selv om det begynner å bli tungt, varmt og slitsomt. Ha en strålende dag♥

Babyklær

De to første maskinene med babyklær henger nå til tørk. Rart at jeg er kommet såpass langt i løypa. Med bare 8 små uker igjen er det vell på tide å forbederede seg litt.  Merkelig å skal kle på et lite menneske så små klær. Klær som er så små at de passer dukka til Thea.

Her henger det ei god blandig mellom klær som er etter Thea, en del som er kjøpt brukt på Finn og 4 plaggsom helt ny.

Dette er bare koselig "jobb"♥

Når alt er tørt skal dere få se hva jeg har til nå, og hva som mangler. Har ikke helt oversikten selv. 

Når skal du vaske/ når vasket du babyklærne?

Bare når det er helg

Frk Speedy i yndlingsskjørtet sitt, en genser som hun selv kjøpte for penger hun fikk fra Ba og den aller nyeste strømpebuksa si. Hun har hatt på seg bukse i dag. Da kom det heldigvis ingen tårer. Men da ungen skulle være med til byen på kafe, måtte hun ha skjerf i halsen - kort oppsumert så tok det ca 10 min ekstra før vi kom oss ut av døra, bare fordi hun absolutt ikke følte seg fin nok i skjerf. I dag har vi vært på rundttur den "store" flotte øya som Mo og Ba bor på. På veien rundt øya stoppet vi for å se på smålammene som akkurat var sluppet ut på marka. Vi kjørte forbi en traktor som spredde møkk på marka. Thea holdt seg så hardt i nesen, å lurte fælt på hvorfor de måtte gjøre slik. Vi stoppet på en kirkegård for å se på navn. Thea lurte da på hvor alle de døde var nå. Og da Mo sto ved siden av ei grav, sa Thea " Mo nu står du oppå en som e dø, du kan ikke stå der".

Vi stoppet for å se på noen geiter som sto ved veien. Da oppdaget Thea hvordan ei geit bæsjer og tisser. Det var tydeligvis veldig kult. Og da geitekillingen drakk melk, lurte Thea på om babyen også kom til å gjøre slik.

Da vi kom hjem fra rundturen laget vi taco, som vi spiste i stua.Thea spør ofte om vi kan spise middag i stua. Og i helgene bruker vi å gjøre det. Da kose hun seg. Etterpå lekte Thea baby med Mia. Og nå ligger Mia utslitt etter å vært baby i mange timer. Thea er også lagt seg - men hun ligger å ser på film på Ipaden. Det får hun bare lov til å helgene.Ha en fortsatt god helg♥

Mange hundre år, for det har hun hørt i eventyrene

Har du noen gang tenkt på hvor mange spørsmål en snart 4 åring spør iløpet av den dag? Dette med spørsmål går veldig i perioder med Thea. I dag har Thea hatt en slik " spørredag". 

Mamma, skal du alle dø?, spør hun da vi begge to sitter i baksetet på bilen.  Hva svarer man ei lita jenta da? Jo, alle skal jo dø - men ikke nå. Når vi blir veldig gammel. Thea ser ikke helt fornøyd ut med det svaret.  Katti blir du gammel da?, spør hun. Om  mange hundre år, svarer jeg. For Thea har overhode ikke tidsbegrep. Å hundre år er noe hun har hørt og lest om i eventyr, så det kjenner hun til.Og hva svarer du på spørsmål som du selv ikke har et svar på. Slik som " Ka e det inni ei kråkebolle?"

Ehh, jo det e jo kråkebollemat, svarer jeg.

Men ka e kråkebollemat? 

Hmm... det e -

Så kommer det fra Ba " mage, hjerte og tarma"

God man har noen som kan hjelpe til når spørsmålene blir for avansert for meg. 

Om du ser nøye etter..

Hun er så herlig å se på der hun sitter helt i sin egen verden. Akkurat da er det bare det som skjer på den lille skjermen i fanget hennes som betyr noe. Hun hører ikke at jeg prater til henne. Hun ler litt og lager grimaser. Hun er så søt når hun vrenger ansiktet sitt i forskjellige grimaser.Jeg lurer på hva som er så gøy på filmen. Jeg kan sitte sånn å bare se på henne. Hun kan se opp på meg av og til. Hun trenger ikke å si noe. Hun smiler bare til meg, før blikket hennes draes ned mot skjermen igjen. 

Om du ser nøye etter kan du se flekker et dagens tur i barnehagen. Mange timer på stranda med grilling og sand har satt sine spor i solbrune kinn. Håret har falt ned. Opprinelig var det satt opp i ei flette og en hestehale.  En aktiv dag med sommerbris i håret har gjort slik at det har falt lett ned. 


Hun er sliten å trøtt. Hun ba selv om få gå inn. Hun ville ha en stille stund før hun la seg.  Det har vært en lang og varm dag for lille kroppen. Mye nye inntrykk og opplevelser. Og på toppen av det hele har hun dratt sin straks høygravide mamma opp på fjellet. Hun er så flink, og hun var så stolt. 

Da hun la seg spurte hun etter pappaen sin. Det gjør hun hver gang han ikke er hjemme. Hun savner han når han ikke er her.


Hun gleder seg til morgendagen. For da skal vi kjøre til Mo og Ba. Men hun er samtidig lei seg for at pappaen hennes ikke kan være med. Hun gleder seg til å treffe igjen bestevenninna si. Til å leke med Ba og kanskje bake med Mo.

Thea ønsker deg en fin kveld♥

Det handler å om sette pris på nåtiden

Jeg gleder meg bestandig til noe som skal skje i fremtiden. Til noe som skal skje i morgen, neste uke eller neste år. Da jeg satt i solveggen tidligere i dag, å drømte meg bort til neste sommer ( jeg har planene klar. 2 uker i syden).  Så måtte jeg nesten ta meg selv i nakken - kan du heller ikke glede til det som er nå. At det er sommer allerede i Mai, at du snart er mamma til to prinsesser, at vi er frisk alle mann og har det bra. 

Kanskje jeg har vanskeligheter med akkurat det å glede seg av det som skjer i nåtiden. Jeg setter alt for lite pris på det som skjer akkurat nå. Og fra akkurat NÅ av, skal jeg gjøre det. Jeg skal sette pris på de rundt meg - akkurat NÅ, ikke i morgen eller nesten år - men NÅ. Jeg skal kose seg nå, ikke senere. Selv om ikke alt er like gøy hele tiden, så handler det til syvende og sist om å gjøre det best ut av det. Å nyte hvert et øyeblikk.

Så husk - NYT HVERT ØYEBLIKK!
Trodde ikke helt det var sant

Sommeren fortsetter i Nord. Deilig! Selv om jeg føler meg som en stranda hval på natterstid. Vanskelig å snu seg, det er varmt og jeg sover dårlig. Men alt det er glemt når man står opp til solskinn. Å ungen er helt forskrekket over at hun får dra i barnehagen i bare kjole og småsko.Vi ønsker dere alle en flott dag♥

Statusoppdatering fra magehuset - bare 10 igjen

♥ Termin: 31Juli♥ 

♥ Uker på vei:30+1 fullgåtte uker ( begynner på uke 31 )

♥ Uker igjen:10 uker... Nå går tiden ganske så fort. Snart er det sommer♥

♥ Kjønn: Lillesøster♥ Men Tony er bombesikker på at det er gutt. Å nå begynner jeg også å tvile litt, siden han er så sikker.

♥ Navn: Det skal vi ikke besemme oss for før vi har sett babyen

♥ Neste kontroll: Jordmor 30 Mai.

♥ Søvnmønster: Sover veldig lett. Våkner av den minste ting. 

♥ Aktivitet: Kjenner spark som bare det nå. Fra helt ned i skambeinet til helt opp i ribbeina♥ Hele magen buler ut. Til tider smertefult.

♥ Vann i kroppen:  Jeg får sokke-merker, noe jeg aldri ellers får.

♥ Kynnere: Stort sett hele døgnet.

♥ Vekt: 10 blank.

♥ Strekkmerker: Alt for tidlig å si.

♥ Plager:  Varmt - jeg er så utrolig varm hele tiden! 

♥ Humør: Som normalt.

♥ Utålmodig:Ja, jeg er vell det. 

♥ Matkick: Jeg har ingen ting dille som jeg absolutt MÅ ha, å heldigvis for det.  

♥ utstyr: Det kan du lese om HER, HERHERHER og HER

♥ Barnerom: Babyen skal sove inne hos oss de første månedene, så tar hun over lekerommet etterhvert.

♥ Melk i brystene: Nei

♥ Tungt: Ja, det kjennes at jeg bærer på ekstra vekt.

♥ Høygravid:Nei,ikke ennå.

♥ Hodet festet:Nei

♥ Leie: Merker at det blir trangere der inne. For det meste ligger babyen med hodet ned. 

♥ Tanker om fødselen: Om det går like bra og fort som med Thea, blir det bra. Bare håper at vi er hjemme hos mamma å dem når det skjer. Har lite lyst til å sitte på ferga med rier.

♥ Sykehusbagen: å nei du.
Mer enn tusen ord

Ingen som klarer å gjette hva vi har gjort i dag. Bildene sier mer enn tusen ord♥ Å når ungene er fornøyd, er allting godt.Håper du har hatt en like fin dag som oss!

Primadonna på tur

Primadonnaen♥

Selv om vi skal bare være utenfor, dra på tur eller til byen - må Thea pynte seg. Hun elsker det. Her i ny kjolen som hun selv valgte ut da vi var i Harstad. Skoene er egentlig  litt for stor, men gud - hun elsker dem.Flere som har små divaer?

Da er alle fornøyd

Ut på tur - der hele familien trives. Så lenge ungen får leke, mammaen får mat og pappaen får grille - da er alle fornøyd.

Vi har vært hele ettermiddagen på Kalle. Er du i Vågan en fin sommerdag, anbefaler jeg deg å dra dit.Hva har du gjort i dag?

Da er pappa veldig kjekk å ha

God morgen fra oss i nord. Her har allerede Thea og Tony gått å lagt seg igjen. Sånn går det når man er i seng alt for sent, å så står opp med en gang sola treffer vinduet ( det vil si klokken 7). Trøtt, trøtt og sur var hun allerede klokken 9. Da er pappa kjekk å ha. For jeg får henne aldri til å sove. Da ligger hun å prater.

I dag er det nesten like fint vær som i går. Jeg er gått fra å være rød som en hummer på armer, til å bli lyse brun/rød. Herlig! Planene for i dag er å dra på tur. Hvor ferden går - det vet vi ennå ikke. Så kjent er vi ikke er i Lofoten ennå. Men gøy er det. Min lillebror og tantebarn er også kommet, så det er fult hus.
Hurra for vell overstått barnas dag!

Det må være lenge siden jeg har blitt så solbrent på 17 Mai. Gud, for et herlig sommervær vi har hatt! Vi har gått i tog, sittet på toppen av båten til Mo og Ba, spist god mat og gått tur på kvelden.

Vi har hatt en fantastisk flott dag. Og vi håper at alle dere også har hatt det like fint.God helg alle sammen♥

Vandrende diskotek

Vår og sommer er virkelig på annmarsj. Å jeg har gjort huset klar til akkurat det. Jeg har ryddet bort stort sett alt av pynteting. Gjort stua mer åpen og rydddig. Mindre ting som kan støve ned. Jeg er vell ikke den som er ivrigst med søvkluten midt på sommeren, så da er det best at det er minst mulig her. Det ser nesten ut som vi skal flytte eller vi har nettopp flyttet inn. Men jeg liker det. Eneste som mangler er duker. Å det får bare være uten til jeg finner noen jeg liker.

Stort pluss er at når jeg finner frem alle tingene igjen, blir det som nytt igjen. I dag skinner sola i Nord, å Thea ble sendt i barnehagen med nye lilla blinkesko og ny strømpebukse. Jeg har egentlig vært veldig imot blinkesko ( syns rett og slett det er harry). Men det er tydeligvis veldig inn i venninnegjengen til Thea. Hun var stolt der hun gikk som et vandrende diskotek.

Ha en flott 16 Mai!

Nytt på mamsen - bare fordi jeg vil

Jeg har kjøpt meg ny jakke. Mulig det var på pur F*** at jeg gjorde det, for den passer ikke. Men den var så fin, og alt annet jeg har prøvd i det siste føles ut som pølseskinn. 

Men jeg skal bruke den. Åpen vell å merke. Eller jeg få faktisk igjen en av knappene - enn så lenge. Men jeg liker den. Å når lillebabyen kommer ut, da kan jeg lukke jakken - forhåpentligvis.


Kjøper/kjøpte du klær i svangerskapet med tanken på at du skulle bruke det etterpå?

Statusoppdatering fra magehuset

♥ Termin: 31Juli♥ 

♥ Uker på vei:29+3

♥ Uker igjen:11 uker... Nå går tiden ganske så fort. Snart er det sommer♥

♥ Kjønn: Lillesøster♥ Men Tony er bombesikker på at det er gutt. Å nå begynner jeg også å tvile litt, siden han er så sikker.

♥ Navn: Her er vi rett og slett ikke sikre. Vi venter til babyen kommer før vi finner navn. Det er stort valg å ta. I natt drømte jeg at vi fikk ei Vilde Amalie.

♥ Neste kontroll: Jordmor 30 Mai.

♥ Søvnmønster: Sover veldig lett. Våkner av den minste ting. 

♥ Aktivitet: Kjenner spark som bare det nå. Fra helt ned i skambeinet til helt opp i ribbeina♥ Hele magen buler ut. Til tider smertefult.

♥ Vann i kroppen:  Hunter støvlene mine kjennes ut som pølseskinn på beina. Jeg får sokke-merker, noe jeg aldri ellers får.

♥ Kynnere: Stort sett hele døgnet.

♥ Vekt: 10 blank. Nå må det vell stoppe opp. 

♥ Strekkmerker: Alt for tidlig å si.

♥ Plager:  Kynnere og vondt i ryggen. Varmt - jeg er så utrolig varm hele tiden! 

♥ Humør: Som normalt.

♥ Utålmodig:Ja, jeg er vell det. 

♥ Matkick: Knekkebrød. 

♥ utstyr: Det kan du lese om HER, HER, HER, HER og HER

♥ Barnerom:Det blir nok lekerommet til Thea etterhvert. Thea er nå egentlig veldig klar for å gi fra seg lekerommet. Så iløpet av sommeren skal vi flytte opp alle klærne hennes og lekene.

♥ Melk i brystene: Nei

♥ Tungt: Ja. Ryggen min verker når det har vært full fart dage lang. 

♥ Høygravid:Nei,ikke ennå.

♥ Hodet festet:Nei

♥ Leie: Merker at det blir trangere der inne. For det meste ligger babyen med hodet ned. 

♥ Tanker om fødselen: Om det går like bra og fort som med Thea, blir det bra. Bare håper at vi er hjemme hos mamma å dem når det skjer. Har lite lyst til å sitte på ferga med rier.

♥ Sykehusbagen: å nei du.
Les mer i arkivet » September 2013 » August 2013 » Juli 2013
Jeg heter Therese og er en jente på 23 år som er mamma til verdens fineste jenter som er født 2 September ?09 og 23 Juli ?13.
I Januar 2012 flyttet vi fra Vesterålen og til Vakre Lofoten, da pappa Tony fikk seg fast jobb. I en alder av 22 år var vi begge ferdig utdannet som ambulansearbeidere.
Kos deg med de fine bildene mine, og hyggelige lesning. Hyggelige kommentarer blir jeg veldig glad for.

Og du..ta ikke ALT så dønn seriøst av det som står her. Noen av tekstene mine er ekstremt overdrevet bare fordi at det skal være morsomt å lese.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Instagram

Mine prinsesser

Photobucket Photobucket

Kategorier

Arkiv

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak mammaoglillemor. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Designet vises best i Safari og Google Chrome. Designet er ikke tilpasset mobil/iPad/iPhone. Noen forskjeller vil forekomme i Firefox.

Design og koding av Mamma Moen Design
Photobuckethits