Ny lampe - nesten på helsa løs

Jeg bare DIGGER den "nye" lampa mi! Ny og ny - vi fikk den i julegave hos min kjære bestemor i Trondheim. Men først nå er den kommet opp. Problemet har vært at vi ikke har rukket opp til taket i trappa der den skulle henge. Vi har prøvd med forskjellige stiger, men neida. Det var umulig. Helt til i helgen. Da vi hadde besøk av lillebroren til Tony. Mens jeg var på seinvakt har Knoll og Tott fått lampa opp.

Tony var rimelig stolt over at endelig var den kommet opp. Å hvordan de fikk det til. Joda, lillebroren på skuldrene til Tony i trappa. Det hele holdt på å ende galt da lillebroren som satt på skuldrene, klemte så hardt rundt halsen til Tony at han nesten besvimte i trappa. Dagen etterpå så det ut som noe hadde prøvd å ta skikkelig kvelertak på han.Men lampa er fin, den gir et fint og lys og kult spill på veggene rundt. Og JEG er veldig fornøyd!

Vinneren av give awayJeg brukte random.org for at det skulle bli meste mulig rettferdig. Melissa - jeg har sendt deg en mail.

Lille sniken

Lille sniken som har på mystisk vis kommet ned i senga mi iløpet av natta. Det er både fordeler og ulemper med så stor seng. Klokken 7 slo hun opp øynene. " Kan æ se på barnetv?" Aldri har jeg angret på at jeg ønsket meg tv på rommet. Det er så deilig.

I dag har jeg min siste fridag før 3 dager med jobb. Godt for kroppen med disse fridagene i mellom. Ha en fin dag♥

Magen min - Allemannseie eller ikke?

 


Er gravidmagen allemannseie? Eller en det en privat ting? 

Dette var ikke et problem da jeg gikk meg Thea. Men nå - 4 år etterpå er det stadig noen som bare MÅ ta og føle på magen min. Det er greit så lenge dem spør. Men om dem bare "forsyner" seg, blir jeg helt satt ut - å klarer ikke å følge med på samtalen. 

Hva mener du?

Statusoppdatering

♥ Termin: 31Juli♥ 

♥ Uker på vei:27+1

♥ Uker igjen:12 uker... Nå går tiden ganske så fort. Snart er det sommer♥

♥ Kjønn: Lillesøster♥ Men Tony er bombesikker på at det er gutt. Å nå begynner jeg også å tvile litt, siden han er så sikker.

♥ Navn: Her er vi rett og slett ikke sikre. Vi venter til babyen kommer før vi finner navn. Det er stort valg å ta

♥ Neste kontroll: Jordmor 10 Mai.

♥ Søvnmønster: Sover veldig lett. Våkner av den minste ting. 

♥ Aktivitet: Kjenner spark som bare det nå. Fra helt ned i skambeinet til helt opp i ribbeina♥ Hele magen buler ut. Til tider smertefult.

♥ Vann i kroppen: Ja.  Hunter støvlene mine kjennes ut som pølseskinn på beina

♥ Kynnere: Stort sett hele døgnet.

♥ Vekt: Plutselig gått opp nesten 7 kilo

♥ Strekkmerker: Alt for tidlig å si.

♥ Plager:  Kynnere.

♥ Humør: Som normalt.

♥ Utålmodig:Ja, jeg er vell det. Jeg vil ha babyen ut. Jeg vil ha kropen og energien min tilbake. 

♥ Matkick: Knekkebrød med hvitost og sherrytomater. Nam♥

♥ utstyr: Vugge, vippestol, vogna er bestil, men ikke hentet. 

♥ Barnerom:Det blir nok lekerommet til Thea etterhvert. Thea er nå egentlig veldig klar for å gi fra seg lekerommet. Så iløpet av sommeren skal vi flytte opp alle klærne hennes og lekene.

♥ Melk i brystene: Nei

♥ Tungt: Ja. Ryggen min verker når det har vært full fart dage lang. 

♥ Høygravid:Nei,ikke ennå.

♥ Hodet festet:Nei

♥ Leie: Merker at det blir trangere der inne. For det meste ligger babyen med hodet ned. 

♥ Tanker om fødselen: Om det går like bra og fort som med Thea, blir det bra. Bare håper at vi er hjemme hos mamma å dem når det skjer. Har lite lyst til å sitte på ferga med rier.

♥ Sykehusbagen: å nei du.
Svar på spørsmålsrunden - om oss


Kordan bilstol skal dokker ha?

Vi skal kjøpe en Acta Graco stol med to baser, siden vi har to biler. Vi får kjøpe den brukt hos en kjenning.  Til Thea hadde BeSafe. Den var jeg overhode ikke fornøyd med. Den var tung, den satt ikke godt nok i bilen og Thea satt heller ikke godt i den.
Har dokker fast barnevakt tel Thea? Kor gammel i såfall?

Faste barnevakten er vell min egen mamma og pappa. Det er dem som har passet Thea mest. Ellers er det bare familie hun sover over hos. Nå skal det sies at Thea sover sjeldent borte.

Har Thea nån tante eller onkla som e ungdom?

Thea har to onkler. Dette er min lillebror - Kristian. Han er 4 år yngre enn meg. Det er han som er pappaen til Thea`s eneste søskenbarn Tina.


Dette er onkel Kenneth. Lillebororen til Tony ( faktisk bare 11 mnd yngre). Han blir pappa i Oktober, så da får Thea sitt søskenbarn nr 2.Hvordan går dere frem når dere velger utstyr til babyen?

Her er det vell jeg som har sterke meninger om ting og tang. Noe vet jeg av erfaring og andre ting har jeg lest eller hørt. Jeg vet akkurat hva jeg vil ha. Men selvfølgelig er jeg fornuftig. Til Thea hadde vi absolutt alt nytt. Nå er det bare vogna som er kjøpt helt ny.

Er det tilfeldig eller ser dere etter spesielle ting?

Jeg ser etter ting jeg har sett før, som jeg vet er bra og som jeg liker.

kan du vise frem og skrive om vogna når du får den?

Det skal jeg. Vi henter mest sannsynlig i neste uke. Gleder meg-

Hvordan trives dere i svolvær?

Vi har det veldig bra. Begge to trives veldig godt på jobb, og Thea har det supert i barnehagen. Vi ser kanskje at vi var litt for raske med huskjøpet. Selve huset er bra, men vi savner en stor varanda og stor hage. Om et år eller to vil vi gjerne se om vi finner oss et nytt hus.
Give Away

Har du ikke meldt deg på Give Awayen min så gjør det HER

Vinneren trekkes på Tirsdag
Sensasjon - hiv opp flagget!

Stillingen er 1-0 til mammaen. Hiv opp flagget, ungen har på seg bukse. Kan ikke huske sist det skjedde. Thea har fri fra barnehagen. Vi skal besøke årets lam i fjøsen hos et vennepar. Thea forsto ikke helt problemet mitt da jeg nektet henne å ta på skjørtet i fjøsen. 

Buksa er fortsatt på, og skjørtet - det er fint pakket i en Rema pose. Om det ikke får være på, skal det i hvert fall være med.Ha en fin dag folkens!

Thea svarer på film

Her kommer endelig svarer til Thea: 

Det ble to filmer da minnet på cameraet plutselig ble fult.

Enjoy!

Du spør - Thea svarer

Spør Thea om spørsmål HER. Hun svarer i kveld.Har du ikke meldt deg på Give Awayen min, så gjør det HER

Utdannelsen vår - ambulansefagarbeider

Hva er jeg utdannet som er det flere som har spurt. Og om jeg kan skrive et innlegg om hvordan veien til å bli ambulansearbeider var. Klart jeg kan!

Hvorfor jeg valgte akkurat det, har jeg ikke et godt svar på - for det vet jeg ikke. Men som ofte er man nyskjerrig og liker fart og spenning i en alder av 16 år. Så da jeg hadde gått nesten ferdig Helse og Sosial grunnkurs søkte jeg på ambulanselinja i Narvik. Vi var 3 stk som gjorde dette i klassen min, meg og to gutter. Den ene av dem var Tony. 

Like før jeg skulle dra til Tyrkia på ferie sammen med familien fikk jeg svar fra skolen. Jeg kom inn. Da ble jeg usikker og redd. Hadde egentlig ikke trodd at jeg skulle komme inn, da kravene var høye og jeg viste at det var mange som søkte. Heldigvis kom alle som søkte fra min klasse med. Å det gjorde valget litt enklere. 

I en alder av 17 år flyttet jeg langt hjemmefra, på hybel og samtidig ble jeg "samboer" med en tidligere klassekamerat. Bare en mnd etter skolestart ble vi et par, og siden har vi holdt sammen.

Tony og meg♥  Russefeiring på hybelen vår.Året på ambulansefaglinja var et år jeg aldri kunne ha byttet ut med noe som helst. Vi lærte så utrulig mye, fikk være med på alt fra å bli plukket opp fra havet av helikopter, store øvelselser og mye lærerikt praksis. Året gikk så alt for fort, å plutselig skulle vi søke lærlingeplass. Tony og jeg viste at dette kunne bety at vi måtte flytte langt fra hverandre. Men vi prøvde å samkjøre hvor vi søkte. Sommeren 07 fikk vi endelig svar. Vi begge var så heldig å få lærlingeplass på samme stasjon! 

Første året som lærling var både skummelt, tøft og veldig lærikt. Ingen av oss var fylt 18 år, men likevell skulle vi ut i den tøffe bransjen. Heldigvis hadde vi hverandre. Allerede etter 6 mnd begynte vi begge å jobbe selvstendig. Det vil si at vi ikke lenger var 3 person på bilen. 

I september 09 kom lille Thea til verden, og jeg utsatte lærlingetiden min i 11 mnd. Bare 14 dager etter Thea kom til verden tok Tony fagbrevet. 

I mellomtiden hadde vi flyttet fra Lofoten der vi begge var lærlinger å til hjemmeplassen min. Der jeg fikk fortsette min lærlingetid da permisjonen min var over. Januar 2011 tok også jeg fagbrevet. 

Det var kort fortalt hvordan jeg/vi ble utdannet ambulansefagarbeider.

Give Away

Hørt om Happymum.no før? I samarbeid med dem har jeg gleden av å gi bort en koseklut og vognpynt.

Det du trenger å gjøre er:

Lik Happymum på facebook HER

Del og følg gjerne på Instagram om du har det. Happymum finnes også der.

Legg igjen navn og mail, så kontakter jeg deg når jeg har trukket vinneren.
Happymum har også gitt meg en kjole som jeg skal bruke i konfirmasjon og 17 mai som er like rundt hjørne. Følg med!

Statusoppdatering

 

♥ Termin: 31Juli♥ 

♥ Uker på vei:26+2

♥ Uker igjen:13 lange uker..

♥ Kjønn: Lillesøster♥ Men Tony er bombesikker på at det er gutt. Å nå begynner jeg også å tvile litt, siden han er så sikker.

♥ Navn: Noe som begynner på T. Eller kanskje vi skal bryte den helt å ta noe annet..Har bestandig likt navnet Vilde/Tilde. Thale er jo også et fint navn.

♥ Neste kontroll: Jordmor 10 Mai.

♥ Søvnmønster: Jeg sover som normalt. Våkner lett. Babyen holder meg våken på kvelden og på morgenen.

♥ Aktivitet: Kjenner spark som bare det nå. Fra helt ned i skambeinet til helt opp i ribbeina♥ Hele magen buler ut.

♥ Vann i kroppen: Ja.  Hunter støvlene mine kjennes ut som pølseskinn på beina

♥ Kynnere: Stort sett hele døgnet.

♥ Vekt: Plutselig gått opp nesten 6 kilo

♥ Strekkmerker: Alt for tidlig å si.

♥ Plager:  Kynnere.

♥ Humør: Som normalt.

♥ Utålmodig:Det er vell ikke lov så tidlig. Men vil gjerne at det skal bli sommer nå! Nå syns jeg tiden begynner å gå veldig fort. Å glad er jeg for det.

♥ Matkick: Nei, ingen ting. Alt som normalt. Men holder meg fortsatt til knekkebrød.

♥ utstyr:Vugge, en ullbody,vippestol, et pledd, koseklut, et nyfødt sett og saueskinn. Mye klær fra Finn.no. To nye tilskudd på hvite strikkadresser. Også kjøpt på Finn.Vogn er bestilt, men ikke hentet.Kjenner jeg har litt sånn små panikk. Ingen ting av babyting som frister når jeg går rundt i butikkene. Har ikke kjøpt noe nytt bortsett fra to bodyer. 

♥ Barnerom:Det blir nok lekerommet til Thea etterhvert. Thea er nå egentlig veldig klar for å gi fra seg lekerommet. Så iløpet av sommeren skal vi flytte opp alle klærne hennes og lekene.

♥ Melk i brystene: Nei

♥ Tungt: JA.. Det går ikke i samme tempo. Trenger pauser når jeg skal gjøre noe.

♥ Høygravid:Langt i fra. 

♥ Hodet festet:Nei

♥ Leie: Merker at det blir trangere der inne. For det meste ligger babyen med hodet ned. 

♥ Tanker om fødselen: Om det går like bra og fort som med Thea, blir det bra. Bare håper at vi er hjemme hos mamma å dem når det skjer. Har lite lyst til å sitte på ferga med rier.

♥ Sykehusbagen: å nei du.
Hva lurer DU på?

 

Thea svarer deg på video! Og vi svarer deg på vanlig måte.

Fyr løs!

Følelsen vi som foreldre sitter igjen med

Mamma,  se kor fin æ e i ny klean mine. Du kan få ta bilde av mæ.

Ungen snurrer rundt på gulvet. Hun tar seg til museflettene å nynner. Det er mandag å Thea gledet seg veldig til å treffe bestevenninna si igjen i barnehagen. Rart at man så tidlig knytter så sterke bånd med et annet lite menneske.

Og følelsen vi som foreldre sitter igjen med at Thea gleder seg til å dra i barnehagen, er ubeskrivelig. Det er så deilig!

Det er deilig at Thea har det bra. Det er deilig at snøen forsvinner og at det blir vår. Og det er deilig at jeg har et par dager fri fra jobb.

Hva gir deg en god følelse denne uka?Ha en flott dag♥

Ikke det beste for ei med megakul foran

I dag føles det ut som jeg er minst like fyllesyk som min kjære sambeoer. Stakkars - han har ikke hatt en så fin søndag. Jeg hiver innpå vann og kroppen er trøtt. Det føles virkelig ut som jeg har vært på ei kanon fylla. Vi var i 40 årsdag i går kveld. Et par timer før raste jeg gjennom H&M etter noe å ha på meg. Kjente jeg ble mer og mer sint. Ingen ting satt som det skulle, og alt var for trangt. Akkurat den følelsen unner jeg ingen! Det ble en topp til slutt. Ikke gravid topp. Men en helt enkel svart topp. Å et nytt smykke - bare for å at jeg skulle føle meg fresh! Takk gud for at gravid buksene mine ut som vanlige bukser. 

Jeg holdt ut til klokken var 23. Da hadde jeg spist god mat, drukket mozell fra hvitvinsglass og spist kaker. Å sitte på en pinnestol i mange timer er ikke det beste for ei med megakul foran. Tror egentlig jeg hadde det like gøy som de som drakk. Å dagen i dag, var sikkert bedre for meg enn de fleste.

Nå blir det pizza, brus og film for alt en søndagskveld er verdt. Hva har du gjort i helga?

Glemte jeg å si at

Har jeg glemt å sagt at vi dro bort i helga? Med en gang vi drar bort fra hjemmet vår daler blogglysten min. Jeg får liksom ikke til å sette meg ned å skrive hos andre.  Vi er hos Mo og Ba.  Men i dag drar vi hjem igjen. 

Skrives når jeg er hjemme igjen. 

Thea og Tina. Søskenbarn som koser seg♥Ha en flott søndag♥

Et vårtegn

Det nærmer seg vår her i Nord. Det regner og det er endelig blitt pluss grader. Asfalten er kommet frem. Og den tykke vinterdressen har flyttet fra knaggen og inn i skapet. Forhåpentligvis blir den ikke brukt på ei lang stund. Et sikkert vårtegn er da sykkelhjelmen og sykkelen kommer frem. 

Gamle kunster var ikke glemt. Hun syklet som en helt. Tippet over å skrapa seg gjorde hun også. Husker i fjor hvor mye vi øva på tålmodighet og sykling.

Viktig med vårpuss av sykkelen som har stått i garasjen hele vinteren.Ennå en stund til all snøen blir borte på vår gårdsplass. 
Hva er vår for deg?

Gullkorn - æ skal åsså ha hår på...

Thea er kjent for noen som en tanker. Hun tenker MYE. Og noe av det deler hun med oss. I dag var det min tur å få ta del av noe av det som surrer i hodet. Hun tenker og snakker mye om dette som har med kroppen å gjøre. Har mine mistanker om at hun og ei venninne i barnehagen  - så det er dette med kropp, den store snakkisen mellom dem.

Thea er ofte med meg på badet. Både for å sminke og stelle meg. Sminkingen har hun fått god teken på. Hun smører, sprayer og doller seg - mer enn det jeg noen ganger har gjort. Hun har ofte fortalt og vist meg hvordan koppen fungere. Mer enn en gang har jeg fått bakoversveis når det kommer til hva hun egentlig vet. Foreksempel hvor babyene kommer ut. Leeeeenge sa jo hun at babyen kom ut av "knappen" (navlen) på magen. Men plutselig en kveld vi satt på badet, kom det fra hun "babyen kommer ut av musa. Det hulle der som vi tissa i". Fint, tenkte jeg. Da slapp jeg den pinglige samtalen - enn så lenge.

I dag igjen ga den lille kroppen meg totalt latterkrampe. Igjen var vi på badet. Vi hadde akkurat kommet opp av badekaret. Vi begge står i speilet med håndduker rundt oss.

Så sier Thea: Mamma, når æ blir stor så skal æ ha store puppa

Meg: Det får du heilt sekkert

Thea: Åsså skal æ ha hår på musa.


Jeg bare ELSKER disse gullkornene♥

Statusoppdatering

♥ Termin: 31Juli♥ 

♥ Uker på vei:25+2

♥ Uker igjen:14 lange uker..

♥ Kjønn: Lillesøster♥ Men Tony er bombesikker på at det er gutt.

♥ Navn: Noe som begynner på T. Eller kanskje vi skal bryte den helt å ta noe annet..Har bestandig likt navnet Vilde/Tilde. Thale er jo også et fint navn.

♥ Neste kontroll: Jordmor 10 Mai.

♥ Søvnmønster: Jeg sover som normalt. Våkner lett. Babyen holder meg våken på kvelden og på morgenen.

♥ Aktivitet: Kjenner spark som bare det nå. Fra helt ned i skambeinet til helt opp i ribbeina♥ Hele magen buler ut.

♥ Vann i kroppen: Ja.  Hunter støvlene mine kjennes ut som pølseskinn på beina

♥ Kynnere: Stort sett hele døgnet.

♥ Vekt: Plutselig gått opp nesten 5 kilo

♥ Strekkmerker: Alt for tidlig å si.

♥ Plager:  Kynnere.

♥ Humør: Som normalt.

♥ Utålmodig:Det er vell ikke lov så tidlig. Men vil gjerne at det skal bli sommer nå! Nå syns jeg tiden begynner å gå veldig fort. Å glad er jeg for det.

♥ Matkick: Nei, ingen ting. Alt som normalt. Men holder meg fortsatt til knekkebrød.

♥ utstyr:Vugge, en ullbody,vippestol, et pledd, koseklut, et nyfødt sett og saueskinn. Mye klær fra Finn.no. To nye tilskudd på hvite strikkadresser. Også kjøpt på Finn.

♥ Barnerom:Det blir nok lekerommet til Thea etterhvert. Thea trenger nok litt tid før hun vil "gi fra seg lekerommet".

♥ Melk i brystene: Nei

♥ Tungt: JA.. Det går ikke i samme tempo. Trenger pauser når jeg skal gjøre noe.

♥ Høygravid:Langt i fra. 

♥ Hodet festet:Nei

♥ Leie: Merker at det blir trangere der inne. For det meste ligger babyen med hodet ned. 

♥ Tanker om fødselen: Om det går like bra og fort som med Thea, blir det bra.

♥ Sykehusbagen: å nei du.
Les mer i arkivet » August 2013 » Juli 2013 » Juni 2013
Jeg heter Therese og er en jente på 23 år som er mamma til verdens fineste jenter som er født 2 September ?09 og 23 Juli ?13.
I Januar 2012 flyttet vi fra Vesterålen og til Vakre Lofoten, da pappa Tony fikk seg fast jobb. I en alder av 22 år var vi begge ferdig utdannet som ambulansearbeidere.
Kos deg med de fine bildene mine, og hyggelige lesning. Hyggelige kommentarer blir jeg veldig glad for.

Og du..ta ikke ALT så dønn seriøst av det som står her. Noen av tekstene mine er ekstremt overdrevet bare fordi at det skal være morsomt å lese.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Instagram

Mine prinsesser

Photobucket Photobucket

Kategorier

Arkiv

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak mammaoglillemor. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Designet vises best i Safari og Google Chrome. Designet er ikke tilpasset mobil/iPad/iPhone. Noen forskjeller vil forekomme i Firefox.

Design og koding av Mamma Moen Design
Photobuckethits