Lurt av en 4 mnd gammel baby

Lille Baby makrell som holder det gående til det er leggetid for voksne. Makrellen legger seg fint for å sove kl 19. Men på slaget en time etterpå er hun lys våken, sint og lei. Og til tider irriterende lys våken og blid. Og siden pappaen ikke klarer å motstå når blidfisen slår til, er det mammaen i huset som står for leggerutinene. Rart at de mannfokene skal være så forbanna lett å overtale. Smil og le litt, så får du komme opp i stua. Det har nemlig Kaja funnet ut av. Pappaen er lurt av en 4 mnd gammel baby.

En blandig mellom sliten, trøtt, vondt i munnen og kanskje litt luft i magen - det høres i hvert fall slik ut. Det braker sånn inne på rommet hennes på kveldstid, at i går fikk jeg slylden for fisen. Men søt er hun, selv om hun ikke vil sove når jeg trenger det aller mest. Hun har vært så flink siden hun kom til verden, så en eller annen gang måtte jo hun også tulle litt på kvelden. Det er jo  nesten obligatorisk når man har fått baby. Man forventer sene kvelder og nattvåk. Heldigvis sover hele gjengen på natta. Om ikke, så hadde denne mammaen dratt av seg noen hårtufser.

Og nå, som lille makrellen min sover - så skal jeg bake babytreff-snurrer. For i dag er det vår tur til å ha besøk av så mange flotte jenter & babyer. Og avisen kommer i tillegg. Så det blir super spennende. Ha en nydelig dag!

 

To blå

To små blå kuler som titter opp på deg. To små blå kuler som speider etter deg hele tiden. To små blå kuler som lyser opp når hun ser akkurat deg. To små blå kuler som blir fylt med tårer når noe er leit. Øynene lyser av nyskjerrighet. Nyskjerrig på livet. Og hva det har å by på.  Ofte ligger hun bare her å titter - hun ser seg rundt.

I kveld er disse nydelig blå øyene lukket. Hun sover og heldigvis for det. Pittelillemor er plaget med tenner for tiden. Det er absolutt ikke like enkelt å bare være 4 mnd å skal få tenner. 


God natt♥

Den siste halvtimen..

Du som mamma vet at den siste halvtimen på ettermiddagen kan være hard for både små og store. Ikke vil de ligge på gulvet, ikke vil de leke og heller ikke synge en sang. Man duller og tuller -men nææ, ungen er like misfornøyd. 

Opp av sakosekken, av med strømpebuksa og synge litt. Ikke bra nok. Ungen rynker bare på nesen, å er tydeligvis ikke fornøyd med underholdningen. Thea prøver - hopper opp og ned i sofaen ( åhh, har jeg sagt det mange ganger at DET IKKE ER LOV Å HOPPE I MØBLENE). Ungen smiler nesten....

Så prøver pappaen - hoppe litt på fanget, må gråte litt, leke fly - nææ ungen syns heller ikke det var så gøy.

 

Og når endelig klokka bikker lalletid løper du nesten inn på badet med ungen i armene. Badetid og stell - her gjelder det å dra ut tiden i det aller lengste. Den følelsen da du kommer ut av badet med en nybada baby, som i tillegg er trøtt - men nå blid som ei sol, DEN følelsen er herlig. Og da hun slokner med en gang hun treffer puta, DEN følelsen er også ganske så god.
KAJA - oppdatering 4 mndWow, 4 mnd har allerede♥  Lille Kajamor som stadig overrasker oss. Nå føler vi at vi alle sammen kjenner lillesøster. Og det er liksom ikke "bare min jobb" lengre. Kaja er stort sett blid og veldig fornøyd. Hun elsker å prate, som sin søster og mamma. Hun har til de grader funnet stemmen sin, og den bruker hun høylytt. Om du legger henne på gulvet ligger hun ennå pal. Hun har med andre ord god tid. I det siste har hun fått øyenene opp for leker, og det er jo kjempe gøy. Hun er blitt ei selskapssyk frøken som ikke liker å ligge så alt for lenge alene på gulvet. 

Hun smiler når de som er henne nær og kjær snakker til henne. Hun er kjempe kilen i nakken, ryggen og under armene. Hun ler høyt og lenge om du tuller med henne. Hun elsker at vi bruker kroppen hennes til å tulle med. Om jeg drar armene over hodet henne, da hyler hun nesten av fryd.


Kaja elsker fortsatt å sove i vogna. Aller best er det hvis jeg triller i det ustanslige. Da kan hun sove i en evighet. Men det går helt greit å sove inne eller om vogna står i ro på trappa. Som regel sover hun 2-3 ganger iløpet av en dag. På formiddagen sover hun lengst, noen ganger opptil 3-4 timer.  Siden hun var 6 uker er hun blitt lagt i egen seng på rommet sitt. Men da mammaen er alt for trøtt på natta, havner hun alltid sammen med meg. Ingen ting er så herlig som å våkne til en liten babyfot i magen, en finger i øret og babypludring.

For inntil 2 uker siden ble Kaja fullammet. Nå har vi sakte begynt med grøt til kvelds. Noe som ikke helt er falt i smak, ennå i hvert fall. 

Ellers er Kaja en super sosial baby, bare at hun ikke vet det selv engang. For hun sover som regel når vi er ute på farten. Hver onsdag er vi med på babysang, da vekker jeg henne slik at hun får være med. Trilleturer sammen med andre mammaer og babyer gjør vi stort sett hver dag. Og for å ikke glemme barseltreffene våre. Vi er med på ei herlig barselgruppe♥

 

Hun er herlig, selv når hun..


Trøttebabyen på bildet var ikke mye trøtt på denne fredagskvelden. Er ikke det typisk? På de 108 dagene hun har vært i livet vårt har hun bestandig tatt kveld i mellom kl 19-20. Men i dag, når Thea er på overnatting og Tony er bortreist - da skal hun være våken. Godteriskåla står urørt og isteen min er blitt varm. Bittelillemor hadde mye på hjertet i kveld, så mammaen var pent nødt til å høre på. Skreket seg hås har hun også klart. Til slutt tok trettheten over, og den lille kroppen ble sliten. Resten av det hun har på hjertet kan jeg høre på i morgen. Hun er herlig, selv når hun gråter♥

Nå skal jeg ryddet litt mens jeg venter på Senkveld. Ingen ting som minner om helgevask i dette huset. Men pytt pytt. Nå skal ørene hvile og kroppen. 

God helg!

Kaja`s ønskelisteLillLam dress og tøfler finner du HER. Ønsker dette i str 74. Hylle og gulvteppe fra Bohus.  Babycall fra Elkøp. Ellers ønsker hun seg klær i ULL. Joha og Name It har gode, billige og minst fine klær Til jul må Kaja ha str 68 i klær.

Smokk eller kos? Trenger råd

Se på den bustesveisen da!♥ Gøy å ha en baby som faktisk har litt hår på hodet. Gud, så mye tyn vi fikk da Thea var totalt skallet til hun var over 1 år. Fra bustesveis og over til noe annet -  kos og smokk. Alle som er foreldre kan med hånda på hjerte si at smokken eller kosen har reddet og hjulpet dem i mange situasjoner. Ikke vet jeg hva som er med mine barn, for ingen tar smokk. Nå har vi prøvd i 3 mnd med Kaja, og vi har smokker i alle former for mange hundre kroner i skuffa.

Så da smokken er et tapt prosjekt tenkte jeg at å ha en kos er perfekt. Så hvordan går jeg frem? Noen som har barn som er avhengig av bamse,klut o.l gi meg tips.

KAJA - oppdatering 3 mnd


Tiden flyr i godt selskap, er det ikke det de sier? Det stemmer i hvert fall med vårt lille selskap. Dagen suser avgårde. Føler vi nesten nettopp har stått opp, før vi igjen tar på nattdrakten. For det er samme rutine hver kveld på bitte lillemor. Å det har det vært siden hun var 6 uker gammel. 

Men nå har hun passert den ene viktige linja. Vi er fordi den første fasen av babytiden. Nå kjenner vi Kaja ganske så godt. Hun er også mye mer med i familien. Hun krever mer av oss, og vi gleder oss bare til hun vil kreve enda mer. Hun prater og til tider roper hun. Hun ligger stort sett på gulvet i babygymmen enten på magen eller på rygg. Babygymmen har nemlig blitt det nye samligstedet vårt i familien. Det er på gulvet de kule er.

Kaja fullammes og er fornøyd med det. Men det er ikke til å stikke under en stol av vi gleder oss til hun er blitt enda 1 mnd slik at vi kan begynne å teste hva hun liker. Bitte lillemor er fremdels veldig glad i å sove. Vi starter dagen som regel i 7-8 tiden. Og allerede en time etter vi har slått opp øyenene er Kaja klar for å lukke dem igjen. Da sover hun oppe på gjesterommet i senga i et par timer. På formiddagen har hun som regel en skikkelig lang blund på 2-3 timer, før hun igjen sover en siste liten blund i 17 tiden. Da er det så vidt hun klarer å holde seg våken til hun igjen legger seg kl 19. Vi bader eller dusjer hver kveld. Dette syns jeg er en fin måte å avslutet dagen på.

Hvor mange ganger hun er oppe iløpet av natta har vi ennå ikke noen faste rutiner på, men det blir noen ganger iløpet av natta. Men ingen av oss er våkne, så det går fint. Kaja legger seg i sin seng på egent rom, men så trøtt som jeg er på natta - havner hun i babynesten samme med meg.

Og hvordan har mor det? Jotakk, bare fint. Selv om jeg fikk et lite slag i tryne da jeg gikk på vekta i dag. Denne ammingen hjelper ikke så mye som de sier. Her må det nok større tiltak til om jeg skal tilbake som normalen. Men bortsett fra det så er det veldig fint.

Ha en fin kveld♥

Vinneren av give away

Vinneren av Barbie give awayen ble Karoline. Du hadde ikke lagt igjen e-postadressen din. Send meg den, så får du premien din snart i posten.
Ny sjef

Ikke er det han som tjener mest, som er tyngst og lengst. Ikke er det han som kjører best ( i følge han selv), han som bytter dekk på bilen eller han som er bautaen i familien. Det er heller ikke hun som er eldst, hun som har mest roller i familien - mamma, kokk ( når pappaen er borte), sykepleier, underholder og tryggheten. Det kunne forsåvidt har vært den mellomste familien - og hun var akkurat det i 4 år, før den nyeste, ferskeste og minste babygullet kom - jeg snakker om sjefen i huset. For den rollen har Kaja tatt over. Hun rekker nok ikke mer en litt over en halv meter, og muligens 6 kilo ( fløtepupper). Ikke kan hun kommandere, men hun kan rope eller skrike sin missnøye. Og når hun er glad og fornøyd ,gurgler hun høyt og ler!

En sjef med bare 12 ukers erfaring er ikke alltid den beste. Hun vet ikke det beste, selv for seg selv. Men gud det finnes krutt i den lille kroppen. Å når hun først setter i gang, så spretter vi alle mann opp å vet ikke hva godt vi kan gjøre for henne. 
Som hun bestandig har vært hos oss

Noen dager føles det ut som Kaja har vært her bestandig og noen dager føles det som hun  er helt fersk for oss. 12 uker i dag har den lille kroppen rukket å blitt. Jeg hører hele tiden " må du huske å nyte tiden, den går så alt for fort". Joda, jeg nyter virkelig noe av det. At hun smiler og ler når hun ser meg ( endelig litt kontakt med henne) at hun er begynt å "prate". Ingen ting er så herlig i et par mammaører som en baby som er ivrig med å fortelle. Jeg nyter at hun er så snill ( noen sier at babyer ikke verken er slem eller snill, og det er jeg forsåvidt enig i). Jeg nyter at det aldri har vært noe problem å legge henne for kvelden( bank i bordet). Jeg nyter at hun elsker å sove i vogna, for da kan jeg trille i evigheter - noe som jeg elsker.

Noen ganger må jeg ta meg selv i å tenke at alt blir jo veldig mye enklere om hun bare blir litt eldre.For da kan storesøster være mere med, og pappaen kan hjelpe ennå mer til.

 Dukka vår♥Give Away - meld deg på

Har du ennå ikke meld deg på Give Awayen min der du kan vinne ei barbiedukke, så gjør det HER#konkurranse #mammablogg

KAJA - oppdatering 2 mnd

Hei og hopp hvor fort tiden går. Lillejenta vår har allerede tippet over 2 mnd! Jeg er ingen nybakt mamma eller i barsel lenger.I over 2 mnd har vi vært en familie på 4. Vi holder fortsatt på å bli kjent med hverandre, både på godt og vondt. Vi lærer stadig noe nytt, vi oppdager stadig nye ting med lillesøster.  Det er selvfølgelig jeg som har mest med Kaja å gjøre. Og da jeg som kjenner henne best. Men du kan tro pappaen var stolt da han fikk henne til å le.


Siden sist:
1:  Kaja ligger mye på gulvet. Hun har oppdaget lekene som henger rundt henne. Og hun søker mot tv og lys. 2: Ull - det er blitt kaldt ute. Vi har tatt i bruk ullklær. 3: Sol - den siste mnd har vi hatt knallvær. 4: Hele familien har vært snørrete, liten som stor. Heldigvis er vi vikinger som står han av. 5: Kaja og jeg er stort sett mye på farten. En av tingene vi er med på er babysang. 6: Denne mnd begynte vi med nr2 bleier. 7: Smilie-babyen vår som er blitt så flink til å "prate" og hun ler. Hun kjenner igjen ansikter og stemmer. 

Spent på hvordan ting har forandret seg til neste måned. Da er det også tid for 3 mnd kontroll og sprøyter hos helsesøster.

Hvem er hvem?

Søskenlik? Tørr du gjette hvem som er hvem?Mange får bakoversveis da dem ser ned i vogna å ser på lille Kaja - tro kopi av storesøster er en helt vanlig setning. Tro kopi? Tjaa, kanskje - men lille Kaja er en helt annen baby enn storesøster. Eller er det bare vi som er roligere, og da blir babyen automastisk roligere. Det obligatoriske spørsmålet etter man har fått et barn er " hvordan går det?".  Da vi fikk Thea pyntet jeg på svaret å sa det gikk fint. Skulle jeg si " nei ikke så bra. Jeg gråter, babyen gråter - hun vil ikke sove, ikke spise rett osv. 

Nei, ingen forventer å høre et slikt svar. Nå er det andre boller.  Jeg pynter ikke på svaret, men sier " egentlig skulle alle foreldre ha blitt tobarnsforeldre med en gang. Alt er så mye enklere med nr 2. Hvorfor sa ikke noen det til meg før? Det er veldig deilig at vi som foreldre har mye mer kontroll på situasjonen nå enn den gang for 4 år siden. Og det er tydelig at Kaja også merker. 

Hva er din erfaring med å få barn nr 2?

Den aller første..

Hei & Hopp! God morgen fra huset på toppen. I dag er det duket for den aller første kontrollen for Kaja. En litt forsinket 6 ukerskontroll. For lillesøster er 8 uker i dag ♥Ha en flott dag alle sammen!

Før jeg er ferdig med å blunke

Om dagene skal gå like fort som dem gjør nå - kommer jeg til å ende opp som bestemor før jeg er ferdig med å blunke. Herligheten, vår lillebaby er blitt 7 uker! Tiden i permisjon er ikke til å tulle bort, for dette går fort. Dagene mine til nå har blitt brukt til å trille tur, kafe med venner og kollegaer, babysang og tid på sofaen. Kjenner at det knirrer i lilletåa når det blir dårlig vær,å vi blir nødt til å være inne. Jeg er overhode ikke skapt til å sitte inne. Heldigvis har vi en baby som sover best i fart. Ikke i bokstavlig forstand. Sover som en stein både i vogna, i bilstolen og ellers der hun blir finner det behagelig. Vi har til *bank i bordet* ikke hatt ei eneste våken natt, og heldigvis for det. 

Nå øver vi oss på rutiner.Kaja er nemlig litt for godt vant med vugging, så derfor må det nok vugges i søvn. Men når hun sovner, da sover hun i egen seng på rommet sitt. Det er deilig når man plutselig får alenetid på kveldene igjen. 


Så ofte som jeg kan kommer jeg til å blogge. Men først og fremt blir tiden og oppmerksomheten rettet mot alt det livet mitt her og nå. Jeg er fortsatt super aktiv på instagram, så om du ikke følger livet vårt der, så gjør det . Du finner oss på Mammabunes. Og så vil jeg si tusen takk til dere mange hundre som er innom her hver dag å ikke finner noe nytt. 

Sove? Nei, det er jeg ferdig med.

Man vipper, bysser og traller - min lille sovebaby har forandret seg til et lite minimonster når det kommer til soving. Hun har tydeligvis sovet i fra seg de første ukene av sitt liv, så nå er ikke det så viktig lenger. Hun sover så lenge det er bevegelse. Og en gang i skuddåret sovner hun av seg selv, stille og rolig i sin egen seng. Nevnet jeg at det har skjedd 3 ganger bare? Så bortsett fra at jeg stort sett aldri har armer eller bein ledig, for de vipper eller bysser - så har vi det fint. Heldigvis sover hun hele natta, så da får man slappe av.Endelig helg - og vi skal bruke lørdagen på barnebursdag. 11 unger i alderen 2 til 5 år skal ramponere huset. Flott. Thea gleder seg om en liten unge. Hun har ikke snakket om noe annet i det siste.

God helg!

My life be like - Den første måneden

 

Bildet beskriver veldig godt hvordan den siste måneden i mitt liv har vært. Den aller første måneden i Kaja sitt liv:


Nr1: De første ukene etter fødselen blør du en del. Så bind i alle størrelser var en stor del av hverdagen min. Nr2: Ammebh`er i alle størrelser, farger og fasonger. Det gikk den del av disse de første ukene. Så det gjelder å ha MANGE! Nr 3: Min kjære trofaste Iphone som er blitt 4 år. Jeg har nesten ikke "hatt tid" til å sitte på dataen etter at Kaja kom til verden. Så mens jeg ammer eller blir brukt som soveplass oppdaterer jeg meg på omverden og instagram. Nr4: Redning til en sliten og bleik mamma? Nei, men man føler seg plutselig litt bedre med litt farge i kinnene.

Nr5: Ammeinnlegg. I begynnelsen måtte jeg både ha to og tre i for å klare å holde meg tørr. Gikk noen pakker med ammeinnlegg de første ukene. Nr6: Bleier i str 1. Pitte små søte bleier. Nå har vi akkurat begynt med nr 2 bleier.  Nr 7: Gulpekluter. Vi har tydeligvis fått en baby som både må må dunkes på rompa og strykes på ryggen. Hun raper som en mann. Og jeg har lært at kluten må aldri være langt unna da denne babyen kan sprut spy om hun er for ivrig i matfatet. Har skiftet noen ganger i uka på senga fordi hun spyr ut hele madrassen. Nr 8: Mine kjære klær som er gode, behagelig og ikke strammer. Jeg har ikke pakket bort gravidklærne ennå. De første ukene er det digg å gå i vide klær. Stress ikke med å få på deg de gamle klærne. Og siste men det aller viktigste Nr9: Baby Kaja. Der jeg er, er hun ikke langt unna. Jeg er tryggheten, den enste hun kjenner og maten hennes. 

Tror hvordan bildet endrer seg til neste måned. Blir spennende å se! Ha en flott uke.

KAJA - oppdatering

1 mnd har gått siden vi ble 4 i familien. En tid fylt med lykke og glede. Kaja er det de eldre vi kalle en snill baby. Hun sover, spiser og bæsjer.  Hun sover hele natten avbrutt med en til to måltider der ingen av oss egentlig er våken. Hun er den som sover lengst i familien. Hun liker å være på badet der det er varmt og godt. Hun blir rolig av vann fra springen og når noen pusser tennene. Kaja er veldig glad i å bade.  Hun sover ekstra godt når hun får ligge på noen, eller når vogna er i bevegelse. Hun gråter ikke, bare roper. Å det gjør hun om hun blir liggende alene for lenge på gulvet. Hun både smiler, ler og gråter i søvne. Hun kommer nok til å bli like glad i å prate som mammaen og søstra, for allerede nå prøver å "prate" med oss. Kaja er også like sta som sin søster.

I dag på sin 1 mnd-dag smilte hun også til meg♥ selvfølgelig var det ingen andre enn oss to hjemme.
Hei. Det er jeg som er...

Hei. Det er jeg som er Kaja. Etter nesten en uke som navneløs ble endelig mamma og pappa enige.  Det er jeg som har gjemt meg i magen i nesten 9 mnd. Det var jeg som kom til verden i rekordfart. Som den eneste og den største jenta på føden - det er meg. Jeg bruker dagene på å sove, sove litt til og bæsje. Å spise selvfølgelig.  Hørte rykte om at jeg hadde lagt på meg nesten et halv kilo på 4 dager. Så har jeg det godt. 

Verden virker så stor, så jeg liker best å sove. Jeg liker ikke å gråte. Tror ikke jeg kan gråte en gang. Nå skal jeg bare bli bedre kjent med mammaen, pappaen min og storesøster. Så får dere høre mer fra meg etterhvert♥

Les mer i arkivet » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013
Jeg heter Therese og er en jente på 23 år som er mamma til verdens fineste jenter som er født 2 September ?09 og 23 Juli ?13.
I Januar 2012 flyttet vi fra Vesterålen og til Vakre Lofoten, da pappa Tony fikk seg fast jobb. I en alder av 22 år var vi begge ferdig utdannet som ambulansearbeidere.
Kos deg med de fine bildene mine, og hyggelige lesning. Hyggelige kommentarer blir jeg veldig glad for.

Og du..ta ikke ALT så dønn seriøst av det som står her. Noen av tekstene mine er ekstremt overdrevet bare fordi at det skal være morsomt å lese.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Instagram

Mine prinsesser

Photobucket Photobucket

Kategorier

Arkiv

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak mammaoglillemor. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Designet vises best i Safari og Google Chrome. Designet er ikke tilpasset mobil/iPad/iPhone. Noen forskjeller vil forekomme i Firefox.

Design og koding av Mamma Moen Design
Photobuckethits