O`hellige tid

O` hellige adventstid og alt det koselige som hører med. Her i huset på toppen er alt i sjønneste orden. Så nå kan jula bare komme. Syv slag er for lengst bakt, huset er totalt vasket og ryddet og alle julegavene er kjøpt,  og pakket inn.

I whish! - Bildet under beskriver vell tider og stunder hjemme oss. Selv om jeg er i permisjon sliter jeg overhode ikke støvkluten. Prosjekt Perfekt julebilde som dere ser resultatet av nedenfor kan også beskrive hvordan vi som foreldre følte oss da speedy nr 1 og 2 skulle i seng. Rimelig svette tilstander. Og når endelig det er stille, så stille at du kan høre ei mus - da slenger du deg på sofaen. Og da gleder man seg bare til neste dag. For da er det en ny dag med de aller herligeste barna♥Ha en flott kveld!

Pakkekalender

Hurra for snille besteforeldre som lager pakkekalender til Thea. Siden ingen av oss vet hva pakkene inneholder er det like spennende for alle.
På den aller siste dagen av 2011

Godt nytt år alle sammen! Håper alle sammen kom helskinnet fra rakettene og hadde en fin kveld.

Vi feiret slutten på 2011 på Sortland hos Ba (min svigerfar) og Gudmor sammen med småtantene til Thea. 

Her hjelper Thea gudmor å pynte nyttårsbordet.Mamma & Lillemor bruker ventetiden på å spille Hello Kitty spillet på Iphone.Thea hadde fått seg en god lur i vogna tidligere på dagen, så for frk hyper hadde ingen problem med å holde seg våken. Etter lek ute i barnehagen i 2 timer ( ikke ofte Thea er ute å leker kl 21 en lørdagskveld), var det veldig godt å sette seg rundt borde å spille Alias å spise godteri.

Klokka tikket mot 23, og Thea begynte å bli litt trøtt. Da var det bare å stille opp lyden på tv der det var musikk. Sjenke opp alkoholfri barnesjampanje å danse og spille litt gitar.

Her er klokka på tur til å tippe over til nytt år. Thea veldig klar for raketter.Så kom alle smellene og himmelen lyste opp. Thea ville inn med en gang. Men trikset med å holde henne for ørene hjalp, og Thea fikk med seg alle de fine rakettene på himmelen.

Så ble Thea trøtt og ville hjem. Da takket vi for oss, å kjørte hjem igjen.Så gjennstår det bare å si: Velkommen 2012!♥

Nyttårskavalkade 2011

Når jeg nå ser tilbake på året 2011 har det skjedd fryktelig mye på bare 12 mnd. Da vi begynte året 2011 var Thea bare et lite menneske, men nå - i utgangen av 2011 er hun blitt ei stor jente.  

I Januar tok jeg endelig fagbrevet. Det var de værste dagene i mitt liv. Jeg kan si med hånda på hjertet at det kommer jeg aldri til å gjøre igjen.

I Januar tok vi også oss en tur til våre venner i Lofoten, som det iløpet av året har blitt mange flere turer av.Det har blitt mange besøk til våre venner Rita og Morten. Og ungene har det like gøy hver gang. 

 

I Februar var Thea på sitt aller første karneval i barnehagen.

Vi har reist en del med Ba si Hurtigrute.

Vi byttet ut vår gamle skinnsofa med den store tøy sofaen som tidligere sto i kjelleren. Plutselig ei helt ny stue.

Påsken 2011

 

Noe syk i 2011 har snuppa vært. Da er sofaen ekstra god å ligge på.

I Mai ble jeg 22 år.

Vi reiste med hurtigruta til Lofoten for å dra i dåp.

 

 

I mai hadde vi ti dager med barnefri da Thea var i Tyrkia sammen med Mo.

 

Og da Thea kom hjem fra syden fikk hun vannkopper. 5 vannkopper og en unge som var lite preget av sykdommen. Heldigvis!I Mai var det full sommer her i Nord

Sommer 2011 var like fin.

 

Jeg har til og med bada i havet i Norge i år!St hansaften feiret vi på Hestøya sammen med venner og familie

 

Jeg var en smule sprek å gikk på toppen av et fjell tidlig en morgen sammen med mamma. Det ble ikke så mange turer opp dit etter den gangen.

 

I juli dro vi 3 til Bulgaria i en uke. Vi hadde bare 3 dager med sol, og Thea var syk 2 av dem. Men vi hadde en knallfin ferie, og vi stor kosa oss.

 

Vi har lekt turister i vakre Lofoten sammen med Mo iløpet av sommern.

 

Vi har vært på mange turer i skog og mark. Dette året fikk Thea øynene opp for alt av bær som finnes i skogen.

 

Ei stund føltes det ut som sommeren varte evig, for vi hadde stort sett fint vær hele tiden.I sommer var Mamma & Lillemor på fotohoot på en strand. Vi sitter igjen med mange fine bilder etter den turen.
I spetember fylt Thea 2 år. Bursdagen hennes ble feiret 3 dager til ende. Hun hadde barnebursdag ute i barnehagen hennes i solskinn og 10 venner.

 

Så kom høsten snikende på oss. 

Tony fikk plutselig fast jobb i Svolvær. Og siden jeg hadde sagt at den gangen han fikk fast jobb, skulle vi flytte etter. Jeg holdt mitt ord, og da November kom dro vi på vår første visning. Og noen dager etter la vi inn bud, og vant budrunden.Så kom Desember snikende inn på oss. Og vi startet jakten på julestemning og nissen.

I Desember hadde vi visning på huset. Etter 2 visninger på ei uke ble leiligheten vår solg på lille julaften.

Jula 2011 ble feiret sammen med Mo og ei venninne. Pappa Tony var på jobb på 3 året på rad.Nyttårsaften skal vi feire på Sortland hos Ba og gudmor.

Så må jeg få si til alle der ut som har vært innom bloggen min dette året. Tusen takk!, og en ekstra takk til dere som la igjen en kommentar, og et bukk, nikk og nei til dere som kom tilbake for å lese mer♥ Jeg sitter utrolig mye pris på dere hele gjengen.

 

Så håper jeg at jeg ser dere alle sammen igjen i 2012!

 

Til besteforeldrene Fra Thea

Kall meg gjerne noe spesiell, men jeg liker å gjøre noe ekstra ut av gavene til alle besteforeldrene til Thea. Er ikke helt for den der trenden at alt skal kjøpes bare for å kjøpe noe. I tradisjon har Thea sine besteforeldre fått fotobok av Thea. Men i år ble det ikke helt tid til at jeg skulle lage alle bøkene for hånd. Da ble det en bok laget på nett. Noen vil kanskje si det er super lett, men det var det jammen meg ikke. Brukte år og dager på det prosjektet også. Men resultatet ble knall bra!

Fotoboken til Ba og gudmor. Her er noen av sideneGaven til Mo og Ba fant jeg faktisk på Facebook på en Kjøp & Salg gruppe. En dame i Lofoten som annonserte at hun lagde puter og putetrekk på bestilling. Så da var jeg ikke sen med å legge inn en bestilling. Og sist vi var i Lofoten var vi lang opp i fjellet på en gård å hentet dem.

Her er Mo sitt putetrekk. Ba tok sin gave med på hurtigruta.


Julegaven til Mamor ble planglagt allerede i sommer. Da vi var på hytta hennes tok vi flere bilder av Thea i lufta med alle fjellene der hytta er i bakgrunnen. Og da Mamor så det ene bilde, sa hun at DET ønsket hun seg i julegave. Glemsk som hun er, husket hun ikke det da jula nærmet seg.. men det gjorde jeg. Så da bestilte vi bilde på lerret med ei hvit ramme rund. Jeg rakk ikke å ta bilde av lerrete, men det er dette bilde hun fikk.
 

Frk spinnvill

Denne frøkna her er ennå våken. Selv om det er straks 2 timer siden dette bilde ble tatt, og da var hun på tur i seng - er hun nå kommet inn i stua igjen. Med diskotek på rommet i form av synging og dansing måtte jeg bare gi opp. Selv ikke pappa Tony på tlf fikk roet henne ned. Ungen var og er spinnvill.

Kanskje ikke så rart ungen ikke vil legge seg når blant annet dette står i stua å venter på henne.

Nei man får vell bare sitte her sammen med Thea å la henne leke seg ferdig, før vi prøver en gang.

Det første

Vi er nødt til å kjøre to antrekk i dag, siden snuppa er ikke den som spiser finest her i verden.

Det handler om å slappe helt av

Selv om vi ikke er så mange her i huset i år, er flust av pakker under treet vårt.Og for de som ikke klarer å sette seg ned å ta livet med ro i jula, se og lær fra ei som gjør dette hver dag.

Slik kobler man helt ut.
Folkeskikk har man selv om...

Kvelden før den store dagen. Snuppa er langt i drømmeland. Mammaen måtte ha seg en pause i ørene og i hodet. Om det er stemning og spenningen som gjør at lille frk Hyper er overekstremt hyper dag er uvist, men hun har nesten klatret på veggene. Kanskje ikke så rart - da Mo har skåler med nammename stånde fremme som frk Hyper selv kan forsnyne seg av. Men det er jo bare jul en gang i året, så da er det lov.

Folkeskikk har man, selv om man har veldig lyst på kake. Her venter man på at Mo skal si Væresegod.Om det var mammaen eller ungen som hadde veldig lyst til å åpne en pakke skal være usagt. Gøy å ha noe nytt å leke med på kvelden.

Ren kropp før julaften er viktig.

 

Nyt siste kveld før julaften folkens. Ha en fin kveld♥

Muligens hun har forstått det

Thea har muligens forstått at det er juleferie, og velger da å sove to timer lengre enn det hun har gjort de siste dagene. Herlig for mammaen som var på klassefest i går, og kom da ikke hjem før midnatt.

Nå ligger både videokamraet og speilrefleksen på ladding. Alle pakkene våre er pakket i poser å står i gangen, og kofferten vår er nesten ferdigpakket. Pappa Tony er kommet seg på jobb, og vi slapper av i sofaen med Julemorgen. I dag drar vi til Mo som har bursdag i dag.

Ha en fin lillejulaften♥

Født med ski på beina

I ettermiddag har vi hatt en liten julaften hos svigerfar. Det måtte bli slik siden Tony går på vakt den 23 , og det er mange som vil se snuppa før jul. Vi spiste oss stapp mette på kalkun og gele, før vi bunkra oss alle sammen rundt juletreet for å åpne noen få gaver. Thea fikk et par, men hun brydde seg bare om den aller størst. Det var nemlig ski. Hun fikk dem på seg med en gang og tok flere runder rundt i stua. Den ungen må være født med ski på beina, for å gå på ski - det kunne hun.

Tante si lille Tina var også der.

 Prøv å gjette hva vi skal i morgen ettermiddag?
Ha en fin kveld♥

Ikke for mye,for da..

Etter at alle folkene som kom på visning vra dratt, og jeg endelig fikk kom hjem igjen var jeg snar å hente eska med julepynt. Litt rødt må til for at julestemningen skal komme. Når det tydeligvis blir utelatt med helt hvit jul, her ligner det mer på grå/skitten hvit. Så får det bli rødt inne. Men må ikke ta helt av, for da får det motsatte kjønn spader.

Og med røde duker og to store gode røde puter i sofaen med julesang tekst på til og med, blir det vell jul her også. Men juletreet dropper vi i år. Ingen blir hjemme her, så da er det lite vits.

 

Har du pyntet til jul?

Slapp av!...

Slapp av.... det blir jul, selv om vi ikke er i mål med alle julegavene ennå. Vi fikk unna noen til i dag.. Så iløpet av neste uke tar vi et skippertak å få unna resten. Mor i huset fikk til og med lurt med seg en liten ting til meg selv. En juletopp som jeg tenker blir fin på julaften. Nå er det sofatid med cola og iskalde mokkabønner.

 

Kalendergave

Det var ei stk Thea som var super stolt av kalendergaven sin i dag. Hun ville ut med en gang å prøve den i "regnet".
Ikke helt i vater, men vi er fornøyd for det er i rosa og lilla!

I dag fikk vi også gjort noe "julete". Planen var at Thea og jeg skulle kose oss sammen med dette i ettermiddag. Men jeg kan vell trygt si at mammaen og pappaen i huset tok all styringen til slutt. ALLE som har satt sammen et pepperkakehus vet at det står som regel ikke på første forsøk. Selv om det ikke er helt vater, så er vi fornøyd.

Det rosa og lilla pepperkakehuset vårt. Voktet av Thea og meg♥
Jakten på nissen

Jepp, for det er det vi gjør. I ettermiddag har vi på nytt vært på julegateåpning. Vi fant til og med et lite nissetog som vi gikk sammen med. Fremst i rekka pressa vi oss, slik at avisen fikk bilde av oss. Så startet jakten på nissen - og sekken med nammenam i, som Thea sier. Hun hadde IKKE glemt hvor snill nissen var med henne sist, så nissen måtte vi finne. Og nissen fant vi. I et kaos av små unger, ungdommer og foreldre som var like desperate som meg for å få nissepakke . Med ungen på armen bana jeg vei gjennom folkemengden å fikk nappa til meg en pose med godteri som egentlig skulle til en ungdom. Når begynte de liksom å tro på nissen? Nei, da fortjente min unge den mye mer - som faktisk tror på nissen.


Thea godt fornøyd med min innsats for å få godteposen - for oppi var det mye godt. Å fikk jeg smake - nei, hun skulle ha alt selv. Det er takken♥

1 søndagen

1. søndag i adventHa en fin dag♥

Akkurat DET blir ikke glemt med det først

To lag med ull, regndress, nissekjole og refleksvest dro vi ut for å gå i nissetog. Vi er da nordlendinger. Vi er "vant" til dårlig vær. Ingen orkan stopper oss.

Det var flere som trosset været å gikk i tog sammen med oss. Julemusikk og sang ble spilt. Nesten slik at jeg fikk julefølelse - mangler bare snøen. Kom, kom NÅ!


(bildet er lånt av venninna mi)

Til og med nissen hadde tid til å stoppe innom vår lille by for å hilse på oss. Thea måtte ha flere forsøk før hun endelig turte å gå bort til nissen. Og hun var ikke lite høy i hatten da nissen ga henne en pose med godteri. Akkurat DET blir ikke glemt med det først. Vi får håpe at julegrana ennå står i morgen tidlig. Ennå verre vær er det meldt. 

Julebrev

Som jeg skriver i brevet til min kjære mor at i denne tiden der mobil og facebook har tatt over all kommunikasjon er det ekstra hyggelig å få et ordentlig brev i postkassa. Dettte er mitt aller første julebrev noen sinne. Kankje jeg klarer å holde på det, at det blir en liten tradisjon?Skriver du julebrev?

Har du fått det noen ganger?

Alt handler om lister

Tidligere i dag satte jeg meg ned å skrev en liste over alle dem som vi skal kjøpe julegave til. Jeg er et typisk liste-menneske. Å ha en liste gjør alt så mye enklere.

Så etter barnehagen dro vi mannsterke til "stor byen" for fortsette julegavehandlingen. Når jeg sier vi så er ikke Tony innkludert i ordet vi. Jeg fikser alt som har med jul å gjøre. Slik har det alltid vært. 

 

Flere navn fra lista er nå strøket over og pengeboka er blitt mye smalere.Flere som har vært innom Kremmerhuset i det siste? De har fått inn så sinnsykt mye fint der, og selv om jeg ikke skulle bruker penger på oss - måtte disse to rammene med tekst bli med meg hjem. Blir perfekt i vårt nye hjem.Tirsdag er tv kveld her i huset. Vell og merke min tv kveld♥ Tony er jaget på trening slik at jeg får se "kvinnfolk programmene" i fred♥

Les mer i arkivet » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013
Jeg heter Therese og er en jente på 23 år som er mamma til verdens fineste jenter som er født 2 September ?09 og 23 Juli ?13.
I Januar 2012 flyttet vi fra Vesterålen og til Vakre Lofoten, da pappa Tony fikk seg fast jobb. I en alder av 22 år var vi begge ferdig utdannet som ambulansearbeidere.
Kos deg med de fine bildene mine, og hyggelige lesning. Hyggelige kommentarer blir jeg veldig glad for.

Og du..ta ikke ALT så dønn seriøst av det som står her. Noen av tekstene mine er ekstremt overdrevet bare fordi at det skal være morsomt å lese.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Instagram

Mine prinsesser

Photobucket Photobucket

Kategorier

Arkiv

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak mammaoglillemor. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Designet vises best i Safari og Google Chrome. Designet er ikke tilpasset mobil/iPad/iPhone. Noen forskjeller vil forekomme i Firefox.

Design og koding av Mamma Moen Design
Photobuckethits