Som ei innstilt

Det er når hele huset sover, bortsett fra deg selv at du merker hvor stille det kan bli. Bittelillemor er som ei innstilt klokke. Hver morgen er vi oppe litt for syv. Helt greit. Allerede en timer etterpå er hun mega trøtt å vil bare legge seg igjen. Så da få jeg nyte min aller første kaffekopp i fred. Litt data tid i stillhet mens barntv surrer( gammel vane å slå på NRKsuper).

Det er blitt jul i stua. Rød jul, slik som det skal være. Juletreet dropper vi år, siden vi ikke skal være hjemme. Huset var nyvasket. Men nå kan jeg skimte små maiskorn under spisebordet. Komme nok fra i går ettermiddag da vi hadde tacobord for 11 stk her. 8 voksne, 3 unger og 3 babyer var samlet. Utrolig koselig. Det kommer vi nok til å gjøre til en tradisjon.I dag får vi besøk. Og da skal det bakes med Regal. Spennende!

Ha en flott dag!

Hadde ikke trodd at jeg skulle bli..

Om du syns ting henger litt på halv åtte her inne, så har du nok rett. Jeg er rett og slett internett lei. Hadde aldri trodd at jeg skulle bli det. Men sånn har det altså blitt. Passer da ypperlig at jula står for tur. For da skal min gamle, men akk så kjære data få seg en vell fortjent ferie. Godt for den og ekstra godt for alle rundt meg. For dem slipper å høre tikkingen fra min ekstreme skriving på tastaturet eller vage svar på spørsmål, siden jeg er alt for opptatt med å sjekke Finn.

Det er bare noen små dager igjen, å jeg kan nesten ikke vente. Jeg er nesten verre enn et lite barn.Jeg oppfordrer alle til å tenke over den tiden de bruker på internett, data og tlf nå i jula. Begrens den så mye så mulig. Kos deg med de rundt deg. ♥


Det har vell aldri skjedd før

Å huffda, jeg har jo en blogg som jeg overhode ikke har tenkt på i helga. Det var det som slo meg da jeg atter en gang prøvde å få min lille speedy baby til sove da klokken bare var så vidt passert 04.30. Tjaa, kanskje vi bare da skal stå opp så får jeg i hvert fall noe ut av dagen, tenkte jeg. 

Egentlig så er man jo tullete som tenker slik. Men jeg har lært at om jeg da blir liggende å bli mer og mer irritert for at Kaja ikke vil sove noe mer, så blir det bare verre. Så da står man heller opp. Armer og bein gikk i hundre da hun forsto at hun hadde vunnet denne kampen, og vi sto opp. Sånn egentlig er det helt greit for meg å stå opp så tidlig, så lenge jeg ikke er trøttt. Men som en mammakropp og mammasinn har den lært etterhvert overleve på lite søvn. Utrolig kjekt til tider. I hvert fall nå som det er mørketid å mange sliter ekstra.

Planen for å stå opp så tidlig er da å aktivisere seg selv og babyen slik at vi igjen blir trøtte etter en time. No problemo. Men da jeg tar i døra på stua går strømmen. Fint, flott og supert!, tenkte jeg. Hva nå? Skal vi sitte her i bekkmørkna? Jeg måtte jo ha tv, data, kaffe og varme.

Det er lenge siden eller det har vell aldri skjedd, at jeg tenner flust av stearinlys og tenner i ovnen så tidlig. Nøyaktig en time etterpå ligger vi begge på sofaen å rimelig smal på øynene. Bittelillemor sovner med en gang, mens jeg blir bare liggende. Typisk!

På slaget en time senere er lille babykroppen like spinnvill i sofaenden, å da er det bare å komme seg opp igjen. Men NÅ er kroppen og hodet trøtt. Veldig trøtt. Da passer det ekstra fint at Jul i Svingen er på tv. Så kommer Thea ned trappa. Med håre alle veier. 

Så koselig det var her, mamma sier hun - før hun tar sats å hopper opp i sofaen sammen med oss. 

Nå skal jeg sove litt igjen. Det gjelder å ta igjen litt tapt søvn når man kan. 
Lykken i dag..

Lykken for meg denne 2 søndagen i advent er å få drukket kaffen min mens jeg sitter i sofen ( rart at hvor mye foranderer seg - før kunne det ikke falle meg inn å verken drikke kaffe eller å ligge på gulvet å nyte den). Lykken i dag er å ha en nydelig liten snill baby som sover så godt mens mammaen får gjort unna litt klesbretting. Lykken for meg i dag er at Thea kan sitte lenge for seg selv på kjøkkenet å tegne, klippe og lime. Lykken i dag er vi alle har det bra og er frisk♥

 Tenn det 2 andre lyset å vær snill og god mot alle rundt deg♥

 

Jeg har en plan

Titt titt, sier det store bustetrollet som har gjemt seg bak dataen. Store lilla briller, nyvasket bustet hår og en utvasket topp. Slurpende på kaffekopp nr 2. Det er Fredag. Tony har jobbhelg. Men jeg har en plan. Husmora slo til å går, å jeg lagde ferdige hvite kakemenn deigen som står i kjøleskapet. Så om det skulle bli for kjedelig i ettermiddag, har jeg deigen i kjøleskapet på lur. Heldigvis er været NYDELIG. Så i stede for å sitte her, skal jeg komme meg ut døra. 


♥God helg!♥

Hvor bor reven?

Promp, fis og bæsj og sånn.. Det er akkurat slik en 4 åring liker å prate om. Å når mammaen hiver seg med på lasset er å blir "like barnslig", da står hun bare der å måper til meg. Usikker på om hun skal skyte inn en eller annen bæsj eller om hun skal gå å hjemme seg under et bord.

Det hele begynte med en helt vanlig rev. Men her i Nord sier vi "RÆV" som også er et annet ord for rompe. Detter er jo hysterisk morsomt å si, i hvert fall når man egentlig mener den andre enn dyret. Så sier jeg til ungen da vi begge står på kjøkkenet:

veit du kor ræven bor?

Thea: ehhh... i skogen vell

meg: ja, kor i skogen?

Thea: i et hull - et revehull

meg: ja, et RÆVHÅLL

Ungen blir stor i øynene før hun stunderer meg nøye. Akkurat som hun trengte et lite sekund eller to på å koble hva jeg egentlig mener. Da holder hun seg for munnen mens hun fniser høyt. Så løper hun avsted til pappaen for å gjenfortelle hvor reven bor.
Med en liten tvist

Det er så typisk meg. Med en gang bloggen skyter i været både med lesere, mailer og kommentarer så mister jeg veldig lysten til å skrive. Tro om det er en indre "stemme" som sier at " hysj nå Therese. Må du ikke dele så alt for mye om dere nå. Det vil alltid slå tilbake på deg". Det har jo skjedd før, og det kan jo skje igjen. 

Jeg har vell den oppfattningen av at denne dagboken min ikke skal være en jobb for meg. Og om du som leser plustelig begynner å kreve ting av meg, da stille jeg meg på bakbeina med en gang. Det skal være gøy. Å gøy det er det. Det er gøy så lenge dere liker det jeg skriver. 

Jeg prøver å tenke på hver enkelt av dere som klikker dere inn på min blogg. Hva er det første dere tenker når dere kommer hit? Å du som aldri har sett oss på ordenlig. Du som "bare kjenne oss igjennom det jeg skriver". Tenker du noen ganger på om vi virkelig er slik som jeg beskriver?

Det tenker jeg når jeg leser en hverdagsblogg. Er det virkelig slik som forfatteren skriver?

Jeg håper at jeg klarer å skildre vår hverdag som slik som den er. Ikke svever jeg på rosa babyskyer, ingen perfekt husmor eller supermamma. Her er det bunn og grunn typisk familie hverdag med både oppturer og nedturer. 

Etter å ha lest det jeg skriver håper jeg at du sitter igjen med en følelse at dette kunne ha vært deg, eller at du kjenner deg igjen i det jeg skriver. Det er det som er min hensikt. At vår hverdag som er de aller fleste, - med en listen tvist, selvfølgelig. Det er vell det som gjør alle familier spesielle ♥
To ønsker

Jeg hadde to ønsker i går kveld. Det ene var at det skulle bli Tirsdag og det andre var at det skulle bli bedre vær, slik at man kom seg ut døra. Til nå er ingen av dem gått i oppfyllelse. Det blåser fortsatt like mye og det snør i alle retninger. Kjenner jeg blir ordentlig værsyk av dette. 


Ha en flott dag!


Plutselig følte jeg meg så...

Plustelig følte jeg meg så alene. Jeg satt å vugget Kaja i armene mine. Bare en time etter hun sovnet for kvelden, var hun uthvilt å ville stå opp. Så da ble jeg sittende der en stund. Med en baby som kjentes ut som en potetsekk. Trøtt, men skal ikke sove. Hun skal smile så fint til mammaen sin. Le litt, vise hvor høyt og mye hun kan prate. Selvfølgelig skal man sjarmere mammaen i senk når man egentlig skulle sove. 

På bordet i stua står tacoen som Thea og jeg skulle kose oss med. Thea har vært hos naboene i hele ettermiddag. Ute har det regnet i hele dag. Tenk, alt av snø som vi fikk dagen før - det er bare is og slaps igjen av. Skikkelig dritt vær.  Jeg og Kaja har bare vært hjemme i dag. Bortsett fra å hente Thea i barnehagen, en liten tur på postkontoret og på butikken, så har jeg kun snakket med unger i dag. 

Det gjør liksom noe med meg. Å kun snakke forenklet eller med babystemme. Ringer Tony nå  så blir jeg å svare med babystemme til han også.  Jeg følte meg alene fordi Tony er på jobb. Han har vært på jobb siden i går, å kommer ikke hjem før på Tirsdag.

Det er ikke det at jeg ikke klarer meg alene. Men det er så fryktelig kjedelig. I hvert fall når været er slik som det er.

Thea var ikke sulten likevell. Hun rørte bare et par maiskorn. Jeg stappet i meg en to lefser og masse saft. Thea hadde visst spist kake hos naboene. Jeg MÅ lære ungen å si i fra til meg når hun har spist og ikke spist.


Nå sover jentene. I hver sin etasje. Jeg var "streng" med bittelillemor. Når man først er lagt seg, får man ikke komme opp igjen. Heldigvis er hun ikke like sta som mammaen sin. Hun gir seg fort. Så har jeg  sendt melding til min kjære at han er savnet her hjemme og svar fikk jeg også.  Nå skal jeg slappe av resten av kvelden. Å pønske ut hva i alle dager vi skal bruke resten av helgen på.

Ha en fin kveld.

Jeg skal bare bare..

Tusen takk til dere alle nye mennesker som stakk innom her i går. Men ingen av dere la igjen en liten hilsen til meg. Noen ganger blir det som å snakke til en vegg dette her. Eller som jeg "snakker" med meg selv. Sånn sett er det jo veldig greit, for da tror jeg at alle i hele verden mener og tror akkurat det samme som meg. Tenk - da hadde det ikke vært krig i verden da. Ingen som trengte å mene noe stygt om noe eller noen eller være uvenner.

Og tenk om alle kunne ha det samme tidsperspektivet. Da ville mammalivet vært noe enklere. Enklere slik som når Kaja helst skulle ha hatt pupp i går, og når hun er trøtt skulle hun egenlig har sovnet for lenge siden. 4 åringen lever i si egen tidsboble. Hun stiller seg i rekken sammen med Albert Åberg. Jeg SKAL BARE BARE.

Er det da så rart at det fine søskenbilde jeg skulle ta av dem ble seende slik ut? Jo for storesøstra brukte så lang tid på å komme seg ned på gulvet sammen med lillesøster at hun ble sliten. Mannfolk og tid er et helt annet kapittel som jeg ikke en gang har TID til å gå inn på i dag. Men dere damer vet nok helt sikkert hva jeg snakker om.Om du skulle ta turen innom her en gang til i løpet av dagen vil du finne en liten give away!  Ha en flott tirsdag!

Godbiter fra..

Julemesse hører med før jul. I år intet unntak måtte mamma og jeg stikke innom. Selv om alle bodene ikke helt er etter min smak, fant jeg noen godbiter. Det kan fort bli litt mye strikka lester, dorullnisser, skjerf og lefser. De skal ha klapp på skuldrene alle disse damene som sitter år etter år å selger lester. De er flinke dem også. I en av bodene fant jeg pyntesmekke til Kaja, og i en annen fant jeg bukse til Thea. Buksa satt som støpt, så slik vil jeg gjerne ha flere av.

Jeg er ikke hysterisk når det kommer til hvilke produkter jeg bruker på ungene. Men etter at jeg fikk prøve forsjellige naturprodukter er det stort sett det vi smører oss med. Fra før har vi ringblomstsalve som jeg lovpriser. Men på Kaja sin eksem(?) funker den rett og slett ikke. Så da måtte jeg prøve denne.


Nå er bittelille og lillemor i seng. Mia ligger strak ut på rygg på sofaen med labbene rett til værs. Og jeg - jeg venter på at min mamma skal komme hjem med godteriet som jeg hadde så lyst på. Deilig å være hjemme♥
Ha en fin kveld!

Da er det OK

Det er når barna sover, du er i godt humør og husarbeidet går som en lek - da er det OK at Tony er på jobb. Da er det nesten litt deilig å sulle for seg selv. For en gang skyld tok ikke soafen meg med en gang ungene er i seng ( for det er som regel den jeg sitter i hele kvelden).

Dagen i dag har vært som en skikkelig permisjonsboble. Håper bare ikke at været i Lofoten har tenkt å fortsette slik. Sterk vind,regn og snø om hverandre. Jeg og Kaja har vært inne i hele dag. Jeg fikk til og med lurt unna hentingen av Thea i barnehagen. Jeg er ikke skapt for å sitte inne hele dagen uten å snakke med et voksent menneske. Utrolig kjedelig! I hvert fall når du egentlig planlegger å trene, men så bestemmer bittelillemor at HUN skal nemlig ikke sove. I hvert fall ikke mer enn 45 min av gangen. Så da ble treningen med tanken, i hvert fall for denne gang. Vaskemaskinen har fått gått varmt. Naboene må jo tro jeg er blitt gal. Allerede klokken 7 i morges rullet den. Ingen som kan si at vi sover bort dagen i dette huset. 

Bittelillemor er veldig grei. Hun slo på stortromma å sov 3,5 time ute i vogna på ettermiddagen. Så da ble det både tid til baking og lakking av negler. Dette er typisk ting som Thea elsker. Om hun får bestemme gjør vi det bestandig når vi er alene. 


I morgen kommer Tony hjem og hvis været er ok blir det babysang på oss. Trenger noen andre å snakke med enn en baby og en 4 åring. Selv om det er veldig koselig det også, men ikke bare hele tiden.

Ha fin kveld!

Barneklær - hva mener du?

Da Thea var baby elsket jeg å handle babyklær. Butikker som H&M, Lindex og Cubus var jeg ofte innom å brukte penger. Det resulterte i alt for mye klær til en liten baby. Men det det var jo så billig, tenkte jeg. Nå 4 år etter har Thea fortsatt mye klær, men på langt nær like mye. I forhold til Thea har Kaja ingen ting.

Da jeg ble tante for 2 år siden ga jeg bort mesteparten av klærne etter Thea. Det er gentlig helt greit. For behovet og smaken min på barnklær har forandret seg stort. For kan jeg vell si at mottoet mitt var " mye og billig". Nå er det heller,  "dyrt og få". Og aller helst kjøpt brukt. Jeg er blitt så glad i ull. Ull er gull!

Barneklær som ingen andre har er ekstra gøy.  Disse flinke damene som er så kreativ. Jeg var så heldig å få kjøpe en dress av Speiltvillingene. Den kjøpte jeg da Kaja var bare noen uker gammel, og den sitter som støpt ennå. Har fått mange fine kommentarer på den dressen. Hva mener du? Billig og mye eller dyrt og få?

Hvor handler du barneklær?

Hva skjedde?

Wow hva skjedde med statistikken min i går? Tusen takk til alle nye som fant veien hit.♥

Nå skal vi kjøre til Harstad på Gråttebadet. 

God helg!
Den tiden er over

Oppe før det er blitt lyst. Vi er oppe før dem som skal på jobb er stått opp. Den tiden da vi sov lenge er over. Egentlig litt godt det også. Da får jeg fulgt med på Thea før hun drar i barnehagen, og snakket litt med min bedre halvdel før vi suser avgårde. Jeg setter på kaffen, steller Kaja og kler på meg selv. Så hører jeg dusjen i andre etasje. Like etterpå hører jeg små barneføtter som kommer forsiktig ned trappa. Etter 3 mnd har hun endelig lært seg å være stille på morgenen.

Koffer e du opp nu, sier Thea med håret til alle veier. Hun la seg med vått hår i går.

Tenkte vi skulle si hade til dæ,sier jeg.

Jeg kler på henne mens hun ligger vannrett på gulvet. Noen dager er det lov å være ekstra trøtt, å i dag er tydligvis en slik dag.Heldigvis er det siste barnehagedag for denne uka, da barnehagen har planleggingsdager både Torsdag og Fredag.

Så kommer Tony ned, og før jeg vet ordet av det er de på tur ut døra. De har litt dårlig tid, så kaffe og litt mat foran tv ble det ingen ting av.  Da er det bare meg og Kaja igjen. Så spiser jeg litt,drikker ennå mer kaffe. Ligger på gulvet å prøver å få Kaja til å le ennå mer.

Så blir hun trøtt. Nøyaktig 1,5 timer etter at vi sto opp er hun lagt igjen. Og hun sovner før hun treffer puta. Da skal jeg drikke ennå mer kaffe, rydde på badet og finne frem klær til vi skal ut. Onsdag i dag å det betyr babysang og turning.Ha en flott dag!

Forskjellen på da og nå

En vanlig lørdagskvelden for noen år siden var å dålle seg på badet og drikke vin før man som regel drakk seg full,gikk ut på byen, nach og hjem - og søndag DÅRLIG! Måtte le litt da vi i går kveld stod begge to på badet med hver sin unge. Den ene gråt mer enn den andre. Den ene gråt fordi såret under plastret var nå grodd, og den andre gråt fordi hun var trøtt. Der stod jeg med badevann opp til armene i det nye skjørtet jeg kjøpte meg da vi var i byen. Nå kjøper jeg ikke klær lengre med tankte på at jeg skal ut på byen, men hvor praktisk og behagelig dem der.  Hvem hadde trodd at jeg, Therese skulle stå her med to barn i en alder av 24 år? 

I stede for å ligge halvdø på en søndag slik jeg ville ha gjort for noen år siden er vi nå oppe i det jeg kom hjem fra fest. Jeg har dusjet, satt på en maskin med klær og spist frokost før klokken er litt over åtte. Og før klokken er ni skal jeg være ferdig med å trene også. Den gamle livsstilen min er ikke så tristende lenger. Selv om bildene fra festen i går som florere på face ser veldig gøy ut. Men jeg vet at i dag er det jeg som har det best.
Kan ikke skylde på tidsklemma

Ti kilo dårlig samvittighet faller av skuldrene nå som jeg endelig kom meg ut av babybobla å fikk svette litt. Tidsklemma kunne jeg ikke skylde på lenger siden jeg har en baby som for øyeblikket sover best om hun får ligge i senga. Så det vil si at jeg holder meg mest hjemme på dagtid.Ha en fin dag!

Jeg er blitt en typisk

Jeg e blitt en typisk kaffedrikker. Jeg subler kaffe fra tidlig morgenen til langt på ettermiddagen. Å det har jeg begynt med nå etter at jeg ble tobarnsmamma. Jeg føler at jeg bare MÅ ha den koppen med kaffe. At jeg fortjener den etter en morgenrunde med bæsj opp til nakken. At den stunden med kaffe med melk i ( mer melk med kaffe i, i følge Tony) er bare min. Den nyter jeg i stillhet mens resten av huset sover. Det er ikke det at hverdagen i dette huset er så sinnsykt slitsomt at jeg styrker meg med kaffen. Neida, livet her på toppen går sin gang. Jeg liker overhode ikke å verken skryte eller å klage, redd for at karma skal komme å ta meg - å alt vi har jobbet for er da bortkastet. Men så snart jeg er klar, skal dere også få ta del i rutinene her. Rart hvor mye rutiner har å si egentlig.

Nå skal jeg supe i meg resten av kaffen, ryddet fort over huset her før vi begynner dagen. Vi får nemlig besøk av avisen i dag. Skummelt, veldig skummelt. Mer om den saken får dere nok vite om litt.

Ps: Sjekk langefingrene til lillemor. Tydeligvis ei som ikke syns at mamma er så kul som hun tror


Hei & Hopp! Ha en flott Mandag!

Luksus

Fredag, helg og husvask og litt spysyka oppå der igjen. Det er vell slik som hører med. Dette er faktisk første gangen Thea har spysyka, så det var vell på tide. Over natta er det blitt full vinter her i Lofoten, så egentlig hadde vi mest lyst til å gå ut å kaste snøball. Vi får nyte synet fra nyvaskede vinduskarmer. Er velsignet å ha ei datter som elsker å vaske. Gi henne en klut og en spray å hun vasker ned hele kåken. LUKSUS!God helg♥

En liten grønn følelse

Dette med barsel og mammaperm kan være nokså tungt. Ikke bare rent fysisk, men også psykisk. Man føler man lever i ei babyboble, mens resten av verden går faktisk videre. Den stopper ikke opp selv om du har en ekstra tung dag eller er trøtt.Til og med din kjære har et liv utenom husets fire vegger. Noe som kan irritere meg grønn til tider. For man blir automtisk "låst" til babyen. Der du er, er ikke babyen langt unna. Mens din kjære er på jobb, ute med venner og ellers på farten, blir du sittende mye hjemme. Og det er helt greit, sånn egentlig. Men jeg kjenner en grønn følelse på hvorfor ikke mannfolkene er mer knyttet til hjemme enn slik som det er. Mens din hverdag dreier seg om trilleturer, bleier og amming - lever resten av familien nesten som normalt. Storesøster foretrekker heller å dra på overnatting i campingvogna sammen med pappaen, enn å være hjemme sammen med mamma. Å det forstår jeg. For mamma er ofte opptatt med lillesøster. I dag sa Thea at hun gledet seg til Kaja kunne gå, for da kunne også vi være med på tur. Å det er jeg enig med henne i. 


Les mer i arkivet » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013
Jeg heter Therese og er en jente på 23 år som er mamma til verdens fineste jenter som er født 2 September ?09 og 23 Juli ?13.
I Januar 2012 flyttet vi fra Vesterålen og til Vakre Lofoten, da pappa Tony fikk seg fast jobb. I en alder av 22 år var vi begge ferdig utdannet som ambulansearbeidere.
Kos deg med de fine bildene mine, og hyggelige lesning. Hyggelige kommentarer blir jeg veldig glad for.

Og du..ta ikke ALT så dønn seriøst av det som står her. Noen av tekstene mine er ekstremt overdrevet bare fordi at det skal være morsomt å lese.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Instagram

Mine prinsesser

Photobucket Photobucket

Kategorier

Arkiv

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak mammaoglillemor. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Designet vises best i Safari og Google Chrome. Designet er ikke tilpasset mobil/iPad/iPhone. Noen forskjeller vil forekomme i Firefox.

Design og koding av Mamma Moen Design
Photobuckethits