Du vet du er småbarnsmamma når...

♥Du vet du er babymamma når du syns du har sovet lenge når du har sovet i 5 timer

Kaja sover sjeldent( ehh.. det har vell bare hendt et par ganger at hun har sovet mer enn 5 timer i strekk) mer enn 5 timer. Men likevell så føler jeg at jeg får nok søvn. Mammakroppen er helt fantasisk på den måten. Den har som også den psyskiske delen av kroppen, forberedt seg på mindre søvn.

 

♥.... når du vugger på handlevogna

Denne er klassisk. Hvem har vell ikke gjort det? Jeg vugger til og med meg selv når jeg sitter i sofaen. 

 

♥Du glemmer å stappe inn puppen etter amming

Offentlig amming eller puppeglipp. Litt for ivrig i en samtale å pupper blir glemt. Helt vanlig i barselgruppa.

 

♥Du danser inne på babyrommet for å få den lille til å sove.

Det er helg, men det er ikke på dansegulvet på Bacalao jeg tripper. Kaja er trist og lei seg, så da hjelper det å være lett på beina. 

 

♥Når du ikke syns den svarte buksa som er full av babygulp og babygrøt ikke er så skitten at det gjør noe.

Grensen på hygiene er vell flyttet seg et par hakk. Barna mine bader hver dag, men ikke jeg. 

 

♥når du bergner tiden du bruker på butikken som meg-tid

Er ikke det rart? Før hatet jeg å¨dra på butikken. Nå er det liksom blitt som en liten escape fra alt hjemme.

 

♥når du velger å gå med vogna stort sett hvor enn du skal, slik at den lille får sove

Fint for babyen, og fint for mammaen. Jeg har nesten glemt hvordan jeg kjører bil.

 

♥Du prioriterer annerledes

Dette skulle ha vært obligatorisk - men desverre så er det ikke slik. I hvert fall for meg er ungene mine pri nr 1

 

♥når babyklær er mye morsommer å handle enn klær til deg selv

Alle mødre kjenner seg vell igjen på denne.

 

♥Når du ser andre med jevnaldrene barn som potensielle venner

Da slår du to fluer i en smekk. Ungene har noen å leke med når du får være sosial.

 

Når du ikke kan følge med på Hotel Cæsar fordi det er akkurat i leggetiden

Har ikke sett en hel episode siden Thea var baby

 

 

Slutt å bare prate om deg selv

Noen ganger må man bare stoppe opp. Slutte å bare prate om seg selv. Slutte å syte om hverdagslige ting som sure unger, baby som ikke vil sove eller rotete hjem. Slutt å tenke på at de få kiloene som egentlig skulle vært borte for lenge siden som ennå klamrer seg godt i kjærlighetshåndtakene. Ikke minst - slutt å tenke at du ikke er bra nok! Du skal være glad. Glad i dem du har rundt deg og de som er glad i deg. 

Jeg skal være så takknemlig for det jeg har og de menneskene jeg har rundt meg. Og ikke minst barna mine. Det er med gråten i halsen jeg skriver om dem. Gråt fordi jeg er så inderlig glad i dem. Så glad for at de er som de er, og at akkurat vi er så heldig som får være mamma og pappa til dem. 

Tenk det hvor heldig du er - neste gang du egentlig mest har lyst til å gråte fordi du er sliten eller fordi du har glemt å handle melk.  Gi barna eller en du er glad i en ekstra klem før du legger deg i kveld.

Og kanskje du kan sende en god tanke brødrene Dennis & Kasper♥

Vi har rømt

Vi har rømt til min mamma og pappa i helga. Det er sendt ut ekstrem varsel. Jeg er egentlig ikke pyse,husredd eller noen sånt - men Tony har jobbhelg, å jeg regner med at det er nok mange som vil trenge hans hjelp i helga. Å jeg vil ikke sitte alene i uværet med jentene. Så nå er vi godt planetet i mitt barndomshjem. Og her blir vi til mandagen.Ha en fin kveld!

Ikke alle som bader i..

Er det bare hos oss at Tranflaska står på badet sammen med prinsessesåpa? Den står der som det skulle være helt naturlig, liksom. Jeg skal ikke skryte på meg at mine barn har fått tran hver dag siden startskudde gikk. Overhode ikke. Tran stinker og gir stygge merker på klærne. Da Kaja fikk tran første gangen sa Thea:

Ho lukta gammel fisk!, og så holdt hun seg for nesen. Å enig er jeg med 4åringen. Det lukter ikke så ille at jeg holder for nesen. Men nesten...

Greit vi bor i Lofoten, men en baby ska ikke lukte fisk.

Nå står tranflaska på badet. Kaja får tran i liggende tilstand før hun skal bade. Da unngår vi gris, og vi vasker evt bort alt som lukter. Genialt! Jo, helt til Tony ga henne tran i badevannet i stede. Og selvfølgelig bommet han litt. Så nå stinker det fiskemottak på badet vårt.  Det viktigste er jo at ungen får i seg tran, og det fikk hun til de grader. Ikke alle som bader i tran.Og mens vi er inne på badet - om du er ute etter ei salve som funker til ALT, så kjøp deg Ringblomstsalve. Vi bruker den til alt, og den funker som bare det.

 

Klype-meg-selv-i-armen faktor

Da er vi sjefene alene i hjemme vårt igjen. Blir vell ofte slik når man er hjemme i permisjon. Mye alene i huset. " Bare" ( ikke bare bare) en baby som styrer dagen. Som regel rekker vi trilleturer, gjerne et kafebesøk og litt huslige ting før de andre innvaderer stua igjen. Og om babyen har fått sovet nok på formiddagen kan vi bruke hele ettermiddagen på bare å kose oss. Måtte nesten klype meg selv i armen i går ettermiddag. Da sto jeg på kjøkkenet å stekte vafler til ei prinsesse som satt så fint på gulvet for å underholde lillesøster. Da klokken tikket seks satt vi alle sammen rundt stuebordet å spiste vafler og is. Det var så koselig. Vi snakket om dagen til Thea, og Kaja presterte å le høyt. Da var det "klipe-i-armen-faktor". For tenk - dette har vi skapt. Noe så fint og koselig, og ikke minst harmonisk. 


Og for deg som ennå ikke har fått den gleden i livet ditt med å ha barn - gled deg! På godt og vondt!♥

Barsel-ører og innestemme

Jeg har fått det som kalles for "barsel-ører". Tilstanden vil si at jeg er overfølsom for lyder og mennesker som snakker høyt. Innkludert min lille datter på snart 4 år som prater så SINNSYKT HØYT. Hun roper når hun skal snakke. Dette har jeg ikke lagt merke til før, men nå som det nesten hele tiden ligger et lite menneske å sover - enten på meg, ved siden av meg eller i vugga - da merker man alt.  Så nå om dagen har vi avvenning av roping. Det holder at jeg bare ser på henne med skrå øynene, så forstår hun at volumet må senkes et par hakk. Det hører vell med til barseltiden at man er "litt hysterisk" for at babyen skal våkne, så derfor overfølsom mot høye lyder. 

Hverdagen med innestemme, harmoniske barn - nei vent - jeg har min andre dag som alenemamma siden Tony er på døgnvakt. Thea er hjemme fra barnehagen med øyekatar, det regner i bøtter og spann - og baby Kaja vil bare sove, helst oppå meg. Fikk en smule panikk da plutselig alle trengte meg samtidig! - Mia måtte ut på do, Thea satt på do å ropte på meg, spagettien var akkurat ferdig kokt og Kaja ville ha kos. Akkurat da ble jeg litt svett, men gud så effektiv man kan bli i en slik stund. Å Kaja har ikke vondt av å vente. Er det ikke slik at baby nr 2 er mer tålmodig? Thea som satt på do gikk heller ingen plass. Spagettien som var ferdig kokt smakte like godt selv om den var en smule overkokt. 

Nå skal vi bare komme oss gjennom resten av ettermiddagen. Har lovet storesøster at vi skal bake. Må vell skynte oss å gjøre det mens Kaja ennå sover.

Ps: Meld deg på Give awayen min HER

Med nr 1 mister man all frihet, og med nr 2..

Stillhet. Tiden man har for seg selv.Før var denne tiden hellig for meg. Tiden på morgenen og tiden etter leggetid på kvelden. Da måtte jeg ha en pust i bakken. Nå er det andre boller. Vi har fått en ny liten sjef i huset. Heldigvis er denne sjefen veldig snill. Hun sover stort sett på kveldene. Og er bare våken 1-2 ganger iløpet av natta. Så mammaen skal ikke klage. Men rart er det likevell. I mange år har det bare vært oss 3. Vi var jo ikke vant med nattevåk, bleier og vogn. Føler jeg er blitt en reser på bleieskift allerede. Ikke så rart - det går sikkert 10 bleier iløpet av døgnet. Det har allerede florert av bannskap fra badet da lille Kaja plutselig fant ut at hun ikke var ferdig å bæsje akkurat i det Tony tok vekk bleien.

Vaskemaskinen er fornøyd. Den står ikke å støver ned for å si det slik. Jeg har aldri i mitt liv vasket så mye klær som etter at vi ble fire i familien. Jeg lekker som ei sil fortsatt og Kaja bidrar med sitt - da blir det klesvask. Badekaret er blitt et tørkestativ nr 1, og ellers på badet henger det klær til tørk. Skal jeg nevne at jeg gleder meg til melka har stabilisert seg?

Ellers er hverdagen som foreldre til to veldig likt slik som den var. Det kreves jo selvfølgelig litt mer planlegging, men vi er blitt veldig flinke til det også. Da Thea var nyfødt satt jeg inne de første månedene fordi jeg mente og trodde at det ble for mye styr å ta med en baby noen plass. Men denne gangen kan jeg ikke det. Kaja har allerede vært på hyttetur og en tur på båten. 

Jordmor sa det så fin da vi var på føden " MED NÅR 1 MISTER MANN ALL FRIHET. MED NR 2 MISTER MAN INGEN TNG, FOR MAN HAR ALLEREDE MISTET DET".  

På en måte stemmer det, og på en måte ikke. Tolk det som du vil.
 

Fra første dag har Thea kysset henne midt på hodet

Det er som en slags rus. En evig lykkerus. Man kan bare sitte å se på det lille vesnet uten stopp. Lille Kaja vet ikke hvor høyt hun allerede er elsket.  Øynene hennes går nesten rundt for å hun prøver å få med seg mest mulig. Hun vil utforske verden. Men hun er fortsatt så liten. Hun blir for trøtt - og da kjemper hun for å holde seg våken. Kaja blir rolig av storesøsters stemme. Fra første dag har Thea kysset henne midt på hode. 

Det er kun pappaen som får til å rape Kaja. For hun må rapes etter hvert måltid - noe mammaen glemmer ofte. Da blir hun urolig helt til pappa kommer til unnsetning.


Hver morgen siden vi kom hjem fra sykehuset har vi alle fem vært samlet i senga for å se på barnetv. Dette er blitt som en fast ting vi gjør sammen før vi står opp. Samtidig får mammaen og pappaen tid til å våkne før dagen begynner. For etter vi ble foreldre til to har dagene på mystisk vis blitt med færre timer. Hvor de er blitt av det vet vi ikke. Vi savner de ekstra timene, for vi vil ikke at tiden skal gå så fort som den gjør nå. Jeg er så takknemlig for at vi har fått to så flotte jenter ( guuud, jeg høres ut som ei klisje kjerring). På hver sin måte er de spesielle begge to♥

Det føles rart...

Dag 4 fra avlastningsoppholdet mitt/vårt. 

Føles rart at jeg ikke kan dra hjem.  Å bo i koffert 3 mennesker og en hund er ikke det opptimale, i hvert fall ikke når man er høygravid. Men jordmor var ganske så bestemt på at hvis jeg ikke ville føde i en ambulanse på veien mellom Lofoten og Stokmarknes, måtte jeg bare holde meg her. Så her blir vi. Vi skal altså være her hos Mo og Ba ( mine foreldre) til babyen er kommet. Tony var hjemme en tur i går i Svolvær å pakket klær, ryddet og vasket hus. 

Så det vi egentlig gjør nå er bare å få dagene til å gå. Thea har ferie helt til babyen er kommet, og Tony likeså. Heldigvis!

Ha en flott dag alle sammen!

Hurra for vell overstått barnas dag!

Det må være lenge siden jeg har blitt så solbrent på 17 Mai. Gud, for et herlig sommervær vi har hatt! Vi har gått i tog, sittet på toppen av båten til Mo og Ba, spist god mat og gått tur på kvelden.

Vi har hatt en fantastisk flott dag. Og vi håper at alle dere også har hatt det like fint.God helg alle sammen♥

Liten hilsen fra

En liten hilsen fra Stokmarknes. Veldig greit å kunne kjøre hit når pappa Tony har jobb helg. Her var jo været mye bedre enn i Lofoten.  Vi stor koser oss sammen med både onkel, søskenbarn Tina og Mo.


Nå er småtroll i seng, og vi skal kose oss med krabbe♥ Ha en flott lørdagskveld!

Oppe å går igjen

Oppe å går etter 24 timer med omgangssyken. Helt jævlig, men andre ord! Ser at flere har vært innom her i helgen, og tusen takk for det. Har hatt en smule dårlig samvittighet for at jeg ikke har oppdatert dere. I helga har vi fartet rundt. Fredages morgen satt vi på første flyet til Bodø for å skjekke urinveiene til Thea. Etter nesten en hel dag i Bodø by, og en halv time - veldig bortkastet time - hos legen dro vi hjem med flyet igjen. Legen i Bodø sa at vi måtte komme tilbake etter nyttår. Totalt bortkastet å dra hele veien for en slik beskjed. Det kunne de ha tatt over telefon eller brev.

Fra Bodø til Stomarknes med fly. Vi var bedt i 60 og 75 årsdag til mine besteforeldre. Nesten hele familien var samlet på Lørdag for å spise god middag, kake og god drikke.
Og Søndag morgen ble jeg syk, så resten husker jeg ikke.  For jeg har bare sovet og sovet. Nå venter jeg bare på at matlysten og energien skal komme tilbake, så er jeg på topp igjen. 

Har du meldt deg på konkurransen min? Gjør det HER!

Ha en flott kveld♥

En smule høy

I huset til Mo og Ba har vi feiret dobbelbursdag i dag. Både jeg og min pappa har bursdag neste helg. Så da tok vi feiringen i dag når vi begge er her.Nå er både mamma og lillemor sliten. Lillemor er lagt, men er ennå en smule høy på kaker og frukt - så sover, det gjør hun ikke.

God helg alle sammen.

Nesten så jeg håper hun faller ned

Selv om Mia er redd for vann når hun skal bade i badekaret, må hun være med når Thea skal bade. Hun sitter på kanten, drikker litt badevann og følger godt med på hva Thea gjør.

Nesten så jeg håper at hun skal falle ned en gang..Ha en flott dag alle sammen

Tilbake som baby

Jeg aner et snev av sjalusi hos Lillemor. Ikke så ekstremt, men det sitter litt inne at DET ER MIN MAMMA! Prøvde å fortelle henne at jeg er tanta til Tina, men det ville ikke Thea høre på. 
Thea er tilbake på babystadiet i helga. Her skal det ikke være noe forskjell på folk, så Thea har også spist babygrøt og ligget på gulvet å sprella med beina.Med trusa på knærne

Er det bare Lofoten som har hatt storm i natt? Vi har hatt en stk hyper Thea i mellom oss fra kl 4 i natt pga uværet som har herjet. Hun hadde ikke tenkt til å sove noe mer heller. Lå å hørte på stormen utenfor, pratet om regnet, pusket oss litt på ryggen og ikke minst sparket av meg trusa hundre ganger. Om hun sov i det hele tatt sov, det aner jeg ikke. For det gjorde nemlig jeg, og våknet ikke igjen før klokken var 9. Da var frk hyper klar for å stå opp.

Allerede kl 10 var vi ferdig pakket og satte kursen hjemover. I storm og regnvær i den styggeste lånebilen man får tak i. Jeg skal være så glad når den bilen forvinner fra gårdsplassen. Har du hørt om en bil som fiser hver gang man starter den? - det gjør nemlig denne. Og jeg ler så jeg holder på å pisse på meg hver gang. 

Ikke lenge etter vi kom hjem var det bare å sette seg i bilen igjen for å dra bort til Mo og Ba for å ferie 70 årsdagen til min bestemor. Vi var 20 stk samlet til middag og kaker.

Thea i nykjolen og klar til festMor Therese er førstemann i køen når det kommer til koldtbord. Nammis!

Bursdagsbarnet litt sjokkert over hva som befant seg under det svarte lakenet. Et fryseskap fult av mat fra alle oss.Lillemor slafser i seg den Oreokake.

Nå er det sofaen som gjelder for oss her i huset.

Ha en fin kveld!

Les mer i arkivet » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013
Jeg heter Therese og er en jente på 23 år som er mamma til verdens fineste jenter som er født 2 September ?09 og 23 Juli ?13.
I Januar 2012 flyttet vi fra Vesterålen og til Vakre Lofoten, da pappa Tony fikk seg fast jobb. I en alder av 22 år var vi begge ferdig utdannet som ambulansearbeidere.
Kos deg med de fine bildene mine, og hyggelige lesning. Hyggelige kommentarer blir jeg veldig glad for.

Og du..ta ikke ALT så dønn seriøst av det som står her. Noen av tekstene mine er ekstremt overdrevet bare fordi at det skal være morsomt å lese.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Instagram

Mine prinsesser

Photobucket Photobucket

Kategorier

Arkiv

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak mammaoglillemor. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Designet vises best i Safari og Google Chrome. Designet er ikke tilpasset mobil/iPad/iPhone. Noen forskjeller vil forekomme i Firefox.

Design og koding av Mamma Moen Design
Photobuckethits