Plutselig er dagen her

Store & små sover. Mia ligger strak ut på sofaen med beina til værs. Huset er ryddet og pyntet i rødt ( alt for tidlig,jeg vet..) Jeg har pakket inn de aller siste julegavene. Og jeg kan endelig si at vi er klar. Bare en liten tur på butikken for å handle godteri så kan jula bare komme. Desember måned har gått så alt for fort. Den gjør vell det hvert år egentlig. Men når jeg ser på Kaja hvor mye som har skjedd bare nå de aller siste dagene. Hun er liksom ikke baby lengre. Hun snurrer rundt på gulvet som en snurrebass. Hun hermer etter hver bevelgelse vi gjør. Og får hun tak i en kopp eller en nese, så kliper hun tak.  Hun babler om en foss, og smiler til de hun kjenner. 

Timeplanen vår denne uka er stappefull. Selv om jobben min er her hjemme, er det aldri et ledig øyeblikk. I morgen er det avslutting på turninga for i år. Da blir det godteri og brus for alle penga. Thea foreslo at hun skulle ha med seg brødskiv og saft, for hun kom til å være så sulten. Slik fornuftighet har hun ikke fra meg. I morgen er det også duket for Kaja`s 5 mnd konrtoll og sprøyter, og i tillegg julelunsj med damene og babyene fra Babysang. 

Torsdag er min pappa her med hurtigruta. Så da må vi ned på kaia å besøke han. Fredag har vi invitert til tacokvelds. Da blir det fult hus med unger og voksne. Kjenner jeg gleder meg veldig til en koselig kveld med venner. Veldig lenge siden vi har invitert til mat i dette huset. Det tok liksom slutt da jeg ikke kunne drikke vin til maten. 

Lørdag får vi besøk av min svigerbror med familie. Og søndag er blank - enn så lenge. Mandag er lillejulaften, og da kjører vi til Stokmarknes. Min mamma har bursdag. Så da feirer vi bursdag og pynter tre. 

Så er det plutselig dagen her... Å i år gleder jeg meg ekstra!♥Om du er i rute eller ei, så kos deg i kveld. Jul blir det uansett!

Svar på spørsmålsrunden

Ka e favorittan dine tel baby når det gjeld: klea, leka og "hygiene"?

♥ Når det gjelder klær er jeg blitt mer bevist på at jeg handler klær med god kvalitet. Jeg kjøper heller en body fra Joha til 200 kr, enn 2 bodyer på H&M til samme prisen. Kaja har lite klær. Men det hun har er av god kvalitet. Jeg er veldig glad i NameIt, Joha, Nøstebarn,LilleLam for å nevne noen. 

Når det kommer til leker har Thea i alle formern, "merker" å fra både dyre og billige kjeder. Kaja har også fra forskjellige butikker. På bade av hygienartikkler har vi mest SebaMed og naturprodukter. Ellers har jeg veldig tro på rent varm vann. 

hva gikk du 1 året på vgs?

♥Da jeg gikk Helse & Sosial på Stokmarknes vidregående skole. Føles som en evighet siden, å det er det vell. Et veldig lærerikt år som jeg sent vil glemme. Jeg lærte mye om meg selv det året, og fikk venner for livet. Tony gikk forresten i klassen min da, og vi var veldig gode venner.

hva ville du bli da du var yngre?

♥Har bestandig hatt lyst på min egen kaffebar eller jobbr i butikk. Alltid vært en drøm.

vet Thea hva hun vil bli?

♥Det var en stund hun skulle jobbe på Rema å pipe varer, som hun sa. I dag da hun fikk samme spørsmålet sa hun at barnehagen var jobben hennes. 

hvor skal dere være på julaften?

♥I år som alle andre jul skal vi være hjemme hos mine foreldre. Sammen med oss skal svigerfar, tante, søskenbarn og bestemor. Så til sammen blir vi 10 voksne og to barn.

Hvor lenge har du å samboeren vært ilag?

Vi har vært sammen i 7 år. Helt sykt så lenge egentlig. Men tiden går i flott selskap.

Hva er det beste/verste med å ha barn?

♥Her kunne jeg har svart med en hel roman til svar. Men for å gjøre det enkelt å greit:

Beste: Kjærligheten, lykken, minnene

Værste: sure unger, trass, sykdom, skavanker et svangerskap gir deg

Kan du si litt om din barndom?

♥Å hvor skal jeg begynne. Er vokst opp på en liten plass i Nord. Bodd i 3 forskjellige hus i hele min barndom. Mammaen og pappaen min er fortsatt gift. Min pappa jobber på hurtigruta der han er 3 uker på, og 3 uker hjemme. Har hatt en helt vanlig oppvekst med ingen turbulanse overhode. Har en lillebror som er 4 år yngre enn meg som jeg har bestandig følt et stort ansvar for. Har bestandig hatt gode venner rundt meg, og aldri manglet noe. Sommerferiene dro vi alltid til syden. I oppveksten hadde vi både hytte og båt som ble brukt. Er vant med å dra på tur i skog og mark. Har alltid vært ei jente som gjorde som jeg fikk fortalt. Har aldri i mitt liv kommet forseint til noe. Var sånn passe god på skolen. Da jeg begynte på ungdomsskolen hadde jeg et lite "opprør".

Hva er det beste med samboeren din?

At han har så omsorg for oss alle sammen.

Har Kaja også et mellomnavn?

Kaja har ingen mellomnavn. Ser at Thea har såpass langt navn byr på problemer når hun etterhvert ska skrive under på diverse.

Hva liker du å best å gjøre på fri tiden - med og uten barn ?

Jeg er veldig glad i å dra på tur. Trenger ikke å være så langt, men bare ut slik at ungene kan kose seg. Når jeg skal  kose meg alene eller med venner så er en skikkelig fest aldri feil. Eller drapå kafe.

Hva fyller du dagene i permisjon med?

Jeg har evig nok å henge finregene i. Vi er med på babysang hver Onsdag. Og en dag i uken møtes vi i fra barselgruppen vi hjemme hos hverandre. Og om været er bra triller vi tur med andre mammaer hver dag. Også har jeg et hus somav og til trenger litt omsorg. Å en samboer som også har fri på formiddagene noen ganger.Har du begynt med noe fast føde til Kaja?

2 uker før hun ble  4 mnd fikk hun grøt første gangen. Hun er overhode ikke så begeistret for det. Har prøvd med litt annen mos som banan, men det var ikke suksess i det hele tatt. Det med grøten tar vi det med ro. Hun spiser litt mer for hver dag som går. Men om det metter mer, det vet jeg ikke. Hun sover i hvert fall ikke noen lengre på natta enn hun gjorde før vi begynte med grøt.

Hvordan er det å campe med en baby?

Det er til tider veldig trangt. Nå har ikke Kaja og jeg vært så forferdelig mye å overnattet i campingvogna. Men alt går, om man vil.

Hvordan fungerer det med barn og to foreldre i turnusarbeid?

Det fungerte ikke, så derfor jobber jeg dagvakter på et sykehjem. Rett og slett. Jobbe døgnbaserte vakter skal jeg gjøre når barna er blitt større,tenker jeg.

Har dere noen faste rutiner om morgene og kvelden for barna, og har det blitt anderledes etter at Kaja kom?

Thea og Kaja har samme leggetid, stort sett. De spiser kveldsmat, bad og så i seng. Veldig greit ha begge i seng til samme tid. 


Tusen takk til alle som la igjen spørsmål!

Rart,trist og med glede

Jeg sitter å gnir meg i øynene. Ikke fordi jeg ikke har sovet i natt, for det har jeg. Men fordi uka har gått så fort. Med skikkelig dritt vær de første dagene av uka fikk jeg gjort mye i huset. Med Thea i barnehagen, Tony på jobb og Kaja som sov opptil 4 timer i vogna, da ble det gjort litt av hvert i huset. Ondag var det duket for babymasassje kurs. Utrolig lærerikt. Det er noe jeg kommer til å ha veldig nytte av. Prøver å bruke noe av grepene jeg lært hver kveld mens bittlillemor ligger på stellebordet.

På Torsdag var Thea i kirka for å øve til hun skal motta 4 årsboka. Ungen har ventet hele uka på den dagen, og hun kunne ikke sitte stille. Det var kjempe stas å være i kirka. Og da vi kom for å hente henne fikk vi en leksjon om hvem Jesus er, og hvordan han ser ut. Viste du at Jesus er helt hvit? Å man bare kan se han om man lukker øyenene? Det er helt sant. Thea så han på soverommet sitt den kvelden.

I går solgte jeg vugga til Kaja. Nesten så jeg måtte gråte en skvett da vi pakken den ned. Utolig rart, trist og med glede at hun er blitt så stor at vugga var knapp. Nå har Kaja fått seg sprinkelseng. Senga er kjøpt brukt, å trenger seg en malingsskvett eller to, da da har jeg noe å pusle med neste uke også.

I går pyntet til advent her i huset. Vi sniker ikke i køen her, så det blir adventsfarge FØR jula kommer. Og kalenderen til Thea er hengt opp. Thea lurte fært på om ikke hun kunne åpne bare en i dag.Nå skal jeg senke skuldrene. Drikke kaffen min før den blir kald. Ha en nydelig flott dag♥


Hva lurer DU på?

Siden leserantallet mitt har doblet seg de siste ukene er det vell på tide med en liten spørsmålsrunde.

Hva lurer du på? Jeg svarer når jeg har fått inn nok antall spørsmål.
Vi har ikke glemt deg

Ikke ble det pakke på senga eller frokost - fysj for en kjæreste jeg er! Men det er ikke alltid jeg har så lyst til å være ekstra snill, å dag var dagen. Han fikk ei flaske vin i går da, som vi delte begge to - over ei skål med potetgull. To glass vin, så rett i seng på en lørdagskveld. Ingen hæler i taket i dette huset selv om det er lørdag. 

Men siden det nå er farsdag. Og selv om han har sagt at det er bare tull med slike dager, så vet jeg innerst inne at han setter pris på noen ord. For bilde og hilsen i avisen har han ikke fått. 

Kjære Tony, pappaen til mine barn, min beste venn og den som kanskje får meg mest forbannet i hele verden♥

Jeg elsker deg! Og barna dine elsker deg!♥


Rart hvor avhengig vi blir av disse mannfolken - både på godt og vondt♥

 

Ikke min lille hemmelighet lengre

Om ikke mange dager er ikke dette min lille hemmelighet lengre. Da kan alle se hvem som står bak bloggen og lese den. Veldig rart. Og egentlig er det overhode ikke meg å takke ja til en avisintervju. Jeg måtte gå noen runder med meg selv før jeg takket ja. Hadde det ikke vært for Tony hadde jeg avlyst i siste sekund. Jeg er redd for hva konsekvensene av at "alle i byen" vet hvem vi er og bloggen min. Det kan da umulig bare komme noe postivt ut av det. Det finnes bestandig noen bedrevitende der ute som mener at det jeg gjør og mine valg er feil.


Gjort er gjort og spist er spist, er det noe som heter. Jeg har vært ute en vinternatt før!

Ha en super dag!

 

Støpt i samme form

Søstre♥


Søstre. Støpt i samme form, så utrolig like - men likevell helt forskjellig. Lurer på hvordan det vil bli fremover. Vil de bli gode venner? Kommer Kaja til å være like tidlig ute med det meste, slik som Thea var? Jeg ser virkelig frem til når Kaja får øynene opp for storesøster, og at hun vil sette pris på henne. Det er en lekekamerat for livet. Thea vil bestandig være der for Kaja. I tykt og tynt. Tenk når de har sin første krangel. Blir spennende. Herregud, jeg høres jo helt syk ut - tenk at man gleder seg til barna skal krangle. Vet at når den tid kommer, vil jeg nok angre på det jeg sier nå.

Tenk når Thea kommer sladrene til oss om at lillesøster er både plagsom og følger etter henne. Eller omvendt - når storesøster absolutt må plage lillesøster. Gleder meg til det også jeg.  Det er disse små tngene i livet jeg gleder meg til fremover. 

Gled deg over de små tingene i hverdagen! Ha en fin tirsdag!

 

Jeg er ikke storesøstra,- jeg er mammaen!

Jeg syns selv at jeg ikke går under betegnelsen UNG MAMMA lengre. Da jeg fikk Thea som 20 åring var jeg det. Men da tv programmet Unge Mødre spurte i et intervju hvor gammel jeg var i en alder av 21, var jeg for gammel. Nå i en alder av 24, mamma til to, samboer med samme mannen i 8 år, hundeeier, bileier (stasjonsvogn) og campingvogneier. Huseier, fast jobb osv. Da er jeg sånn midt på treet i følge alder. Mange på min alder er ikke ferdig utdannet en gang. Mange av mine barndomsvenninner svirrer fortsatt rundt i sus og dus på hyblene sin. Jeg var ferdig med hybellivet for 5 år siden. Jeg setter fortsatt veldig stor pris på en skikkelig fest ( blir vell aldri for gammel til ei skikkelig skitfylla, som vi nordlenninger sier). Men et glass vin eller to til en bedre middag sammen med gode venner, setter jeg nok mer pris på en flatfylla. 

Her om dagen da jeg var på sentret ble jeg stoppet av bestemora til ei barnehagevenninne av Thea. Jeg har møtt henne mange ganger i bringe/hente situasjoner i barnehagen. Hun har hele tiden trodd at jeg var storesøsteren til Thea. Det var først nå, når hun så at jeg trillet på vogn at hun forsto at det faktisk er jeg som er mammaen hennes. Hvor går grensen for hva en ung mamma er? 

Tobarnsmamma - vil tittelen passe meg?

Bare uker igjen til jeg kan kalle meg tobarnsmamma. Det er egentlig en tittel som jeg ikke trodde jeg kom til å passe. Å være mamma til to, å dele min kjærlighet på to barn. Hvordan skal man få det til? Vil det falle helt naturlig på meg eller må jeg jobbe for det? Ikke så rart jeg har tusen spørsmål. Dette er jo helt nytt for meg. Å det skal vare hele livet ut. Jeg,- mamma til to!

Det har liksom bare vært meg og Thea. Vi to passer så godt sammen. Vil babyen også passe så godt sammen som vi gjør? Vil babyen være lik storesøster? Være like flink? Lære å gå like tidlig som Thea? Tenk om jeg blir skuffet! Jeg har snart hatt 9 mnd på å forbedrede til babyen skal komme. Både fysisk og psykisk. Den siste delen er den som skremmer meg mest. Men det jeg lærte av hele barnehagesituasjonen med Thea ( Da hun bare gråt, gråt og gråt) er at det er viktig at jeg ikke viser negative følelser til Thea. For merker hun, og så vil hun også få disse negative følelsene. Mammaen skal lære å del sin kjærlighet på alle to, og litt på sin samboer. Og storesøster skal fortsette å være slik som hun er - så snill, så trygg og flink!

Men før babyen melder sin ankomst, å det nye eventyret i livet vårt kan begynne skal vi på ferie. Storesøster skal få en skkkelig ferie. Vi reiser til Sverige på Fredag å blir borte til vi finner ut at det er på tide å dra hjem. Vi har leid hytte sammen med broren til Tony og hans familie. Da skal vi bade, sole oss og bade litt til. Thea snakker ikke om annet akkurat nå. Og jeg - jeg bare håper at jeg kan knipe igjen slik at vi får oppleve dette.

Fortsatt bare 3 utenfor magen

Hei, her er vi igjen.  Det ble plutselig stille på bloggen - men dont worry - alt fint med alle oss. Vi er fortsatt bare 3 i familien utenfor magen. Mange som har lurt på om det var noe galt. Neida, vi har bare vært på "ferie" hjemme hos Mo og Ba. Og rar som jeg er - klarer jeg ikke å blogge når jeg borte. 

På ei uke har det likevell skjedd litt. Så for å at dere skal henge med har jeg satt sammen noen bilder.Bilde nr 1 venstre: Mamma og lillemor på biltur. Vi er glad i å kjøre bil. Her venter i bilen på Ba som hjem fra Hurtigruta. Bilde 2: Thea på ferga. Da MÅ man ha is. Bilde 3: Mamma`s hjemmelagde vårruller. NAM! Bilde 4: Jeg var innom føden en tur pga mistanke om at jeg lekker fostervann. Som da jeg var gravid med Thea - er den første fosterhinna gått, og jeg har 1 cm åpning. Jordmor ble litt sjokkert.

 


Bilde nr 1 venstre: Prøvd denne før? Det er nå ei uke siden jeg prøvde den, å fortsatt har jeg ikke sett noe resultat. Jeg vil også ha babymyke bein! Bilde nr 2: Shopping. Bilde nr 3: Jentene i livet mitt♥ Har hatt ei hel helg sammen med onkel Kristian ( min lillebror) og Tina( hans datter). Bilde 4: Den aller beste iskaffen i verden. Fåes kjøpt på Sortland! Jeg bare MÅ ha den hver gang jeg er der.

 

Bilde nr 1 v: Mia som får sitte på fanget på vei til hytta. Herlig hundeliv. Bilde nr 2: Verdens fineste Thea♥  Bilde nr 3: To søte små som ble trøtt av kjøre søndagstur. Bilde 4: Slike stunder man bare MÅ elsker å være mamma til ei jente som elsker å dulle. 

 Bilde nr 1 v: Matmonsen - spiser kveldsmat foran vinduet hjemme hos Mo og Ba.  Bilde nr 2: Snuppa bestemte seg endelig for å klippe seg. Så stolt og fin♥ Bilde nr 3: Herlige hundelivet til Mia da hun får løpe fritt på Hestøya. Bilde nr 4: Kjærlighetspoteten til Thea.

 

Bilde nr 1 v: Sykkelen er brukt flittig mens vi har vært på nesse. Å når man har syklet helt til byen fortjener man is. Bilde nr 2: Ba og Thea plukket rarbarbra, og Mo kokte grøt av det som alle spiste til kvelds. Bilde nr 3: Thea har vært i bursdag til bestevennina si.

 

Bilde nr 1 v: Vi prøver alt for at Thea skal bli frisk i magen sin. Så derfor har vi vært hos en homeopat. Hun mente at med rktig kost kan alle problemene bli borte. Det er en "streng" diett som kanskje blir alt for vanskelig for en liten unge å følge. Men om vi bare kutter ut noe, er det bedre enn ingen ting. Bilde nr 2: Regnbuekake♥  Bilde nr 3: Oldemor( min bestemor) har strikket dress til babyen. Og Mo har strikket mange luer.

 

Bilde nr 1: Pappa Tony har vært på guttetur til Tyrkia. Når han kom hjem var det pakker i fleng til oss. Thea fikk blant annet denne nydelig kjolen. ♥ Bilde 2: Ennå mer sydengaver. Ei jente kan aldri få for lite sko., Bilde 3: Har kjøpt Stokke Newborn seat. Mangler nå bare en Stokke stol.

Det var uken som er gått i bilder. Nå skal vi bare slappe av hjemme i et par dager før vi bestemmer oss for hvor vi skal dra på ferie. 

Ha en nydelig flott dag.

 

Redd for å skyve Thea til side

Siden Thea fikk vite at hun skulle bli storesøster har vi sagt at babyen kommer når det blir sommeren. Intet viste vi da at sommeren skulle komme til Nord allerede i Mai.  Stakkars lille som nesten hver dag spør om babyen ikke kommer snart. Vanskelig dette med tidsbegrep når de er så små. Vi prøver å tell uker på fingre, men det blir like fort glemt - å spørsmålet om babyen kommer snart popper opp.

Thea har sin egen måte å forberede seg på. Hun styrer og steller med dukkene sine. Deler ut leker som babyen skal få. Og klær som vi pakker bort som er for smått, de må vi ikke pakke så langt - for de skal babyen ha. Heldigvis har hun forstått at babyen kommer for å bli. Det er ikke noe vi bare kan gi bort. Babyen blir innkludert i det meste hun snakker om. Babyen er bedt i bursdagen hennes, skal være med til syden og Thea skal pakke opp alle julegavene til babyen. Herlig å se at hun gleder seg slik. For dette med at Thea ikke vil, skal nekte for at babyen er en del av familien - det har vært min største frykt. Jeg har vært redd for å skyve Thea til side. Redd for at Thea skal føle seg oversett.Men Thea ser ut til å takle dette bedre enn jeg hadde trodd. Typisk meg, hønemor, å tro at det skal bli så mye verre enn det er. Vi skal fortsette å telle på fingre hvor lenge det er til babyen kommer, å kose oss resten av sommeren. 

Ha en flott dag♥

Sommerplaner - bortsett fra å føde skal vi...

Har du sommerplaner? Reise bort eller bare være hjemme? Bortsett fra å føde i slutten av Juli/begynnelsen av August så er vi usikker. Dette blir det første året siden Thea kom til verden at vi ikke skal til varmere strøk. Eller jeg skal ikke si forsikkert at de to jeg bor med ikke drar. Å det har jeg gitt dem tilatelse til. For om sommeren blir like dårlig som i fjor, pakker de kofferten å drar til syden i ei uke. Det føles rart å ikke har noe som helst planer. Vi har snakket en del om å kjøre til Sverige en tur. Tony går på ferie 3 uker før termin, å da tenkte vi å dra. Men etter å sjekket priser på hytter, har vi nesten ombstemt oss. Man kan faktisk få ei uke i syden til samme prisen som å leie ei hytte i Sverige. 
Andre tanken vi hadde var å leke turister i vår egen kommune å hjemplass. Lofoten er kjent for sine flotte rorbuer, svære strender og små fiskevær. Det finnes forsatt mange plasser jeg ennå ikke har vært her i Lofoten. Tony liker denne tanken bedre, - da vi er noe nærmere sykehus om de skulle skje noe. Å for vår lille flotte skapning av en 3 åring som syns at det å bare kjøre til Mo og Ba er langt nok ( 1,5 time i bil) så passe det perfekt å bare kjøre rundt i nærområdet.Vi skal nok få en like fin sommer i år, selv om vi ikke reiser så langt. Vi er så heldig at vi har foreldre som både har hytter og stor båt. Så hjemme skal vi ikke være.Ha en feiende flott dag♥ Måtte dagene gå fort til sommer & sol!

Bursdagsbarn, blanke ark og ny uke

Helga er over like snart som den kom. Med konfirmasjon og bursdag både lørdag og søndag har vi hatt nok å gjøre.Vi er nesten akkurat kommet inn døra. Jeg har slengt i fra meg kjolen og skoene ( med hæler til og med).  I morgen starter vi med blanke ark, ny arbeidsdag og barnehagedag og uke 28 i svangerskapet (shiiit). Resterende av kvelden - som forresten er bursdagen min - skal jeg slappe av.

Ha en fin kveld♥

Siste uke som...

Jeg er inne i min aller siste uke som 23 åring. På søndag blir jeg 24 år! Det er 4 år siden sist jeg var gravid på min bursdag. 

I fjor feiret jeg dagen på Stokmarknes.Det gjør jeg i år også. I fjor hadde jeg  sumobryter kamp med ei venninne. Har vell aldri ledd så mye i hele mitt liv. I år blir det roligere. På Fredag har jeg bedt familien med meg ut for å spise. Pappa har bursdag på lørdag, så vi feirer sammen.I helga går jeg inn i min 29 uke som gravid ( 28 fullgåtte uker). Sykt for fort tiden går.

Ha en feiende flott helg alle sammen. Nyt dagene!♥

Svar på spørsmålsrunden - om oss


Kordan bilstol skal dokker ha?

Vi skal kjøpe en Acta Graco stol med to baser, siden vi har to biler. Vi får kjøpe den brukt hos en kjenning.  Til Thea hadde BeSafe. Den var jeg overhode ikke fornøyd med. Den var tung, den satt ikke godt nok i bilen og Thea satt heller ikke godt i den.
Har dokker fast barnevakt tel Thea? Kor gammel i såfall?

Faste barnevakten er vell min egen mamma og pappa. Det er dem som har passet Thea mest. Ellers er det bare familie hun sover over hos. Nå skal det sies at Thea sover sjeldent borte.

Har Thea nån tante eller onkla som e ungdom?

Thea har to onkler. Dette er min lillebror - Kristian. Han er 4 år yngre enn meg. Det er han som er pappaen til Thea`s eneste søskenbarn Tina.


Dette er onkel Kenneth. Lillebororen til Tony ( faktisk bare 11 mnd yngre). Han blir pappa i Oktober, så da får Thea sitt søskenbarn nr 2.Hvordan går dere frem når dere velger utstyr til babyen?

Her er det vell jeg som har sterke meninger om ting og tang. Noe vet jeg av erfaring og andre ting har jeg lest eller hørt. Jeg vet akkurat hva jeg vil ha. Men selvfølgelig er jeg fornuftig. Til Thea hadde vi absolutt alt nytt. Nå er det bare vogna som er kjøpt helt ny.

Er det tilfeldig eller ser dere etter spesielle ting?

Jeg ser etter ting jeg har sett før, som jeg vet er bra og som jeg liker.

kan du vise frem og skrive om vogna når du får den?

Det skal jeg. Vi henter mest sannsynlig i neste uke. Gleder meg-

Hvordan trives dere i svolvær?

Vi har det veldig bra. Begge to trives veldig godt på jobb, og Thea har det supert i barnehagen. Vi ser kanskje at vi var litt for raske med huskjøpet. Selve huset er bra, men vi savner en stor varanda og stor hage. Om et år eller to vil vi gjerne se om vi finner oss et nytt hus.
Utdannelsen vår - ambulansefagarbeider

Hva er jeg utdannet som er det flere som har spurt. Og om jeg kan skrive et innlegg om hvordan veien til å bli ambulansearbeider var. Klart jeg kan!

Hvorfor jeg valgte akkurat det, har jeg ikke et godt svar på - for det vet jeg ikke. Men som ofte er man nyskjerrig og liker fart og spenning i en alder av 16 år. Så da jeg hadde gått nesten ferdig Helse og Sosial grunnkurs søkte jeg på ambulanselinja i Narvik. Vi var 3 stk som gjorde dette i klassen min, meg og to gutter. Den ene av dem var Tony. 

Like før jeg skulle dra til Tyrkia på ferie sammen med familien fikk jeg svar fra skolen. Jeg kom inn. Da ble jeg usikker og redd. Hadde egentlig ikke trodd at jeg skulle komme inn, da kravene var høye og jeg viste at det var mange som søkte. Heldigvis kom alle som søkte fra min klasse med. Å det gjorde valget litt enklere. 

I en alder av 17 år flyttet jeg langt hjemmefra, på hybel og samtidig ble jeg "samboer" med en tidligere klassekamerat. Bare en mnd etter skolestart ble vi et par, og siden har vi holdt sammen.

Tony og meg♥  Russefeiring på hybelen vår.Året på ambulansefaglinja var et år jeg aldri kunne ha byttet ut med noe som helst. Vi lærte så utrulig mye, fikk være med på alt fra å bli plukket opp fra havet av helikopter, store øvelselser og mye lærerikt praksis. Året gikk så alt for fort, å plutselig skulle vi søke lærlingeplass. Tony og jeg viste at dette kunne bety at vi måtte flytte langt fra hverandre. Men vi prøvde å samkjøre hvor vi søkte. Sommeren 07 fikk vi endelig svar. Vi begge var så heldig å få lærlingeplass på samme stasjon! 

Første året som lærling var både skummelt, tøft og veldig lærikt. Ingen av oss var fylt 18 år, men likevell skulle vi ut i den tøffe bransjen. Heldigvis hadde vi hverandre. Allerede etter 6 mnd begynte vi begge å jobbe selvstendig. Det vil si at vi ikke lenger var 3 person på bilen. 

I september 09 kom lille Thea til verden, og jeg utsatte lærlingetiden min i 11 mnd. Bare 14 dager etter Thea kom til verden tok Tony fagbrevet. 

I mellomtiden hadde vi flyttet fra Lofoten der vi begge var lærlinger å til hjemmeplassen min. Der jeg fikk fortsette min lærlingetid da permisjonen min var over. Januar 2011 tok også jeg fagbrevet. 

Det var kort fortalt hvordan jeg/vi ble utdannet ambulansefagarbeider.

Hva lurer DU på?

 

Thea svarer deg på video! Og vi svarer deg på vanlig måte.

Fyr løs!

Følelsen vi som foreldre sitter igjen med

Mamma,  se kor fin æ e i ny klean mine. Du kan få ta bilde av mæ.

Ungen snurrer rundt på gulvet. Hun tar seg til museflettene å nynner. Det er mandag å Thea gledet seg veldig til å treffe bestevenninna si igjen i barnehagen. Rart at man så tidlig knytter så sterke bånd med et annet lite menneske.

Og følelsen vi som foreldre sitter igjen med at Thea gleder seg til å dra i barnehagen, er ubeskrivelig. Det er så deilig!

Det er deilig at Thea har det bra. Det er deilig at snøen forsvinner og at det blir vår. Og det er deilig at jeg har et par dager fri fra jobb.

Hva gir deg en god følelse denne uka?Ha en flott dag♥

Mellom far og datter

Ene av flere ting som er postivit med graviditeten er forholdet mellom far og datter. Eller pappa og datter♥ Plutselig er mi lille mammajente blitt pappajente. Nå er det greit om pappa gjør det meste. Når hun sitter å ser på tv, er det hans armkrok hun legger seg i. De har rett og slett fått en mye tetter forhold.

Og mammaen nyter å se at de to har det så godt sammen♥Ha en fin kveld♥

Hva tenker jeg om å ha to?

Ja, dem sier jo at to er som ti. Stemmer det? Vi får håpe at siden vi har såpass mange år mellom barna at det blir ikke som ti. Thea er jo nesten 4 år da lillesøster kommer. Det tok såpass lang tid før jeg følte meg klar til å få en baby til. Jeg trodde kanskje en stund at vi aldri ble å få en baby til. Ikke fordi vi ikke fikk det til. Men jeg var rett og slett ikke klar. Tony han har vært klar lenge. 

Jeg trodde/tror vell at jeg ikke hadde nok kjærlighet til to. Høres veldig klisje ut. Men det har skjedd før. At en mor ikke elsker alle barna sine likt. Å den følelsen må være helt forferdelig. Jeg måtte gå noen runder med meg selv før jeg endelig bestemte at jeg var klar. 

For hva om man ikke liker den nye babyen sin like mye som storesøster? Om man hele tiden sammenligner ungene, å finner ut at alt var "bedre" med storesøster. Alle slike spørsmål har streifet meg flere ganger. 

Men den mest fornuftige tanken var " jeg håper og tror at morsfølelsen for denne babyen kommer like fort og like sterkt som på storesøster".

Så nå er jeg ikke redd og bekymret lenger. Jeg gleder meg over lilleøster som kommer. Og jeg blir glad inni meg når storesøster snakker så varmt om babyen i magen.
Les mer i arkivet » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013
Jeg heter Therese og er en jente på 23 år som er mamma til verdens fineste jenter som er født 2 September ?09 og 23 Juli ?13.
I Januar 2012 flyttet vi fra Vesterålen og til Vakre Lofoten, da pappa Tony fikk seg fast jobb. I en alder av 22 år var vi begge ferdig utdannet som ambulansearbeidere.
Kos deg med de fine bildene mine, og hyggelige lesning. Hyggelige kommentarer blir jeg veldig glad for.

Og du..ta ikke ALT så dønn seriøst av det som står her. Noen av tekstene mine er ekstremt overdrevet bare fordi at det skal være morsomt å lese.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Instagram

Mine prinsesser

Photobucket Photobucket

Kategorier

Arkiv

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak mammaoglillemor. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Designet vises best i Safari og Google Chrome. Designet er ikke tilpasset mobil/iPad/iPhone. Noen forskjeller vil forekomme i Firefox.

Design og koding av Mamma Moen Design
Photobuckethits