Smokk eller kos? Trenger råd

Se på den bustesveisen da!♥ Gøy å ha en baby som faktisk har litt hår på hodet. Gud, så mye tyn vi fikk da Thea var totalt skallet til hun var over 1 år. Fra bustesveis og over til noe annet -  kos og smokk. Alle som er foreldre kan med hånda på hjerte si at smokken eller kosen har reddet og hjulpet dem i mange situasjoner. Ikke vet jeg hva som er med mine barn, for ingen tar smokk. Nå har vi prøvd i 3 mnd med Kaja, og vi har smokker i alle former for mange hundre kroner i skuffa.

Så da smokken er et tapt prosjekt tenkte jeg at å ha en kos er perfekt. Så hvordan går jeg frem? Noen som har barn som er avhengig av bamse,klut o.l gi meg tips.

15 kommentarer

Alexandra Natalie Guttke

24.10.2013 kl.21:02

Noah vil heller ikke ha smokk noe særlig, bare spytter den ut igjen etter noen sekunder.. Kosekluter har han heller ikke. Han tar bare det han får tak i han egentlig, ingenting spesielt han må ha for å være fornøyd. Egentlig ganske greit, men skulle ønske han hadde hatt en yndlingsbamse eller noe :b

Nina

24.10.2013 kl.21:09

Jessica fikk sin elskede Ape da hun var 4 mnd,og den er det aller kjæreste hun har.Smokk fikk hun på sykehuset og har vært et smokketroll.

Benjamin fikk også smokk på sykehuset,men ville ikke ha.Jeg bytta den ut med en større smokk(de fra 6 mnd) og siden det har han vært et smokketroll.Kosekluten fikk han som nyfødt,og den drasses med overalt:)

Trine

24.10.2013 kl.21:14

Eline har heller aldri villet hatt smokk, men hun brukte ett putetrekk og koste med det, når hun ble litt eldre "nusset" hun på trekket - lukker opp munnen litt og tar tunga på trekket.

line

24.10.2013 kl.21:34

noah ville ikke ha smokk før han var nesten 5mnd,men han har alltid hatt bass(favorittbamsen),3andre bamser og en gryteklut han tok med seg fra oldemoren :P

Nathalie fikk smokk på sykehuset og har Gakk(bamse hun falt helt for i sommer,som siden må has med i sengen) og en gassklut! Om hun er litt urolig på natten pleier jeg å legge en av mine nattskjorter el singletter som har min lukt og da roer hun seg fort!

Rita

24.10.2013 kl.22:20

Mine fikk kosen med sæ når di sov, la det inntel nesen å la hendern sånn at di kunne holde i den. Den va med dem overalt når di sku sove spesielt. Ekje nåkka oppskrift, men e jo værdt ett førsøk :)

Malin

24.10.2013 kl.22:48

Her går det i smokk og koseklut. Har hun ikke de to når hun skal sove blir det ramaskrik :-P vi har hatt tre jenter med stort sugebehov fra dag 1, så alle tre fikk smokk på sykehuset. Har du prøvd NUK sine? Det var den eneste eldste jenta ville ha til hun var året tror jeg

24.10.2013 kl.22:54

Jeg begynte å legge en kosebamse i senga til lillegutt, etter en uke begynte han å snu hodet inn i pelsen til bamsen, og nå er han avhengig av den. Det samme kan du gjøre med koseklut.

Mamma til Tobias og Dennis

24.10.2013 kl.22:55

Tobias har 2 kaniner han elsker og Dennis har 2 sånne personlige pladd. Her er Tobias smokke gutt. Dennis tar smokk men trenger den ikke :-)

Marita

24.10.2013 kl.23:59

Min er avhengig av kosen. Hun fikk den på sykehuset, la den egentlig bare inntil hodet hennes når hun skulle sove, så ble det til at hun lå med den hver natt.

Ser hun over her anbefaler NUK. Min jente brukte kun disse smokkene, helt til hun sluttet med smokk. De er ganske små, så så litt spesielt ut når 2-åringen gikk rundt med liten smokk, men hun var fornøyd hun :) Verdt å prøve kanskje, hvis du ikke allerede har prøvd :)

Jill

25.10.2013 kl.01:01

Thea nekta å ta smokk i begynnelsen. Men da ho tok va det av de her NUK smokkan, mye mindre:) Trur nok at hves ungan har et behov førr en kos, så finn de sæ en. Enten i form av klut, bamse, tommelen, smokk eller nå anna:) <3

Reidun Beate

25.10.2013 kl.01:29

Datteren min er avhengig av både smokk og kos.. Kosen her i huset er rett og slett en gasklut. Husker ikke engang hvordan hun ble så knyttet til å ha en slik klut hver natt, men hun brukte å ligge med hodet på en slik hele tiden da hun var baby. Blir vanskelig å få henne til å slutte med begge deler. Tror det er kosen som blir avvent først hjemme hos oss :-)

Julie

25.10.2013 kl.12:38

Min jente er avhengig av tutten når hun skal sove eller har slått seg. Hun har også en kos (bamseting) som hun har hatt siden hun var noen mnd gammel. Jeg la den hele tiden opp til skinnet hennes, over hodet eller ved nakken når hun var lei seg eller trøtt. Til slutt var det den som gav henne trøst og fikk henne til fort å skjønne at nå var det sove tid. Denne får hun bare i sengen elelr når hun er syk (inne)! de blir ekkel nok som det er og må vaskes ofte. Jeg hadde to like (etter råd fra mange). Skiftet ofte mellom de to, men likevel av håen eller annen merkelig grunn valgte hun en som favoritt og nektet den andre. De er heeeeelt prikk lik, eller var prikk lik. Hehe :)

Lykke til!

25.10.2013 kl.13:23

Har selv ei jente født i juli 2013 og jeg kjenner meg veldig igjen i det du beskriver ang smokk! Vår lille jente ville ha smokk de første 7-8 ukene, men så var det bom stopp. Og nå er det kun pupp som gjelder! Flaske tok hun å til å begynne med, men ikke nå mer. Vi har og alle mulige smokker i skuffa, men ikke snakk om at hun skal ha! Siden hun ble født har hun hatt en koseklut som jeg har "dyttet" på henne, og i det siste har hun begynt å roe seg med denne kluten når hun vil ha trøst(innimellom) så mitt beste råd er bare å kjøpe en koseklut og "dytte" den på henne, er jo verdt forsøket :-) vi har passet på å ha med kluten over alt, senga, bilstolen, vogna, gulvet osv, så hun har blitt vant til at den er der :-)
Anonym: Takk for "oppskrift" :) Da skal jeg prøve det :)
Julie: Jeg får prøve det som du sier :) Takk for tips. Rart at de liksom finner sin favoritt selv om de er helt like. De er bestemt disse små :)

26.10.2013 kl.06:48

Gå med kosekluten på huden din ei stund før du gir den til ho, da lukte den mamma og ho vil roe sæ fortere :-) Kosekluten Tomine fikk gikk æ med på huden fra uke 34 til ho blei født i uke 38, ikke hver dag men stortsett. Ho e nu 3 år å e like avhengig av den. :-)

Skriv en ny kommentar

Jeg heter Therese og er en jente på 23 år som er mamma til verdens fineste jenter som er født 2 September ?09 og 23 Juli ?13.
I Januar 2012 flyttet vi fra Vesterålen og til Vakre Lofoten, da pappa Tony fikk seg fast jobb. I en alder av 22 år var vi begge ferdig utdannet som ambulansearbeidere.
Kos deg med de fine bildene mine, og hyggelige lesning. Hyggelige kommentarer blir jeg veldig glad for.

Og du..ta ikke ALT så dønn seriøst av det som står her. Noen av tekstene mine er ekstremt overdrevet bare fordi at det skal være morsomt å lese.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Instagram

Mine prinsesser

Photobucket Photobucket

Kategorier

Arkiv

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak mammaoglillemor. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Designet vises best i Safari og Google Chrome. Designet er ikke tilpasset mobil/iPad/iPhone. Noen forskjeller vil forekomme i Firefox.

Design og koding av Mamma Moen Design
Photobucket
hits