Jeg er ikke storesøstra,- jeg er mammaen!

Jeg syns selv at jeg ikke går under betegnelsen UNG MAMMA lengre. Da jeg fikk Thea som 20 åring var jeg det. Men da tv programmet Unge Mødre spurte i et intervju hvor gammel jeg var i en alder av 21, var jeg for gammel. Nå i en alder av 24, mamma til to, samboer med samme mannen i 8 år, hundeeier, bileier (stasjonsvogn) og campingvogneier. Huseier, fast jobb osv. Da er jeg sånn midt på treet i følge alder. Mange på min alder er ikke ferdig utdannet en gang. Mange av mine barndomsvenninner svirrer fortsatt rundt i sus og dus på hyblene sin. Jeg var ferdig med hybellivet for 5 år siden. Jeg setter fortsatt veldig stor pris på en skikkelig fest ( blir vell aldri for gammel til ei skikkelig skitfylla, som vi nordlenninger sier). Men et glass vin eller to til en bedre middag sammen med gode venner, setter jeg nok mer pris på en flatfylla. 

Her om dagen da jeg var på sentret ble jeg stoppet av bestemora til ei barnehagevenninne av Thea. Jeg har møtt henne mange ganger i bringe/hente situasjoner i barnehagen. Hun har hele tiden trodd at jeg var storesøsteren til Thea. Det var først nå, når hun så at jeg trillet på vogn at hun forsto at det faktisk er jeg som er mammaen hennes. Hvor går grensen for hva en ung mamma er? 

9 kommentarer

Iselin

17.10.2013 kl.21:25

Jeg vet ikke egentlig helt hvor grensen går jeg.. Selv er jeg 21 og har ei datter på 3.. Og jeg må si jeg fortsatt føler meg som en ung mamma. Jeg er jo ikke ferdig med utdannelse eller noe (har fulgt løpet, bortsett fra et år i permisjon) så jeg går nå 2. året på høgskolen.. Tror jeg syns de mødrene under 18 er VELDIG unge mødre, også mellom 18 og 25 er unge mødre kanskje? Nei gudene veit. Ikke lett å si :P Jeg var 17 når jeg fikk mi, så ingen kritikk til veldig unge mødre altså :)

Linn

17.10.2013 kl.21:40

Jeg vet ikke helt, moren min fikk storebroren min da hun dagen etter at hun ble 20 år, tvillingsøstrene mine da hun var 22 år og meg var hun 24 år ( fylte 25 år samme året jeg ble født.) jeg vil si at man er en ung mamma om man får barn før man er 25 år, men det er jo bedre å få barn tidlig og få mer av oppveksten til barna og barnebarna sine. Kanskje man også får se oldebar før livet er omme ? :)
Du vil jo alltid være en ung mamma da;)

jeg var akkurat fykt 18 da jeg ble mamma. Er nå 20 og har en datter på 2 år. Jeg føler meg veldig ung enda. Jeg synes ung mor er om du får barn når du er 20 eller yngre. Eller er jo 21 og oppover ganske vandlig:)

Iselin - Ung 2 barns mamma

18.10.2013 kl.09:23

Jeg ser på de som får barn før de fyller 20 som ung mamma, og de over som normal mamma. Jeg fikk Madelen 3 dager etter jeg fylte 17, og var da ung. Nå er jeg snart 22 år, 2 barn, vært ilag med kjæresten i 7 år, har hus osv. Jeg ser kanskje på meg selv som ung mamma, fordi jeg en gang var ung da jeg fikk barn :)

Miranda

19.10.2013 kl.14:11

Jeg synes det er under 20 år at man er ung mor.
Miranda: Enig :)

Amalie

24.10.2013 kl.19:20

Det er jo sikkert veldig inviduelt hvor moden man er for å få barn, uansett alder. Likevel tror jeg de fleste modnes av å få barn, enten man er 20 eller 27. Men, personlig tenker jeg at om man er under 18, vil det være en del ting hva det å være selvstendig og voksen å gjøre, som man enda ikke har opplevd. Skjønt jeg er klar over at man utenfor de store byene ofte flytter hjemmefra etter ungdomsskolen. Men at man er under 18 betyr ikke at man ikke vil klare det heller. Selv er jeg fra Oslo, og det virker som om det er vanligere å få barn før fylte 25 utenfor byene, uten at jeg vet helt hva som er grunnen. De av vennene min som er fra bygder, kjenner gjerne eller vet om flere som allerede har barn og hus. Jeg vet ikke om noen (kanskje det bare har med de dyre boligprisene å gjøre XD). Derfor flyttes kanskje også grensene etter hva som er "normalen" i det miljøet man er i. Jeg tviler på at noen i min omgangskrets vil få barn før om minimum 4 år (er 21), og sånn sett ville jeg vært ung mor om jeg fikk barn nå. Dermed blir vel konklusjonen at oppfattelsen av hva som er "ung mor" varierer litt fra miljø til miljø og av personlig oppfatning, men jeg vil tro at de fleste er enig i at 13-14 er tidlig. Hvorvidt man er en gode foreldre eller ikke, tror jeg i bunn og grunn ikke er så avhengig av alderen til foreldrene :-)

anonym

30.10.2013 kl.00:49

Du ser nu fan ikke ut som søstra, du ser jo fan ikke ut..:p
anonym: Det e øye som ser.

kiskis

31.10.2013 kl.12:26

Å der var et "bygdedyr" som måtte spy ut søppe.. feige anonyme skriver du e patetisk. Ta i bruk barnelæren, som sier: kan du ikke si noe hyggelig, ti still!!!!!!!!!

Skriv en ny kommentar

Jeg heter Therese og er en jente på 23 år som er mamma til verdens fineste jenter som er født 2 September ?09 og 23 Juli ?13.
I Januar 2012 flyttet vi fra Vesterålen og til Vakre Lofoten, da pappa Tony fikk seg fast jobb. I en alder av 22 år var vi begge ferdig utdannet som ambulansearbeidere.
Kos deg med de fine bildene mine, og hyggelige lesning. Hyggelige kommentarer blir jeg veldig glad for.

Og du..ta ikke ALT så dønn seriøst av det som står her. Noen av tekstene mine er ekstremt overdrevet bare fordi at det skal være morsomt å lese.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Instagram

Mine prinsesser

Photobucket Photobucket

Kategorier

Arkiv

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak mammaoglillemor. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Designet vises best i Safari og Google Chrome. Designet er ikke tilpasset mobil/iPad/iPhone. Noen forskjeller vil forekomme i Firefox.

Design og koding av Mamma Moen Design
Photobucket
hits