Utdannelsen vår - ambulansefagarbeider

Hva er jeg utdannet som er det flere som har spurt. Og om jeg kan skrive et innlegg om hvordan veien til å bli ambulansearbeider var. Klart jeg kan!

Hvorfor jeg valgte akkurat det, har jeg ikke et godt svar på - for det vet jeg ikke. Men som ofte er man nyskjerrig og liker fart og spenning i en alder av 16 år. Så da jeg hadde gått nesten ferdig Helse og Sosial grunnkurs søkte jeg på ambulanselinja i Narvik. Vi var 3 stk som gjorde dette i klassen min, meg og to gutter. Den ene av dem var Tony. 

Like før jeg skulle dra til Tyrkia på ferie sammen med familien fikk jeg svar fra skolen. Jeg kom inn. Da ble jeg usikker og redd. Hadde egentlig ikke trodd at jeg skulle komme inn, da kravene var høye og jeg viste at det var mange som søkte. Heldigvis kom alle som søkte fra min klasse med. Å det gjorde valget litt enklere. 

I en alder av 17 år flyttet jeg langt hjemmefra, på hybel og samtidig ble jeg "samboer" med en tidligere klassekamerat. Bare en mnd etter skolestart ble vi et par, og siden har vi holdt sammen.

Tony og meg♥  Russefeiring på hybelen vår.Året på ambulansefaglinja var et år jeg aldri kunne ha byttet ut med noe som helst. Vi lærte så utrulig mye, fikk være med på alt fra å bli plukket opp fra havet av helikopter, store øvelselser og mye lærerikt praksis. Året gikk så alt for fort, å plutselig skulle vi søke lærlingeplass. Tony og jeg viste at dette kunne bety at vi måtte flytte langt fra hverandre. Men vi prøvde å samkjøre hvor vi søkte. Sommeren 07 fikk vi endelig svar. Vi begge var så heldig å få lærlingeplass på samme stasjon! 

Første året som lærling var både skummelt, tøft og veldig lærikt. Ingen av oss var fylt 18 år, men likevell skulle vi ut i den tøffe bransjen. Heldigvis hadde vi hverandre. Allerede etter 6 mnd begynte vi begge å jobbe selvstendig. Det vil si at vi ikke lenger var 3 person på bilen. 

I september 09 kom lille Thea til verden, og jeg utsatte lærlingetiden min i 11 mnd. Bare 14 dager etter Thea kom til verden tok Tony fagbrevet. 

I mellomtiden hadde vi flyttet fra Lofoten der vi begge var lærlinger å til hjemmeplassen min. Der jeg fikk fortsette min lærlingetid da permisjonen min var over. Januar 2011 tok også jeg fagbrevet. 

Det var kort fortalt hvordan jeg/vi ble utdannet ambulansefagarbeider.

2 kommentarer

Kjersti hp

24.04.2013 kl.21:31

Veldig kjekt å lese!

Jeg bor nå borte og går vg2 året slik som du gjorde :-) gøy å lese din historie!

Skriv en ny kommentar

Jeg heter Therese og er en jente på 23 år som er mamma til verdens fineste jenter som er født 2 September ?09 og 23 Juli ?13.
I Januar 2012 flyttet vi fra Vesterålen og til Vakre Lofoten, da pappa Tony fikk seg fast jobb. I en alder av 22 år var vi begge ferdig utdannet som ambulansearbeidere.
Kos deg med de fine bildene mine, og hyggelige lesning. Hyggelige kommentarer blir jeg veldig glad for.

Og du..ta ikke ALT så dønn seriøst av det som står her. Noen av tekstene mine er ekstremt overdrevet bare fordi at det skal være morsomt å lese.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Instagram

Mine prinsesser

Photobucket Photobucket

Kategorier

Arkiv

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak mammaoglillemor. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Designet vises best i Safari og Google Chrome. Designet er ikke tilpasset mobil/iPad/iPhone. Noen forskjeller vil forekomme i Firefox.

Design og koding av Mamma Moen Design
Photobucket
hits