Hva tenker jeg om å ha to?

Ja, dem sier jo at to er som ti. Stemmer det? Vi får håpe at siden vi har såpass mange år mellom barna at det blir ikke som ti. Thea er jo nesten 4 år da lillesøster kommer. Det tok såpass lang tid før jeg følte meg klar til å få en baby til. Jeg trodde kanskje en stund at vi aldri ble å få en baby til. Ikke fordi vi ikke fikk det til. Men jeg var rett og slett ikke klar. Tony han har vært klar lenge. 

Jeg trodde/tror vell at jeg ikke hadde nok kjærlighet til to. Høres veldig klisje ut. Men det har skjedd før. At en mor ikke elsker alle barna sine likt. Å den følelsen må være helt forferdelig. Jeg måtte gå noen runder med meg selv før jeg endelig bestemte at jeg var klar. 

For hva om man ikke liker den nye babyen sin like mye som storesøster? Om man hele tiden sammenligner ungene, å finner ut at alt var "bedre" med storesøster. Alle slike spørsmål har streifet meg flere ganger. 

Men den mest fornuftige tanken var " jeg håper og tror at morsfølelsen for denne babyen kommer like fort og like sterkt som på storesøster".

Så nå er jeg ikke redd og bekymret lenger. Jeg gleder meg over lilleøster som kommer. Og jeg blir glad inni meg når storesøster snakker så varmt om babyen i magen.
7 kommentarer

det dær går så bra, men er en liten forandring i starten også faller alt på plass igjen ;)

Tror egentlig det er vanskeligere å gå fra en til to enn å gå fra to til tre ^^
SiljeMerethe: Det gjør det nok :)
Ja, det kan jeg tenke meg til at det er.
hehe ^^lykke til ..

Nina

03.03.2013 kl.20:34

To er som ti,hehe.Men her er det 2 år og 5 mnd mellom de.

Tro meg,jeg hadde så mange tanker når jeg var gravid med nummer to,men alt falt på plass:)
Nina:hehe, du sier det ja :) Håper at det også blir like naturlig for meg :)
SiljeMerethe: Takk det samme :)

Lise

03.03.2013 kl.20:42

Hehe jeg har nesten 4 år mellom, og to er virkelig som ti. Men nyt det! Plutselig er de store!!
Lise: Det er jo noe det også :) Jeg gleder meg veldig kjenner jeg :)

Rita :)

03.03.2013 kl.20:46

Det går nok bære godt, slitsomt e det. Men værdt det :)

Æ kan heller komme å kose med din baby da, før sånn akkurat nu har æ ingen behov før fleire unga ;) <3<3
Rita: Det skal du få lov tell <3

Iselin

03.03.2013 kl.22:42

Flott og åpent innlegg, jeg vet at jeg hvertfall satt veldig pris på å lese at andre også tenker i samme baner som det jeg gjør. Det er skremmende, men en dag håper jeg at jeg også får et barn til :)

Klemmer fra sørlandet

malene fossum

03.03.2013 kl.23:05

Sikker på det vil bli helt fantastisk. Føler meg selv ikke klar helt enda, nettopp fordi vi er midt oppi hus oppussingen og har enda en ekstremt krevende liten Milio:) Men kommer nok vår dag også, forhåpentligvis etterhvert.

lillemeg

04.03.2013 kl.04:15

Eg har 3 år mellom mine 2 og det går supert, er langt ifra 2 som 10, men det er det der å begynne med små igjen.. Eg hadde det likt som deg, følte eg ikkje hadde nok kjærlighet til å elske nåken så høgt som eg elsker første gutten og måtte gå langt inn i meg sjølv før eg klarte å bestemme meg. Men det er bare ein glede å ha 2 barn, å se hvordan storesøsken reagerer på sjalusi,kjærlighet,omsorg og mye mer, ein heilt ubeskrivelig følelse. Samarbeidet mellom far og mor blir mye bedre når ein plutselig har 2 stk :) Gled deg , du har massevis å se fram til :) No gleder eg meg bare til å bli gravid med nr 3 :D

Mamma til Tobias og Dennis

04.03.2013 kl.11:49

jeg har vert 2barns mor i 3 ukernå g STOOR trives :) travlet nå som jeg er syk og mannen er offashore :)

Eva

10.03.2013 kl.20:54

Vi oppleve det nok alle forskjellig,men her va det virkelig 1 e 1 å 2 e 10! :) men det har vært like mye positivt som negativt,hvis æ kan si det :) va jo 4 år mellom di her å,nåkka som æ syms va heilt passelig førr min del! :) kunne ikke tænkt mæ å ha tættare..men ser nu,at for dæmmes del så begynne ting å bli vanskelig...e ikke like arti førr martine lengre med ei masat lillesøster som bare vil leke baby,når ho vil gjøre "større" ting ;)

Æ syns virkelig du e ei fantastisk mamma te thea,å e ikke i tvil om at det blir å gå heilt supert me 1 til :) føltes veldig tungt i starten,men alt blir en rutine :)

Alle si at den værste overgangen e fra 1 te 2..men æ grue mæ faktisk litt te å plutselig skal ha 3 her nu :p men mulig det e førr at æ e så vant til 2 nu :)
Eva: Ja, æ skal vell ikke rop så høgt. Men litt skummelt e det jo uansett. Men vi har jo sjøl valgt det så :)

Eva

11.03.2013 kl.16:46

hehe :) skummelt e det,uansett kæm det gjelde..men som regel så går det bare godt :)

alle sa te mæ at æ hadde gjort det værste,å gå fra 1 te 2..så at nr 3 nu ikk ekom te å merkes..men æ syns det e kjæmpeskummelt,å grue mæ :p æ trur det blir værre enn det va å gå fra 1 te 2... :)

Skriv en ny kommentar

Jeg heter Therese og er en jente på 23 år som er mamma til verdens fineste jenter som er født 2 September ?09 og 23 Juli ?13.
I Januar 2012 flyttet vi fra Vesterålen og til Vakre Lofoten, da pappa Tony fikk seg fast jobb. I en alder av 22 år var vi begge ferdig utdannet som ambulansearbeidere.
Kos deg med de fine bildene mine, og hyggelige lesning. Hyggelige kommentarer blir jeg veldig glad for.

Og du..ta ikke ALT så dønn seriøst av det som står her. Noen av tekstene mine er ekstremt overdrevet bare fordi at det skal være morsomt å lese.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Instagram

Mine prinsesser

Photobucket Photobucket

Kategorier

Arkiv

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak mammaoglillemor. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Designet vises best i Safari og Google Chrome. Designet er ikke tilpasset mobil/iPad/iPhone. Noen forskjeller vil forekomme i Firefox.

Design og koding av Mamma Moen Design
Photobucket
hits